گروه بین‌الملل- کارشناسان و اقتصاددانان معتقدند عواملی که باعث سکون و رکود بازار مسکن در ایالات متحده شده است، بسیار شباهت به رکود بزرگ این کشور در سال‌های دهه ۳۰ دارد. به گزارش رویتر، در کنفرانسی که در موسسه اقتصادی لوی در نیویورک برگزار شد، کارشناسان درباره وضعیت اقتصادی حال حاضر ایالات متحده و بحرانی که دامن‌گیر آن شده است، بحث کردند. اقتصاد ایالات متحده در‌حال‌حاضر رشدی در حدود ۵/۱درصد دارد و بازار سهام آن فراز و نشیب زیادی تجربه کرده است. بازار مسکن با بحران کاهش قیمت مواجه است و هر چند مقامات اقتصادی سعی کرده‌اند با تزریق پول به بازارها بحران کمبود اعتبارات را جبران کند، اما این اقدام تاثیری بر بازار مسکن نگذاشته است.

توماس فرگوسن استاد علوم سیاسی دانشگاه ماساچوست گفت در‌حال‌حاضر نشانه‌ها و عواملی وجود دارد که کاملا فضا و جو سال‌های ۱۹۳۲ را به خاطر می‌آورد. کارشناسان معتقدند که رونق بازار مسکن خود بذر رکود فعلی را پاشیده است، با ایجاد سراب و خیالی که قیمت‌ها می‌تواند پیوسته رو به افزایش داشته باشد و بنابراین ریسک را تقویت کرد. الکس پولاک، اقتصاددان که ۳۵ سال سابقه فعالیت در بخش بانکی را دارد، معتقد است یکی از عواملی که باعث می‌شود حباب ایجاد شده در بخش مسکن غیرقابل کنترل گردد، این است که بسیاری مردم می‌توانند از این حباب‌ها پول در بیاورند. اقتصاددانان همچنین درباره اقدامات فعلی بانک مرکزی برای مهار بحران بخش پولی و بانکی معتقدند: همه اقداماتی که در‌حال‌حاضر بانک مرکزی انجام می‌دهد، محکوم به شکست است و در واقع رقابت در بخش بانک‌ها را از بین خواهد برد.

بانک مرکزی ایالات متحده در‌حال‌حاضر برای خواباندن تنش در بازار به دلیل بحران کمبود اعتبارات در اوت سال گذشته تاکنون حدود ۵/۱درصد کاهش داده است. از طرف دیگر، میلیاردها دلار به سیستم بانکی تزریق کرد، اما برخی از اقتصاددانان از جمله پل واکر، رییس اسبق بانک مرکزی معتقدند که بانک مرکزی با دادن پول به بانک‌های سرمایه‌گذار که اقتدار قانونگذاری نیستند، در حال گسترش مرزهای اقتدار قانونی خود است. عده دیگری از اقتصاددانان هم پیش‌بینی واکر را قابل توجیه می‌دانند.

واکر تد، عضو موسسه تحقیقات اقتصادی آمریکا معتقد است، بحران مسکن در ایالات متحده دو پدیده در برابر یک پدیده است. یک حباب در حال بزرگ شدن در مناطق ساحلی و جاهایی مانند آریزونا و نوادا و پدیده فرود قیمت نفت در سایر بخش‌های کشور. او می‌گوید: در جاهایی مانند اوهایو، موسسات وام‌دهنده مردم را به ریسک بیشتر با گرفتن وام‌هایی که نرخ آنها ثابت نیست، سوق می‌دهند و این تزلزل بازار را افزایش می‌دهد. همچنین تبلیغاتی درباره وام‌های نرخ ثابت وجود دارد و به نظر می‌رسد بانک مرکزی به آنها اجازه هرکاری داده است.

به نظر می‌رسد اقتصاددانان در ایالات‌متحده بر روی این موضوع که شرایط فعلی اقتصادی آمریکا که در حال نزدیک شدن به بحران دهه ۳۰ است، می‌طلبد که بانک مرکزی اقدامات عاجلی انجام دهد، اما تاکید کردند لازم است که موسسه یا فرد مناسبی را مسوول این کار گذاشت. آنها معتقدند، بانک مرکزی آمریکا سابقه دنبال کردن مسیر مشخصی برای حل یک بحران ندارد.