گروه بین‌الملل- وال‌استریت بلاتکلیف میان اخبار بد از وضعیت کمپانی‌ها و موسسات مالی روز سه‌شنبه را پس از نشیب صبح و فراز بعد‌ا‌ز‌‌ظهر سرانجام با تنزل سپری کرد.

به گزارش رویتر از نیویورک، سرمایه‌گذاران صبح روز سه‌شنبه را با خبر کاهش درآمد بانک مریل اینچوسیتی گروپ برای کل سال مواجه شدند. این جریان منفی با گزارش کمپانی اینتل از احتمال تنزل سود کمپانی در سه‌ماه اول سال ۲۰۰۸ تشدید شد. اما در جلسه بعداز‌ظهر بخش‌ مالی و بانکی باخبر طرح موسسه CNBCبه موسسه آمبک برای رهایی از ورشکستگی، جان تازه‌ای گرفت و احیا شد، البته خبر توسعه و رشد کمپانی سیسکو در گزارشی که از سوی مقامات کمپانی ارائه شده بود، هم به رونق سهام بخش تکنولوژی کمک کرد. به این ترتیب بازار توانست بخشی از ضرر جلسه صبح را جبران کند و میزان تنزل را محدود نماید. با این‌همه به نظر تحلیل‌گران، بازار سهام وال‌استریت عصبی و نگران است و خوش‌بینی بازار در یک لحظه می‌تواند به بدبینی تغییر کند و درحالی که برخی از سرمایه‌گذاران تمایل به خرید سهامی دارند که روز‌به روز در حال تنزل است، اما نگرانی‌های موجود سرسختانه مانع یک جریان پایدار از خرید و فروش در بازار می‌شوند. سرمایه‌‌گذاران وال‌استریت دلیلی نمی‌بینند در حالی‌که اقتصاد‌دانان و مقامات اقتصادی از کسادی اقتصادی سخن می‌گویند، آنها به تقاضای محدود سرمایه‌گذارانی دلخوش باشند که به دلیل تنزل ارزش سهام تمایلی به خرید دارند.

هنری پائولسون، وزیر خزانه‌داری ایالات متحده در روز سه‌شنبه گفت: حدود ۸میلیون آمریکایی که برای خرید مسکن وام دریافت کرده‌اند و خانه‌دار شدن آنها تحت تاثیر بحران اعتبارات و وام‌های اعتباری قرار گرفته است، قرار نیست خانه‌های خود را از دست بدهند. پائولسون از طرحی برای کمک به این خانه‌داران صحبت کرد که به آنها کمک می‌کند تا خانه‌هایشان را نگه‌دارند. با این همه این خبر هم کمکی به حال و وضعیت بازار نکرد.

روز سه‌شنبه شاخص سهام داوجونز ۴۵ واحد یا ۳۷/۰درصد تنزل یافت و به واحد ۱۲۲۱۴ رسید، داوجونز در صبح سه‌شنبه ۲۰۰واحد از دست داده بود. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۵واحد یا ۳۴/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۳۲۷رسید و شاخص سهام تکنولوژی نزدک ۶۸/۱درصد از دست داد و به واحد ۲۲۶۰ رسید. سرمایه‌گذاران بازار سهام توکیو در روز چهارشنبه هم گرفتار بلاتکلیفی بودند و فقدان جهت مشخص در بازار باعث تنزل شاخص‌ها در توکیو شد. دلالان و بازیگران توکیو را هم کسادی اقتصادی آمریکا ترسانده است و هم تنزل بی‌سابقه ارزش دلار در مقابل ین و انگیزه‌های صادرکنندگان را از آنها گرفته است. شاخص سهام نیکی ۲۸ واحد یا ۱۷/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۲۹۷۲ رسید. شاخص سهام توپیکس هم ۵ واحد یا ۱۴/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۲۶۰رسید. در بازار معاملات ارزی ارزش دلار اندکی افزایش یافت. احتمال کاهش نرخ بهره در جلسه قریب‌الوقوع بانک مرکزی از دلایل تنزل پیوسته ارزش دلار در بازارهای جهانی در روزهای اخیر بوده است، اما خبر افزایش تورم در منطقه یورو یکی از دلایل کاهش ارزش یورو در مقابل دلار و ترقی نامحسوس دلار در بازار بود. روز چهارشنبه در توکیو هر دلار به ازای ۳۳/۱۰۳ ین معامله شد، روز سه‌شنبه در نیویورک هر دلار به ازای ۱۶/۱۰۳ ین معامله شده بود. نرخ برابری دلار در برابر یورو به ازای هر یورو ۵۱۹۵/۱ دلار بود که نسبت به روز قبل در نیویورک که هر یورو به ازای ۵۱۷۶/۱ دلار معامله شده بود، ارزش دلار افزایش اندکی نشان می‌داد.