گروه بین‌الملل - با جهش ۴۰/۲ دلاری قیمت نفت‌خام در نیویورک دور تازه‌ای از افزایش قیمت نفت‌خام در بورس‌های جهانی آغاز شد.

به گزارش بی‌بی‌سی، هر بشکه نفت‌خام وست تگزاس در آخرین روز کاری معاملات این هفته به قیمت ۲۳/۱۰۶ دلار خرید و فروش شد.

همچنین اخبار رسیده از لندن هم حاکی از افزایش ۳۸/۲ دلاری قیمت نفت برنت دریای شمال است. قیمت نفت پایه لندن نیز دیروز به ۹/۱۰۴ دلار در هر بشکه رسید. افزایش قیمت نفت پس از آن رخ داد که دلار بار دیگر در برابر یورو کاهش ارزش پیدا کرد. انتشار اخبار مربوط به وضعیت اشتغال در آمریکا موجبات کاهش ارزش دلار را فراهم کرد. بنابر گزارش رسمی دولت آمریکا در ماه مارس کارفرمایان ۸۰هزار شغل را کاهش دادند. این خبر نگرانی را در مورد وضعیت اقتصادی ایالات متحده و آینده آن و احتمال وقوع رکود اقتصادی بیش از گذشته تقویت کرد.

هر گاه دلار در برابر ارزهای دیگر سقوط می‌کند، سرمایه‌گذاران بین‌المللی پول خود را از بازار دلار بیرون کشیده و به سمت بازارهای کالایی حمله‌ور می‌شوند. جایی که سرمایه‌ها سود بیشتری خواهند داشت.

از این رو پیش‌بینی می‌شود با گشایش بازار نفت در روز دوشنبه بار دیگر سرمایه‌گذاران برای خرید نفت هجوم آورند. این هجوم سرمایه‌ها باعث رونق گرفتن معاملات و ایجاد تقاضای کاذب خواهد شد.

خبرگزاری بلومبرگ نیز دیروز با اشاره به نشست غیررسمی اعضای اوپک در رم در اواخر آوریل از آن به عنوان یک خبر آرامش‌بخش برای بازارها یاد کرد. هر چند شکیب خلیل رییس دوره‌ای اوپک و وزیر انرژی الجزایر تاکید کرده است که این نشست تنها جنبه مشورتی داشته و بعید است در خلال آن تصمیمی برای افزایش سقف تولید اوپک گرفته شود.

از سوی دیگر اخبار جدیدی که از میزان تقاضا در جهان منتشر شده است، نشان می‌دهد که نگرانی از رکود اقتصادی آن گونه که پیش‌بینی می‌شد، نتوانست بر کاهش تقاضا اثر بگذارد. اکنون بیش از ۳۰ روز است که نفت بالاتر از ۱۰۰ دلار به سر می‌برد.