روندها
یک هفته بد دیگر برای والاستریت تمام شد
به گزارش رویتر از نیویورک، احتمال اینکه موسسات بیمه، که بیمهگر وامهای Sub-prim و نیز اوراق قرضهای که با وام خریداری میشوند، هستند دچار خسارت شده باشند و میزان این خسارات هم چشمگیر باشد، مدتها پس از بحران اعتبارات مطرح شد، زیرا در چرخه وامها و اعتبارات موسسات بیمه تقریبا در زمره حلقههای نهایی این چرخه قرار میگیرند اما به نظر میرسد زمان آنها فرا رسیده است و بنابراین ریسک آن کاملا جدی و محتمل به نظر میرسد. این خطر بهویژه در بازار اوراق قرضه که اخیرا هفتههای خوبی نداشته است، برجسته شده است که خود یک مجموعهای پیچیده از نگرانیها را به بازار ارائه میدهد.
گروه بینالملل- ترس ناشی از خسارات موسسات بیمه به عنوان دنباله بحران اعتبارات بازارهای مالی باعث شد تا شاخصهای والاستریت آخرین روز هفتهای پرکشمکش را با ضرر پشتسر بگذرانند.
به گزارش رویتر از نیویورک، احتمال اینکه موسسات بیمه، که بیمهگر وامهای Sub-prim و نیز اوراق قرضهای که با وام خریداری میشوند، هستند دچار خسارت شده باشند و میزان این خسارات هم چشمگیر باشد، مدتها پس از بحران اعتبارات مطرح شد، زیرا در چرخه وامها و اعتبارات موسسات بیمه تقریبا در زمره حلقههای نهایی این چرخه قرار میگیرند اما به نظر میرسد زمان آنها فرا رسیده است و بنابراین ریسک آن کاملا جدی و محتمل به نظر میرسد. این خطر بهویژه در بازار اوراق قرضه که اخیرا هفتههای خوبی نداشته است، برجسته شده است که خود یک مجموعهای پیچیده از نگرانیها را به بازار ارائه میدهد. ضرر موسسات بیمه اوراق قرضه میتواند هم به بانکها و هم به اوراق قرضه آسیب وارد کند و بازار اعتبارات را درون مارپیچی که رو به تنزل دارد، قرار دهد. عدم قطعیت و بیثباتی که بیمهکنندههای اوراق قرضه را در هفتههای اخیر احاطه کرده است و اینکه آیا آنها میتوانند از خطر این آسیب عظیم برهند یا آن را خوب اداره کنند و مانع از سقوط ارزش اوراق قرضه در بازار شوند، از مهمترین نگرانیهای بازار است، به طوری که اخبار و ارقام مثبت اقتصادی که در روز جمعه در والاستریت منتشر شد هم نتوانست جریان مثبت در بازار را تقویت کند.
در بخش عمده فروشی، آمار حکایت از نتایجی بهتر از انتظار داشت و علائم محدودی از سلامت اقتصادی را به نمایش گذاشت. هرگونه افزایشی در میزان خرده یا عمدهفروشی میتواند مثبت باشد و حاکی از آن است که کمپانی با افزایش تقاضا در سطح جامعه مواجه هستند.
شاخص سهام داوجونز در روز جمعه ۶۵ واحد یا ۵۳/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۲۱۸۲ رسید. بزرگترین بازندگان اجزای داوجونز، کمپانیهای مالی موسسه جی.پی مورگان و امریکن اکسپرس بودند. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۶ واحد یا ۴۲/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۳۳۱ رسید در حالی که شاخص سهام تکنولوژی ۱۲واحد یا ۵۲/۰درصد به دست آورد و به واحد ۲۳۰۵ رسید.
شاخصهای والاستریت هفته را نیز با نتایج منفی پشتسر گذراندند. داوجونز برای کل هفته ۵۶۲واحد یا ۴۰/۴درصد از دست داد، استاندارد اندپورز ۶۴واحد یا ۶۰/۴درصد ضرر کرد و شاخص سهام تکنولوژی نزدک دفاتر خود را با ۱۰۹واحد یا ۵۰/۴درصد ضرر بست.
در بازار معاملات ارزی ارزش دلار در مقابل یورو پس از یکی دو روز افزایش، مجددا سیر نزولی پیمود. اعلام خبر اینکه احتمال دارد معاملات اوپک از این پس به یورو انجام شود یکی از دلایل افزایش ارزش یورو در مقابل دلار بود. ارزش دلار در طول هفته گذشته حدود ۲درصد در مقابل یورو افزایش یافته بود، اما روز جمعه بار دیگر ۲/۰درصد تنزل ارزش پیدا کرد. در روز جمعه هر یورو به ازای ۴۵۱۲/۱دلار معامله شد که نسبت به روز قبل از آن که هر یورو به ازای ۴۴۸۵/۱دلار معامله شده بود، ارزش یورو افزایش نشان میداد، اما ارزش دلار در برابر ین افزایش پیدا کرد و هر دلار به ازای ۷۳/۱۰۷ین معامله شد.
قیمت نفت در بازارهای جهانی پس از اینکه در هفته اخیر پیوسته میل به تنزل داشته است، ۶۶/۳دلار افزایش پیدا کرد. روز جمعه در نیویورک هر بشکه نفت به ازای ۷۷/۹۱دلار معامله شد. افزایش قیمت نفت به دلیل خرابکاری در تاسیسات نفتی نیجریه رخ داد.
ارسال نظر