گروه بین‌الملل - کشورهای صادرکننده نفت در اجلاس یکصد و چهل و هشتم خود در مقر این سازمان در وین با حفظ سقف تولید کنونی نفت خام موافقت کردند. به این ترتیب سقف تولید رسمی این سازمان در سطح ۲۹ میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه ثابت ماند. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که پیش از این گمانه‌زنی‌هایی در مورد احتمال کاهش تولید اوپک وجود داشت و همین گمانه‌زنی‌ها موجب ثبت رکورد ۹۵/۱۰۳ دلار برای نفت را فراهم آورد. ایران و ونزوئلا حامیان اصلی کاهش تولید اوپک بودند. در آخرین دقایق پیش از ورود به اجلاس نیز خبرگزاری رویترز خبر از میل شکیب خلیل وزیر نفت الجزایر و رییس دوره‌ای اوپک مبنی‌بر کاهش تولید داد. با این وصف وزرای اوپک با توجه به شرایط بازار جهانی از کاهش تولید در آستانه فصل گرم خودداری ورزیدند.

عبور قیمت نفت از مرز یکصد دلار باعث شد تا برخی اعضای اوپک از جمله عربستان و کویت از بیم مواجهه با جامعه جهانی با کاهش تولید مخالفت کنند. این در حالی است که پیش از این سازمان بین‌المللی انرژی در ماه فوریه چشم‌انداز خود از آینده تقاضای نفت خام را ۲۰۰ هزار بشکه کاهش داده بود. از سوی دیگر تحلیل‌ها نشان می‌دهند در صورت ورود اقتصاد ایالات‌متحده به دوره رکود اقتصادی میزان تقاضا باز هم کاهش پیدا خواهد کرد. ایالات‌متحده بزرگ‌ترین تولیدکننده نفت جهان است که به تنهایی روزانه ۲۵ درصد نفت تولید‌شده در جهان را مصرف می‌کند. رکود اقتصادی از حجم تقاضای صنایع بزرگ این کشور خواهد کاست.

اوپک اگرچه سقف تولید را کاهش نداد؛ اما با افزایش تولید نیز موافقت نکرد. این تصمیم به منزله گفتن «نه» به درخواست ایالات‌متحده بود. جورج بوش رییس‌جمهوری ایالات‌متحده در آستانه نشست وزرای اوپک در وین از این سازمان درخواست کرد که تولید خود را افزایش دهد. بوش خطاب به اوپک گفته بود: این یک اشتباه است که اوپک در شرایطی که نفت به بالاترین رکوردهای قیمت خود رسیده است تولید را افزایش ندهد. بوش این جملات را در دیدار با ملک عبدا... دوم پادشاه اردن عنوان کرد و گفت: قیمت‌های بالای نفت به اقتصاد جهان آسیب می‌رساند.

در حقیقت این جملات بوش خطابی بود برای عربستان متحد نفتی این کشور در اوپک تا بار دیگر با استفاده از نفوذ خود در اوپک زمینه افزایش تولید را فراهم کند. اتفاقی که در اجلاس سپتامبر ۲۰۰۷ افتاد و عربستان با اتخاذ سیاست سکوت زمینه افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای نفت خام را فراهم آورد. اما در اجلاس ماه مارس جو حاکم با اوپک به هیچ عنوان با افزایش تولید هماهنگ نبود. از این رو علی‌النعیمی وزیر نفت پرنفوذ عربستان نیز تلاشی برای افزایش تولید نکرد.

در همین حال عبدا... سالم البدری دبیرکل از برگزاری اجلاس فوق‌العاده در ادامه سال خبر داد. اجلاس عادی اوپک در شهریورماه برگزار خواهد شد، اما به گفته دبیرکل اوپک وضعیت بازار نفت به گونه‌ای است که اوپک به منظور برنامه‌ریزی بهتر اجلاسی فوق‌العاده را در حد فاصل دو اجلاس عادی خود برگزار خواهد کرد.