گروه بین‌الملل- با درخواست دولت لهستان از ایالات متحده برای استقرار موشک‌های پاتریوت در این کشور، بحران استقرار سپر موشکی آمریکا در لهستان ابعاد جدیدی پیدا کرد. ورشو از واشنگتن درخواست کرده تا برای حفاظت از این کشور در برابر روسیه موشک‌های پاتریوت را در خاک لهستان مستقر کند. لهستان عقیده دارد که این احتمال وجود دارد که پس از راه‌اندازی سپر موشکی، روسیه به لهستان حمله کند. پیش از ارائه این درخواست تنها قرار بود که ۱۰ فروند موشک ره‌گیر در لهستان مستقر شوند تا به آنچه تهدیدات موشکی از آسیا خوانده شده است، مقابله کنند. با وجود این، روسیه بار دیگر نسبت به این درخواست ورشو واکنش نشان داده و آنها را به نظامی کردن فضای شرق اروپا متهم کرد.

این درخواست لهستان زمانی ارائه شد که دونالدتاسک کار خود را به عنوان نخست‌وزیر جدید لهستان آغاز کرد. یاروسلاوکاچینسکی نخست‌وزیر قبلی لهستان که طرح استقرار سپر موشکی در زمان صدارت او ارائه شد، هیچ پیش شرطی را برای اجرای این پروژه ارائه نکرد. دونالد تاسک در جدیدترین اظهارنظر خود گفته است که لهستان نمی‌تواند بدون تضمین ۱۰۰درصدی در مورد امنیت ملی خود با استقرار این سپر موشکی موافقت کند. نخست‌وزیر لهستان به این موضوع اشاره نکرد که درخواست‌های امنیتی ورشو چه موارد دیگری را شامل می‌شود.

در همین حال معاون وزیر خارجه روسیه در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد: روسیه اطمینان کامل دارد که سیستم دفاع موشکی آمریکا برای مقابله با ایران و کره شمالی نیست و این سیستم برای زیر نظر قرار دادن روسیه نصب شده است.

وی گفت: سیستم ضد موشکی که آمریکا قصد دارد در اروپا نصب کند به غیر از روسیه برای هیچ کشوری خطر ایجاد نمی‌کند. سرگئی کیسلیاک بار دیگر از آمریکا درخواست کرد تا به جای رادار لهستان، به طور مشترک با روسیه از رادار قبله در جمهوری آذربایجان استفاده کند.

از سوی دیگر دیروز روسیه بار دیگر یک فروند موشک بالستیک را آزمایش کرد. گفته می‌شود این موشک از نسل جدید موشک‌های بالستیک است. این موشک که قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد از یک زیردریایی استراتژیک ضد رادار شلیک شد.

در همین حال خبرگزاری ایتارتاس گزارش داد، وزیر امور خارجه‌ی روسیه در مصاحبه‌ای نسبت به این موضوع انتقاد کرد که واشنگتن به نگرانی‌های مسکو در مورد طرح سپر دفاع موشکی آمریکا در اروپا بی‌توجهی می‌کند. به گزارش خبرگزاری شینهوا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ی ورمیا نووستی گفت: مذاکرات در مورد موشک‌های ضد بالستیک آمریکا سخت است. به نظر می‌رسد که ما در اهدافمان در راستای توانایی‌های استراتژیکمان و هم چنین منع گسترش موشک‌ها سهیم باشیم؛ اما روش‌های آمریکایی‌ها به گونه‌ای است که به نگرانی‌های مسکو به هیچ وجه توجه نمی‌شود.

آمریکا قصد دارد ۱۰ موشک رهیاب در لهستان و یک سیستم رادار را در جمهوری چک مستقر کند. این در حالی است که این سپر دفاع موشکی با انتقاد‌های شدید از طرف روسیه همراه بوده است.

لاوروف تصریح کرد: ما گزارش‌های جدی در اختیار داریم که نشان می‌دهد این سیستم دفاعی آمریکا به جای خنثی کردن حملات احتمالی از طرف کشورهای یاغی به روسیه ضربه خواهد زد.

لاوروف همچنین در این مصاحبه اعلام کرد که مسکو انتظار دارد، لندن برای بهبود روابط میان انگلیس و روسیه گام اول را بردارد.

وی گفت: ما از این موضوع متعجب هستیم که همتایان انگلیسی‌مان چگونه موضوع بسته شدن شورای (فرهنگی) این کشور در روسیه را تفسیر می‌کنند. این مشکل توسط همتایان انگلیسی‌مان ایجاد شد. آنها حتی تقاضاهای غیر واقعی برای استرداد آندری لوگووی، مظنون قتل الکساندر لیتویننکو ارائه کرده بودند. مقامات لندن حتی خواستار تغییر قانون اساسی روسیه برای استرداد لوگووی به لندن شده‌اند. آنها با این اقدامات ضربه‌های سازمان یافته به روابط میان دو کشور وارد کردند. انتظار داریم که در این شرایط لندن گام اول را برای بهبود روابط میان روسیه-انگلیس بردارد.