گروه بین‌الملل- در حالی که به دلیل توافق ایجاد شده بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از میزان تنش در بازارهای نفت کاسته شده است، مقامات اوپک در آستانه اجلاس بعدی وزرای نفت این سازمان اظهارات ضد و نقیضی در مورد میزان سقف تولید مطرح ‌کردند. اوپک قرار است اجلاس بعدی خود را در اول فوریه برگزار کند. رافائل رامیرز، وزیر نفت و انرژی ونزوئلا در گفت‌و‌گو با خبرنگاران گفت: میزان تقاضا برای نفت افزایش نیافته و افزایش قیمت‌ها تحت تاثیر عوامل غیراقتصادی صورت گرفته است.

به گفته وزیر انرژی ونزوئلا اوپک باید میزان احتمال وقوع رکود اقتصادی در ایالات متحده را تحت بررسی قرار داده و سپس نسبت به افزایش تولید تصمیم‌گیری کند. چراکه در صورت کسادی اقتصاد آمریکا دیگر ایالات‌متحده را تحت بررسی قرار داده و سپس نسبت به افزایش تولید تصمیم‌گیری کند. چراکه در صورت کسادی اقتصاد آمریکا دیگر نیازی به افزایش تولید نیست و بازار با مازاد ماشین از اندازه عرضه رو‌به‌رو خواهد شد. رافائل رامیرز با اشاره به اینکه اصول بنیادی بازار نفت بدون تغییر باقی مانده‌اند، گفت: اوپک نباید تولید خود را در نشست فوریه افزایش دهد، چراکه این کار به زیان تولید‌کنندگان است.

در همین حال عبدا... سالم‌البدری، دبیرکل اوپک از آمادگی سازمان کشورهای صادرکننده نفت برای افزایش تولید خبر داده و گفت: اوپک آماده است تا در صورت نیاز بازارها، تولید خود را افزایش دهد. دبیرکل اهل لیبی اوپک افزود: کاهش رشد اقتصادی ایالات‌متحده و جهان در کوتاه‌مدت به کاهش تقاضا و در نهایت افت قیمت‌ها منجر نخواهد شد. وی در ادامه با اشاره به اینکه هیچ کمبودی در بازار نفت احساس نمی‌شود، گفت: گمانه‌زنی‌ها و سفته‌بازی دلیل رسیدن قیمت نفت خام به رکوردهای بی‌سابقه است.

به نظر می‌رسد اظهارات دبیرکل اوپک به نوعی بازتابنده نظر اعضای با نفوذ اوپک همچون عربستان سعودی و کویت باشد که از افزایش تولید به منظور کاهش قیمت‌ها حمایت می‌کنند. عربستان به طور سنتی همواره مدافع قیمت‌های متوسط در بازار نفت بوده است.

پس از یک هفته متوالی کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی، قیمت هربشکه نفت در سطح ۹۲ دلار تثبیت شد.

با نگرانی از این‌که اقتصاد آمریکا روبه رکود حرکت می‌کند و نگرانی از تاثیر این شرایط بر تقاضای جهانی نفت، بازارهای جهانی شاهد جریان نزولی قیمت‌ها هستند.

بهای نفت‌خام سبک شیرین آمریکا، وست تگزاس اینترمدیت، برای تحویل در ماه فوریه در بازار مبادلات نفتی نیویورک (نایمکس) با یک سنت کاهش قیمت در هر بشکه به ۶۸/۹۲دلار رسید.

در همین‌حال، در لندن هر بشکه نفت‌خام برنت دریای شمال برای تحویل در ماه فوریه در بازار مبادلات نفتی این شهر با ۲۳ سنت افزایش قیمت، معادل ۳۰/۹۰دلار دادوستد شد.

ویکتور شام، کارشناس ارشد بازار نفت، می‌گوید: تهدیدها و نگرانی‌ها از وضعیت اقتصادی آمریکا برای بازارهای نفت همچنان قیمت را تحت تاثیر قرار می‌دهد و این درحالی است که تنش‌های ژئوپلیتیک همچنان در نیجریه و خاورمیانه ادامه دارد.