گروه بین‌الملل- نتایج بد جنرال الکتریک و ضرر این کمپانی در سه ماه اول، نگرانی‌ها درباره سلامت اقتصاد ایالات متحده را تشدید کرده و موجب تنزل شاخص‌های وال استریت در آخرین روز هفته شد. به گزارش آسوشیتدپرس جف ایمیلت رییس کمپانی جنرال الکتریک خود را آماده کرده بود که در روز جمعه توضیح دهد که چگونه ترکیب استراتژی جهانی این کمپانی به وی اجازه داده است که بتواند از بحران کمبود اعتبارات نجات یابد، اما در عوض وی روز جمعه پس از آنکه اعلام کاهش سود کمپانی سرمایه‌گذاران را تکان داد و نگرانی‌ها را زنده کرد، مجبور شد از عملکرد و شیوه تجارت کمپانی خود دفاع کند. سود جنرال الکتریک در سه ماه اول سال ۹/۴۶میلیارد دلار اعلام شد که ۶درصد نسبت به سال تنزل نشان می‌دهد. برای بازار انتشار گزارش کاهش سود جنرال الکتریک و از طرفی کاهش درآمد کمپانی بزرگ آلوکا در اول هفته هشداری برای بازار بود. بازار در حال حاضر بر این موضوع تمرکز کرده است که بحران کمبود اعتبارات چه اندازه بر جریان واقعی اقتصاد لطمه وارد آورده است.

وال استریت در طی همین دو روز خبر بد دیگری هم دریافت کرده بود که اگرچه بازار می‌توانست در صورت رونق درآمد کمپانی‌ها از کنار آن خبر بگذرد، اما ضرر جنرال الکتریک در ترکیب با کاهش شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان چشم‌انداز کاملا منفی برای بازار ترسیم کرد. شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان از واحد ۵/۶۹ در ماه مارس به ۲/۶۳ در آوریل کاهش یافت که از ۱۹۸۲ تاکنون بدترین وضعی است که شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان به آن رسیده است. بسیاری از اقتصاددانان معتقدند که کشور وارد اولین مرحله از رکورد اقتصادی شده است. برخی از تحلیلگران و کارشناسان هم سیاست‌های اقتصادی آلن گرین اسپن را از عوامل کسادی اقتصادی بخش مسکن می‌دانند که خود در حال حاضر مانعی برای رشد اقتصادی در ایالات متحده است.

بازار نگران این است که مصرف‌کنندگان و خریداران نگران کمتر مایل باشند که جیب‌هایشان را خالی کنند و در این اوضاع آشفته و مبهم اقدام به خرید کنند. اقتصاد ایالات متحده بزرگ‌ترین اقتصاد جهان هم به لحاظ تولید وهم از نظر مصرف به شمار می‌رود و خرید مصرف‌کنندگان حدود ۷۰درصد از فعالیت اقتصاد را دربرمی‌گیرد و عامل اصلی و تعیین‌کننده در جریان اقتصاد است. بنابراین تنزل شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان که درآمد کمپانی‌ها هم نشانه دیگری از آن است، چشم‌انداز مبهم و ناخوشایندی برای بازار ترسیم می‌کند.

شاخص داوجونز، در روز جمعه ۲۵۷واحد یا ۰۴/۲درصد از دست داد و به عدد ۱۲۳۲۵ رسید. جنرال الکتریک بزرگ‌ترین بازنده از اجرای زیرمجموعه شاخص داوجونز بود. سهام این کمپانی ۱۳درصد تنزل یافت. شاخص سهام استاندارد اندپورز هم ۲۸واحد یا ۰۴/۲درصد تنزل یافت و به واحد ۱۳۳۳ رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۶۱واحد یا ۶/۲درصد از دست داد و به واحد ۲۹۰/۲ رسید. برای کل هفته داوجونز ۳/۲درصد از دست داد، استاندارد اندپورز ۷/۲درصد و شاخص تکنولوژی نزدک ۴/۳درصد ضرر کردند. در مقایسه با هفته گذشته شاخص‌های سهام این هفته، تعدیل آرامی را پشت‌سر گذاشتند. شاخص‌ها در روز دوشنبه تغییر کمی پیدا کرد، روز سه‌شنبه تنزل کردند و پنج‌شنبه را با سود به پایان بردند.در اروپا، شاخص FTSE همچنان بر دور ضرر می‌چرخد و روز جمعه ۱۷/۱درصد از دست داد. داکس آلمان ۵۰/۱درصد و CAC-۴۰ فرانسه ۲۷/۱درصد ضرر کردند. قیمت نفت خام هم روز جمعه در نیویورک ۳سنت افزایش پیدا کرد و به این ترتیب هر بشکه نفت به ۱۴/۱۱۰دلار رسید و ارزش یورو در مقابل دلار افزایش یافت. روز جمعه در نیویورک هر یورو به ازای ۵۹۱۳/۱دلار رسید.