واکنش کشورها به بحران جهانی غذا
گروه بینالملل- افزایش قیمت جهانی مواد غذایی باعث نگرانی دولتمردان در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای در حال توسعه شده است. هر چند افزایش قیمت جهانی غذاهای پایه باعث شده است تا کشورهای توسعه یافته و صنعتی نیز با بحرانهایی نظیر افزایش تورم روبهرو شوند.
صف های سنگین نانوایی ها در مصر
گروه بینالملل- افزایش قیمت جهانی مواد غذایی باعث نگرانی دولتمردان در کشورهای مختلف به خصوص کشورهای در حال توسعه شده است. هر چند افزایش قیمت جهانی غذاهای پایه باعث شده است تا کشورهای توسعه یافته و صنعتی نیز با بحرانهایی نظیر افزایش تورم روبهرو شوند. در کشورهای در حال توسعه علاوه بر این خطر گرسنگی نیز مردم را تهدید میکند و بنابر گزارش جدید بانک جهانی هم اکنون یکصد میلیون نفر از جمعیت کشورهای در حال توسعه در آفریقا و شرق آسیا با خطر ورود به دوران گرسنگی روبهرو هستند. افزایش این خطرات موجب شده تا دولتها در برابر آن موضع گرفته و واکنشهایی را نشان دهند.
لیبی زمین اجاره میکند
لیبی در شمال آفریقا یکی از کشورهایی است که زنگ خطر را برای کمبود گندم به صدا درآورده است. این کشور که هفته گذشته با تظاهراتهایی در مورد کمبود غذا مواجه شد، اعلام کرد که قصد دارد برای کشت گندم بیشتر در کشورهای دیگر جهان زمین اجاره کند. لیبی کشوری خشک و بیابانی است که مراتع کشت گندم آن نمیتواند جوابگوی نیاز آن در حال حاضر باشد. معمر قذاقی رهبر لیبی اعلام کرد که لیبی برای تامین نیازهای گندم خود در کشورهای دیگر زمین خریداری یا اجاره خواهد کرد.
اوکراین یکی از کشورهایی است که لیبی قصد دارد در آن گندم کاشته و به کشور خود ارسال کند. این طرح در دیدار قذاقی و پوتین نیز مطرح شده و رییسجمهوری روسیه به لیبی قول مساعدت به منظور فراهم آوردن شرایط انجام آن را داد.
ارتش مصر نان تولید میکند
در مصر که یکی دیگر از کشورهایی است که با افزایش بیسابقه قیمت مواد غذایی اساسی به خصوص نان مواجه شده است نیز دولت به فکر کنترل قیمتها و مقابله با گران شدن مواد غذایی افتاده است. به گزارش آسوشیتدپرس دولت مصر قصد دارد مبارزهای را علیه گرانفروشی نان آغاز کند. در این راستا حسنی مبارک رییسجمهوری مصر اختیار تولید نان را به ارتش واگذار کرده و خواستار نظارت ارتش بر روند تولید وعرضه نان شده است.
مبارک از ارتش خواست تا به منظور پایین آوردن قیمتها نان بیشتری تولید و عرضه کند. با این حال نانوایان مصری از پایین بودن قیمتها شکایت دارند و خواهان افزایش یارانه گندم هستند. قیمتهای کنونی نانوایان مصری را با خطر ورشکستگی روبهرو میکند.
جلوگیری از صدور کود شیمیایی
دولت چین نیز به عنوان یکی از دولتهایی که با خطر گرسنگی مردمش روبهرو شده است، دست به فعالیتهایی به منظور کنترل قیمت مواد غذایی زده است. افزایش تعرفه صادرات کود شیمیایی یکی از این کارها است. دولت چین روز یکشنبه اعلام کرد که از این پس تعرفه صادرات کود شیمیایی ۱۰۰درصد افزایش پیدا خواهد کرد تا از صادرات آن کاسته شود. چین نگران آن است تا کشاورزان داخلی به کود شیمیایی کافی دسترسی پیدا نکنند. چین زمستان گذشته با تخریب گسترده مزارع زیر کشت گندم و برنج روبهرو شد و همین مساله خطر بحران غذا را در این کشور افزایش داد. افزایش قیمت غذا در این کشور موجب افزایش بیسابقه تورم شده است.
کمک مالی آمریکا به گرسنگان
ایالات متحده اگر چه کشوری است که گرسنگی مردم آن را تهدید نمیکند، اما به دلیل افزایش قیمت غذا در جهان با رشد تورم روبهرو شده است. با این حال این کشور در جریان اجلاس مشترک بهاره بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول اعلام کرد که آماده کمک به کشورهای در حال توسعهای است که با خطر گرسنگی روبهرو هستند. جورج بوش رییسجمهوری ایالات متحده از اختصاص کمک ۲۰۰میلیون دلاری فوری به کشورهایی که در آستانه گرسنگی بیشتر قرار دارند، خبر داد. این کمکها در قالب اهدای مواد غذایی صورت خواهد گرفت.
ارسال نظر