انتخابات پارلمانی ایتالیا امروز آغاز میشود
ایتالیا دوباره در دوراهی برلوسکنی
گروه بینالملل- دیروز در حالی که یک روز به انتخابات پارلمانی ایتالیا بیشتر باقی نبود، سیلویو برلوسکنی، میلیاردر ایتالیایی و رییس جناح راست میانه تلاش کرد تا برای سومینبار به عنوان نخستوزیر ایتالیا انتخاب شود. برلوسکنی ۷۱ ساله این بار در جناح چپ میانه والتر ولترونی، شهردار سابق رم را پیش روی خود دارد. وضعیت اقتصادی ایتالیا اکنون به چالش اول پیشروی کاندیداها تبدیل شده است. ولترونی ۵۲ساله در چند روز اخیر پیشینه سیاسی و اقتصادی برلوسکنی را به چالش کشیده و عنوان کرد که برلوسکنی در زمینه اقتصادی سابقه درخشانی ندارد. به عقیده او، بیکاری و رکود اقتصادی که ایتالیا از آن رنج میبرد هدیه دولتهای قبلی برلوسکنی به مردم ایتالیا است. برلوسکنی نیز در یک سخنرانی انتخاباتی والتر ولترونی را ادامه رومانوپرودی دانست و اندیشههای چپگرایانه او را مسخره توصیف کرد. برلوسکنی رقیبش را از آخرین بازماندههای کمونیسم توصیف کرد که نمیتواند شانسی برای آینده ایتالیا به همراه آورد.به گزارش خبرگزاری فرانسه، در آستانه برگزاری انتخابات در ایتالیا که امید چندانی را برای ایجاد اصلاحات چشمگیر ترسیم نمیکند و در حالی که ایتالیا با رکود اقتصادی و تداوم بیثباتی سیاسی دست و پنجه نرم میکند، رایدهندگان این کشور بیشتر وقت خود را صرف سبک و سنگین کردن گزینههای موردنظر خود خواهند کرد. در شرایطی که برخی نظرسنجیها نشان میدهد که سیلویو برلوسکنی رهبر حزب راست میانه ایتالیا، احتمالا برای سومین بار زمام امور را به عنوان نخستوزیر در دست خواهد گرفت، در عین حال مشاهده میشود که برتری آرامش بخش وی نسبت به رقیبش والتر ولترونی از اوایل فوریه به شدت رو به کمرنگ شدن نهاده است و آن دو درحالحاضر فاصله چندانی با هم ندارند. در این میان مفسران سیاسی بیم آن دارند که حزب «مردمان آزادی» به رهبری برلوسکنی در انتخابات سنا با اختلاف بسیار ناچیز به پیروزی دست یابد که در این صورت در بروز بن بست سیاسی در پارلمان ایتالیا که چندی پیش منجر به سرنگونی دولت ائتلافی رومانو پرودی شد هیچ شکی وجود نخواهد داشت، اما جالب اینجا است که به گفته ناظران سیاسی قانون انتخاباتی که چند ماه قبل از برگزاری انتخابات سراسری ۲۰۰۶ در ایتالیا توسط برلوسکنی به تصویب رسید، عمدا به منظور ناکام گذاشتن نمایندگان احتمالی دولت پرودی در مجلس علیا (سنا) تهیه و تنظیم شده بود. دولت پرودی که ۲۰ ماه بیشتر دوام نیاورد، پیش از فروپاشی در ماه ژانویه در سنا با خطرات حتمی مواجه بود تا اینکه یک حزب میانهروی کوچک که در ائتلاف حاکم دارای سه کرسی بود از حمایت خود دست کشید. در حالی که ولترونی ۵۲ساله و برلوسکنی ۷۱ ساله برای آخرینبار از مردم خواستند کاندیداهای خود را بشناسند، حدود ۱۵درصد از ۵۰میلیون رایدهنده واجد شرایط در آستانه برگزاری انتخابات پارلمانی در روزهای یکشنبه و دوشنبه همچنان مردد هستند و تصمیم خود را در مورد کاندیداهای موردنظرشان اتخاذ نکردهاند. ولترونی، شهردار سابق رم، از رای دهندگان مصرانه خواست که به حیات سیاسی نسل قدیمی که برلوسکنی معرف و نماینده آنان است، پایان دهند. نخستوزیر اسبق ایتالیا اظهار داشت که حزب دموکراتیک ولترونی که اکتبر گذشته تشکیل شد چیزی جز تجسم حزب کمونیست این کشور نیست.
وی ولترونی را به راهاندازی مبارزات انتخاباتی بر پایه دروغ و بهتان متهم کرد. این در حالی است که مبارزات انتخاباتی پیشین این دو رقیب سیاسی که با وعده و وعید آنان در مورد کاهش نرخ مالیات و کاستن از مخارج دولت همراه بود، فروغ چندانی نداشت.
هر حزبی که در انتخابات دوشنبه به پیروزی برسد باید با یک اقتصاد در حال رکود و بیمار و مردمی که از بنبست سیاسی در پارلمان و عملکرد حاکمان کشورشان ناراضیاند، پیکار کند. نخستوزیر جدید ایتالیا همچنین باید هرچه سریعتر در جهت حل بحران انباشت زبالهها در منطقه ناپل واقع در جنوب ایتالیا گام برداشته و به منظور احیای خط هوایی رو به ورشکستگی آلیتالیا موفق به عقد معاهدهای با شرکتهای ایرفرانس و کی.ال.ام شود یا اینکه انحلال این شرکت هواپیمایی را نظارهگر باشد. تمامی این مسائل به نارضایتی عمومی در ایتالیا، کشوری که از پایان جنگ جهانی دوم به این سو شاهد روی کار آمدن بیش از ۶۰ دولت بوده، دامن زده است.
ارسال نظر