با فرمان پرویز مشرف انجام شد
لغو وضعیت فوقالعاده در پاکستان
این کار یک روز پس از آن صورت گرفت که وی با حکم دیگری کنترل تسلیحات هستهای و موشکهای بالستیک پاکستان را نیز تحت اختیار خود درآورد.
گروه بینالملل- پرویز مشرف، رییسجمهوری پاکستان طی حکمی حالت فوقالعاده را در پاکستان لغو کرد.
این کار یک روز پس از آن صورت گرفت که وی با حکم دیگری کنترل تسلیحات هستهای و موشکهای بالستیک پاکستان را نیز تحت اختیار خود درآورد. پرویز مشرف در تاریخ ۱۲آبان در حالی که ریاست جمهوری و فرماندهی کل ارتش را به صورت توامان در اختیار داشت به بهانه کنترل اوضاع و جلوگیری از فروپاشی سیاسی در پاکستان حالت فوقالعاده را برقرار کرد.
به گزارش آسوشیتدپرس لغو حالت فوقالعاده در پاکستان با استقبال کشورهای اروپایی و ایالات متحده روبهرو شده است.
اما تحلیلگران میگویند که پرویز مشرف در طول دوران برقراری وضعیت فوقالعاده از اختیارات خود استفاده کرده و فضای سیاسی کشور را به سود حامیان خود تقویت کرده است.
برکناری چند قاضی مستقل دیوان عالی پاکستان و کنترل نشریات و روزنامهها از جمله این موارد است.
اگرچه حالت فوقالعاده در پاکستان لغو شده است اما پیشبینی میشود دولت به کنترل و فشار بر نشریات تا زمان برگزاری انتخابات سراسری پارلمان در ژانویه ۲۰۰۸ ادامه دهد.
انتخابات پارلمانی پاکستانی سه هفته دیگر برگزار میشود. براساس اعلامیه دولت پاکستان قرار است پرویز مشرف در یک نطق تلویزیونی برنامههای خود را برای آینده اداره پاکستان و همچنین اهدافش از برقراری وضعیت فوقالعاده را برای مردم این کشور تشریح کند.
همچنین پرویز مشرف متعهد شد که قانون اساسی پاکستان را احیا کند.
با این وجود رسانههای تصویری خصوصی پاکستان همچنان با محدودیتهایی روبهرو هستند.
یکی از این محدودیتها ممنوعیت پخش برنامههای زنده تلویزیونی است. به اعتقاد تحلیلگران دولت پاکستان قصد دارد تا زمان برگزاری انتخابات فضای سیاسی این کشور را کاملا در دست داشته باشد.
تا لحظه تنظیم این خبر واکنش مخالفان پرویز مشرف به لغو حالت فوقالعاده منتشر نشد.
اما پیشبینی میشود این اقدام با استقبال بینظیر بوتو و محمد نوازشریف دو رهبر مخالف پرویز مشرف روبهرو شود.
لغو حالت فوقالعاده و احیای قانون اساسی از شروط اصلی مخالفان دولت پاکستان بوده است.
با این حال لغو ناتمام وضعیت فوقالعاده در پاکستان میتواند باعث ادامه تنشها بین مخالفان و پرویز مشرف شود.
همچنین دیروز بیبیسی از پاکستان گزارش داد که یک حمله انتحاری در نزدیکی یک پادگان نظامی در پاکستان منجر به کشته شدن دو سرباز شد.
شش تن دیگر نیز در جریان این حمله مجروح شدند. این انفجار در شهر نوشهره در ۱۲۰کیلومتری شمالغرب اسلامآباد رخ داد.
پس از آنکه پرویز مشرف در ماه جولای به ارتش دستور داد تا به شورشیان پناه گرفته در مسجد سرخ اسلامآباد حمله کنند، سربازان ارتش پیوسته مورد حمله انتحاری و تروریستی واقع میشوند. این حملات در نزدیکی مرزهای افغانستان شدیدتر است.
ارسال نظر