گروه بین‌الملل- صحنه سیاسی پاکستان با انتخاب نخست‌وزیر پس از یک سال ناآرامی سرانجام گامی به سوی ثبات و آرامش برداشت، هرچند معلوم نیست کمک ایالات متحده به پاکستان برای مبارزه با تروریسم چه اندازه بر این ثبات تاثیر بگذارد. یوسف رضا گیلانی در روز چهارم فروردین از سوی حزب مردم برای احراز پست نخست‌وزیری به پارلمان معرفی شد. وی توانست با کسب ۲۶۴ رای موافق، رای اعتماد لازم را کسب کند و به عنوان نخست‌وزیر جدید پاکستان آغاز به کار کند. گیلانی ۵۸ ساله معاون سابق حزب بوتو و رییس‌مجلس ملی پاکستان در سال‌های ۱۹۹۶-۱۹۹۳ بوده است و به رغم آرام بودن، فرد قاطعی به شمار می‌رود. این در حالی است که بسیاری از تحلیل‌گران انتظار داشتند که امین فهیم را در مقام صدارت ببینند. او که در سال ۲۰۰۱ به اتهام فساد مالی به زندان رفته است، اصلا نامزد مناسبی برای برقراری اتحاد و همکاری لازم میان رییس‌جمهور و دولت نیست، این در حالی است که حزب مردم پس از پیروزی در انتخابات سرانجام اعلام کرده بود که با مشرف در اداره کشور برقراری دموکراسی و ... همکاری خواهد کرد اما انتخاب گیلانی که حامیانش وی را فردی درستکار می‌دانند، فرآیند همکاری نخست‌وزیر با رییس‌جمهور را در هاله‌ای از ابهام فرو برده است.

یوسف رضا گیلانی پس از اینکه مراسم تحلیف را در روز دهم فروردین در حضور مشرف برگزار کرد و رسما نخست‌وزیر جدید پاکستان نام گرفت، دستور آزادی فوری قضات بازداشت شده پس از اعلام حالت فوق‌العاده در ماه نوامبر را صادر کرد: در این اقدام افتخار محمد چودری، رییس عزل شده دیوان عالی پاکستان از حبس خانگی آزاد شد و در تدارک سفری قهرمانانه به دور پاکستان است. گیلانی همچنین در روز ۱۲ فروردین اعضای کابینه خود را معرفی کرد.

در کابینه جدید ۱۱وزیر از حزب مردم و ۹وزیر از مسلم لیگ (شاخه نواز) حضور دارند. همچنین یک وزیر از اعضای مستقل پارلمان و سه وزیر هم از دو حزب کوچک‌تری هستند که به دولت ائتلافی پیوستند.

همچنین خانم «فهمیده میرزا» که از لحاظ چهره و حتی تفکرات سیاسی بسیار شبیه به بی‌نظیر بوتو نخست‌وزیر فقید پاکستان است، به ریاست مجلس پاکستان برگزیده شد و نشان‌دهنده جو غالب لیبرالیستی در عرصه جدید سیاسی پاکستان بود که با شکست قابل توجه حامیان پرویز مشرف رییس‌جمهور پاکستان و از متحدان جدی و سرسخت آمریکا بر این کشور حاکم شده است.

فهمیده میرزا، پزشک و تاجری که سه بار نمایندگی پارلمان را تجربه کرده است، با ۲۴۹ رای از مجموع ۳۲۴ رای مجمع ملی در ۲۸ اسفند ۸۶ به عنوان رییس‌ مجلس پاکستان انتخاب شد.

سیما اختر بروانا از نمایندگان مجلس از حزب مردم، پس از مراسم تحلیف میرزا گفت: به عنوان یک زن از دیدن تو بر روی آن صندلی احساس افتخار و شادی می‌کنم. تو واقعا یادآور بی‌نظیر بوتو هستی و امیدوارم و آرزو دارم در هوش و ذکاوت نیز با او برابری داشته باشی.

شاید پیروزی میرزا در مقایسه با مقام بوتو، اولین زن در راس یک دولت در یک کشور مسلمان در عصر جدید، کم اهمیت ‌باشد؛ اما به گفته سناتور طارق عظیم، از طرفداران حزب مسلم لیگ قائد به رهبری مشرف، انتخاب میرزا شاید به بهبود وجهه پاکستان که مدت‌های طولانی درگیر گزارش‌هایی از سوءاستفاده از حقوق زنان بوده، کمک شایانی کند. وی می‌گوید: شاید مجلس منظم‌تر و بهتر اداره شود، چرا که در پاکستان برای زنان احترام بیشتری قائل هستند. با این همه با اینکه انتخابات نخست‌وزیر و نیز رییس مجلس می‌تواند نشانه‌هایی از آغاز یک دوره ثبات در پاکستان باشد اما دلایلی هم وجود دارد که برای ثبات و آرامش سایه انداخته است. آصف علی زرداری، رهبر فعلی حزب مردم در حال حاضر درگیر یک پرونده پولشویی در سوئیس است و دولت پاکستان پای خود را از این اتهام بیرون کشیده است. آصف علی زرداری اعلام کرده است که این پرونده فساد مالی در حقیقت سیاسی است.