روندها
جهان در هفته پیشرو به روایت اکونومیست - ۲۵ دی ۸۶
گروه بینالملل- کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری ایالاتمتحده، این هفته و درست امروز شانس خود را در میشیگان آزمایش میکنند که یکی از پنج ایالت سرنوشتساز حاشیه رودخانه محسوب میشود. در میشیگان مترامنی ناامیدانه نیاز به خلق حادثه بزرگ دارد تا بتواند در رقابت باقی بماند. همچنین رقیب او هوکابی، انتظار میرود که در کارولینای جنوبی که چهار روز بعد از انتخابات برگزار میشود، عملکرد خوبی داشته باشد و آرای موردنیاز خود را بهدست آورد. در همان روزی که انتخابات در کارولینای جنوبی برگزار میشود، مردم نوادا هم پای صندوقهای رای میروند. به هر حال با اینکه رقابت سختی در میان جمهوریخواهان وجود دارد، همه نگاهها به دو کاندیدای پیشرو دموکراتها، هیلاری کلینتون و باراکاوباما است. اوباما تاکنون در دو انتخابات برگزار شده، یکی را اول و دیگری را دوم بوده است و خانم کلینتون در اولی چهارم و در دومی مقام اول را کسب کرده است. نتیجه سه ایالت دیگر که در هفته جاری برگزار میشود، برای هر دوی این کاندیداها مهم و چه بسا سرنوشت ساز باشد.
در حوزه اقتصاد که بازارها هنوز درگیر نگرانیهای ناشی از بحران وامهای SUB-PRIME هستند، این هفته با آغاز انتشار گزارش درآمد کمپانیها و موسسات همه چیز از حالت ابهام و تردید خارج میشود.
قرار است بانکها و موسسات مالی میزان ضرر خود را منتشر کنند. سیتیگروپ که در تابستان ناگزیر از کنار گذاشتن رییس خود شد، اولین موسسه مالی است که باید درآمد و ضرر خود را منتشر کند و موسسه مریل لینچ دو روز بعد گزارش مالی خود را ارائه خواهد داد. احتمال میرود که ضرر دو موسسه روی هم بالغ بر ۱۵میلیارد دلار شود، این علاوه بر ۱۵میلیارد دلار ضرری است که تاکنون اعلام شده است. هر دوی این موسسات انتظار تزریق پول را از محل سرمایههای خارجی دارند.
مریل لینچ ۵/۷میلیارد دلار در ماه دسامبر از یک صندوق سرمایهگذاری دولتی در سنگاپور دریافت کرد و در ماه نوامبر سیتیگروپ در معاملهای مشابه از یک موسسه مالی در ابوظبی کمک مالی دریافت کرد. این بار انتظار میرود سیتیگروپ ۱۰میلیارد دلار و مریللینچ ۳میلیارد دلار پول دریافت کنند.
جورج بوش، رییسجمهوری آمریکا که در حال حاضر در خاورمیانه بهسر میبرد، قرار است پس از دبی و عربستان سعودی فردا «چهارشنبه» به مصر رفته و پس از آن به ایالاتمتحده بازگردد.
بوش پیش از انتخابات ریاستجمهوری، اولین سفرش را به اسرائیل رفت تا احتمالا نشان دهد که عزمش برای برقراری صلح در خاورمیانه جدی است، منتقدان میگویند اقدامات وی کوچک و دیر بودند.
و اما در صربستان مردم این هفته در روز ۲۰ژانویه برای دور اول انتخابات ریاستجمهوری به پای صندوقهای رای خواهند رفت. براساس نظرسنجیها در حال حاضر نمایندگان حزب دموکرات که طرفدار غرب محسوب میشوند، امید بیشتری به کنار زدن رقبای خود دارند که طرفدار و نزدیک به روسیه است. نتیجه نهایی انتخابات صربستان پس از برگزاری انتخابات دور دوم در فوریه مشخص خواهد شد.
صربستان برای عضویت در اتحادیه اروپا باید تکلیف خود را با ایالت کوزوو معلوم کند که در آستانه اعلام استقلال است، نتیجه انتخابات وضع صربستان با این ایالت را هم روشن خواهد کرد.
ارسال نظر