جورج بوش دستور توقف خروج سربازان از عراق را صادر کرد

گروه بین‌الملل - یک روز پس از ارائه گزارش ژنرال دیوید پترائوس فرمانده نظامیان آمریکایی در عراق به کنگره جورج بوش دستور تعلیق روند خروج سربازان از عراق را صادر کرد. ژنرال دیوید پترائوس در گزارش خود به این نکته اشاره کرد که خروج سربازان از عراق در شرایط کنونی کار مثبتی نخواهد بود. پیش از این قرار بود تعداد ۲۰هزار نفر از سربازان آمریکایی در ماه جولای تا آگوست از عراق تخلیه شوند. ژنرال پترائوس در گزارش خود به کنگره پیشنهاد داد که روند خارج کردن سربازان از عراق به مدت ۴۵روز به تعویق بیفتد.

ژنرال پترائوس اگرچه دستاوردهای امنیتی در عراق را قابل‌توجه و مثبت ارزیابی کرد و از سرکوب شورشیان و نیروهای القاعده در این کشور خبر داد، اما این دستاوردها را متزلزل عنوان کرد. به عقیده تحلیلگران گزارش ژنرال دیوید پترائوس چیز جدیدی در مورد امنیت در عراق نداشت و حتی حمله به منطقه سبز بغداد که به شدت از سوی نیروهای آمریکایی حفاظت می‌شود حاکی از دور جدید فعالیت شبه‌نظامیان در عراق است.

پیش از این پیش‌بینی می‌شد که ژنرال دیوید پترائوس دیر یا زود درخواست توقف خروج نیروهای ارتش آمریکا از عراق به رییس‌جمهوری این کشور را ارائه کند.

جورج بوش در سخنرانی که طی آن خبر توقف خروج سربازان از عراق را صادر کرد، گفت: با وجود کاهش ناآرامی‌ها، مشکلات جدی و پیچیده‌ای همچنان در عراق وجود دارد که خروج نیروهای آمریکایی را از این کشور ناممکن می‌سازد، بوش در این سخنرانی بار دیگر از استراتژی افزایش ۳۰هزار نفری نیروها در عراق در سال ۲۰۰۷ دفاع کرده و آن را عامل ایجاد یک تغییر استراتژیک بزرگ در روند درگیری‌ها دانست. وی در مورد درخواست ژنرال پترائوس گفت: هر مقدار زمان که موردنیاز ژنرال پترائوس باشد به او داده خواهد شد.

رییس‌جمهوری آمریکا همچنین با اشاره به فشار زیادی که سربازان و خانواده‌های آنان متحمل می‌شوند، اعلام کرد که مدت ماموریت نیروهای آمریکایی در عراق و افغانستان از ۱۵ به ۱۲ماه کاهش خواهد یافت که این قانون درخصوص نیروهایی که از تاریخ اول آگوست ۲۰۰۷ یا پس از آن اعزام شده‌اند، اعمال خواهد شد.

بوش در گزارش خود از وضعیت عراق که آن را پس از ملاقات با پترائوس، فرمانده کل نیروهای آمریکایی در عراق و رایان کروکر، سفیر این کشور در عراق تنظیم کرده بود، اظهار داشت که تمامی تلاش آنان تنها برای رسیدن به یک هدف است: عراقی آزاد که قادر است از مردم خود دفاع کند، از لحاظ اقتصادی مستقل عمل کند و رسیدگی به امور سیاسی خود را برعهده بگیرد.

وی با اشاره به کار زیادی که همچنان پیش رو دارند، از «همکاری‌های بی‌سابقه مردم عراق با نیروهای آمریکایی» نیز ابراز خرسندی کرد.

بوش همچنین طی این گزارش اعلام کرد که عراق در حال پیشرفت در عرصه‌های اقتصادی است و به زودی تمامی هزینه‌های امنیتی این کشور را تقبل خواهد کرد.