روندها
وال استریت در روزهای آرام و خوب
به گزارش آسوشیتدپرس بازار ساعات اولیه صبح را با افسردگی پس از شنیدن خبر اشتغال طی کرد. براساس گزارش اشتغال به میزان بیکاری در ایالات متحده به پایینترین سطح خود از سپتامبر ۲۰۰۵تاکنون رسیده است. به هرحال چنین خبری از آنجا که توانایی و قدرت اقتصاد را برای ایجاد شغل نشان میدهد برای بازار از اهمیت خاصی برخوردار است. اما این خبر بد را سخنرانی بن برنانکی برای اعضای کنگره جبران کرد. برنانکی در گزارش رسمی خود به کنگره از اعطای وام ۲۹میلیارد دلاری برای جلوگیری از ورشکستگی موسسه اقتصادی بیراستیرن دفاع کرد. بانک مرکزی ایالات متحده قصد دارد این وام را به موسسه مورگان لیش اعطا کند که قصد خرید و ادغام موسسه بیراستیرن را دارد.
گروه بینالملل- گزارش رییس بانک مرکزی ایالات متحده به کنگره باعث شد تا وال استریت بتواند آثار منفی آمار نسبتا پایین اشتغال را محدود کند و روز پنجشنبه را با افزایش در ارزش سهام سپری کند.
به گزارش آسوشیتدپرس بازار ساعات اولیه صبح را با افسردگی پس از شنیدن خبر اشتغال طی کرد. براساس گزارش اشتغال به میزان بیکاری در ایالات متحده به پایینترین سطح خود از سپتامبر ۲۰۰۵تاکنون رسیده است. به هرحال چنین خبری از آنجا که توانایی و قدرت اقتصاد را برای ایجاد شغل نشان میدهد برای بازار از اهمیت خاصی برخوردار است. اما این خبر بد را سخنرانی بن برنانکی برای اعضای کنگره جبران کرد. برنانکی در گزارش رسمی خود به کنگره از اعطای وام ۲۹میلیارد دلاری برای جلوگیری از ورشکستگی موسسه اقتصادی بیراستیرن دفاع کرد. بانک مرکزی ایالات متحده قصد دارد این وام را به موسسه مورگان لیش اعطا کند که قصد خرید و ادغام موسسه بیراستیرن را دارد. سخنان بن برنانکی اعتماد و اطمینان لازم را به سرمایهگذاران بازار داده که در روزهای اخیر، عملکرد نسبتا مناسب و خوبی ارائه دادهاند. تحلیلگران معتقدند، اخبار و آمار بعضا ناامیدکننده از وضعیت اقتصاد که دلالت بر نزدیک شدن کسادی به اقتصاد ایالات متحده دارد، در هفتههای اخیر نتوانسته است بازار را تکان دهد. به نظر میرسد فعالان بازار وقعی به کسادی نمینهند. این بیاعتنایی که ناشی از بیتوجهی به وضع اقتصاد است بلکه ناشی از تلاشی است که دولت و نهادهای دولتی برای سرو سامان دادن به وضعیت موسسات مالی و پولی هستند که گرفتار بحران درازمدتی از تابستان سال گذشته تاکنون بودهاند. هر چند برخی از تحلیلگران معتقدند، بازار در معرض یک آزمایش بزرگ در روزهای اخیر قرار دارد و سایه یک دوره تنزل و رکود که مجددا میتواند مانند موجی بر بازار حملهور شود بر سر ما وارد شود. سوال بزرگی که وجود دارد این است که آیا وضعیت بازار سهام در ایالات متحده میخواهد به ما بگوید که مسائل بدتری در پیش روی ما قرار دارد؟
شاخص سهام داوجونز حدود ۲۰واحد یا ۱۶/۰درصد در روز پنجشنبه به دست آورد و به واحد ۱۲۶۲۶ رسید. روز سهشنبه شاخص سهام داوجونز با به دست آوردن حدود ۴۰۰واحد، ۶/۷درصد ترقی پیدا کرد و روزی رویایی را از اکتبر ۲۰۰۶ تاکنون پشت سر گذاشت، آن هم پس از یک مارس بیرونق و راکد. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۷۸/۱درصد یا ۱۳/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۶۹ رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۹۰/۱ یا ۸/۰درصد افزایش یافت و به واحد ۲۳۶۳ رسید.
روز پنجشنبه وال استریت علاوه بر سخنان بن برنانکی دلیل دیگری هم برای صعود پیدا کرد و آن گزارش بانک بزرگ مریل لینچ درباره وضعیت سرمایهای این بانک بود. مریل لینچ اعلام کرد آنها هیچ نیازی به گرفتن وام یا هیچ سرمایه دیگری ندارند و بحران این موسسه به پایان رسیده است. در آسیا و به ویژه در توکیو بهرغم افزایش ارزش دلار در مقابل ین، سرمایهگذاران علاقهای به فعالیت و تحرک نشان ندادند. به نظر میرسد بیتحرکی بازار سهام توکیو به دلیل احتیاط سرمایهگذاران برای حفظ سودی بود که در سراسر هفته جمع کرده بودند. شاخص سهام نیکی ۹۷ واحد یا ۷۲/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۳۲۹۳ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۱۰ واحد یا ۸۲/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۲۸۹ رسید. برای کل هفته هم شاخص نیکی ۶۹/۳درصد به دست آورد و سهام توپیکس از این هفته بر رونق ۶۳/۳درصد ترقی بود.
در بازار معاملات ارزی روز جمعه ارزش دلار در مقابل ین و دلار افزایش یافت. بروز نشانههایی از بهبود موسسات اقتصادی و ایالات متحده از دلایل ترقی ارزش دلار بهرغم کاهش میزان اشتغال بود. روز جمعه در توکیو هر یورو به ازای ۵۶۷۵/۱ دلار بود که نسبت به روز پنجشنبه در نیویورک که هر یورو به ازای ۵۶۲۵/۱دلار معامله شده بود ارزش دلار افزایش اندکی نشان میداد. نرخ برابری دلار در برابر ین هم به ازای هر دلار ۴۳/۱۰۲دلار بود. روز پنجشنبه هر دلار به ازای ۶۶/۱۰۲دلار معامله شده بود.
ارسال نظر