روندها
عقبنشینی وال استریت در آستانه جلسه بانک مرکزی
به گزارش رویتر از نیویورک، اداره کال ایالات متحده روز جمعه گزارش اشتغال ماه راه منتشر کرد. براساس گزارش اقتصاد ایالات متحده توانسته است در ماه نوامبر ۹۴۰۰۰ شغل ایجاد کند، این در حالی است که اقتصاددانان انتظار ۱۰۰۰۰۰ شغل جدید داشتند. به این ترتیب نرخ بیکاری در آمریکا به ۷/۴درصد رسید.
گروه بینالملل- انتشار کاهش تعداد مشاغل ایجاد شده در ماه نوامبر باعث عقبنشینی وال استریت از رونق روز پنجشنبه و در نتیجه تنزل شاخصهای مهم آن شد.
به گزارش رویتر از نیویورک، اداره کال ایالات متحده روز جمعه گزارش اشتغال ماه راه منتشر کرد. براساس گزارش اقتصاد ایالات متحده توانسته است در ماه نوامبر ۹۴۰۰۰ شغل ایجاد کند، این در حالی است که اقتصاددانان انتظار ۱۰۰۰۰۰ شغل جدید داشتند. به این ترتیب نرخ بیکاری در آمریکا به ۷/۴درصد رسید. این گزارش همچنین نشان میدهد که میانگین درآمد برای هر ساعت در این ماه ۵/۰درصد افزایش یافته است. با اینکه نرخ اشتغال جریانی متعادل و ملایم داشته است با این همه از افزایش نرخ بیکاری در این کشور جلوگیری نکرده است. حتی در ماه اکتبر که اقتصاد آمریکا توانست ۱۷۰۰۰۰ شغل ایجاد کند، در رشد اقتصاد تغییری حاصل نشد هر چند نرخ اشتغال خود به عنوان علامتی برای رشد اقتصاد در نظر گرفته میشود، زیرا وقتی درآمد مصرفکنندگان افزایش یابد، این درآمد به شکل خرج و تقاضا برای کالاهای جدید وارد چرخه اقتصاد میشود. به هر حال مقامات آمریکا پس از انتشار گزارش اشتغال درباره وضعیت و سلامت اقتصاد اظهار امیدواری کردند. کارلوس گویترز وزیر بازرگانی آمار اشتغال «انعطاف اقتصاد» آمریکا را نشان میدهد. همچنین هنری پاتولسون وزیر خزانهداری ایالات متحده گفت: اقتصاد ما هم مانند همه اقتصادهای دنیا فراز و نشیب دارد اما من معتقدم که اقتصاد آمریکا رشد خود را از سر خواهد گرفت و باعث تقویت ارزش دلار آمریکا در بازارهای جهان خواهد شد.
با این همه و با اینکه مقامات اقتصادی آمریکا اظهار امیدواری درباره وضع اقتصاد آمریکا کردهاند و گزارش اشتغال هم حداقل این امیدواری و خوشبینی را مکدر نساخت، اقتصاددانان نسبت به پایداری این صنعت شک و تردید دارند. آنها بیش از هر چیزی نگران درآمد مصرفکنندگان و نیز ارادهای که آ«ان برای خرج کردن نشان خواهند داد در اثر بحران مالی اخیر هستند که میتواند موجب کندی جریان احیاء اقتصادی آمریکا شود.
به هر حال روز جمعه شاخص سهام داوجونز ۶واحد یا ۰۴/۰درصد به دست آورد و به شاخص ۱۳۶۲۶ رسید. شاخص استاندارد اندپوند ۶۸/۲ واحد یا ۱۸/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۵۰۵رسید. شاخص سهام تکنولوژی ؟ هم ۳واحد یا ۱۱/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۲۷۰۶ رسید. اقتصاددانان معتقدند علت احتیاط والاستریت روز جمعه فقط گزارش اشتغال نبود. والاستریت در آخرین روز هفته منتظر تعمیم بانک مرکزی آمریکا درباره نرخ بهره هستند. سرمایهگذاران انتظار کاهش بیش از ۲۵/۰درصد دارند. وضعیت بازار به حدی در هفتههای اخیر به لحاظ روانی آشفته و پریشان است که به نظر میرسد آنها به مشوق قوی برای حرکت احتیاج دارند. به ویژه آنکه قرائت اولیه شاخص اعتماد مصرفکنندگان نشان میدهد که مصرفکنندگان درباره افزایش هزینه سوخت و ؟ بحران بازارهای مالی نگران هستند. برای کل هفته اما شاخصها وضع بهتری داشتند و بهرغم تنزل در روز جمعه، هر سه شاخص مهم والاستریت هفته را با سود به پایان بردند. شاخص سهام داوجونز برای هفته ۲۵۴ واحد یا ۹۰/۱درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۶۲۶ رسید. شاخص سهام استاندارد اندپورز ۲۴واحد یا ۵۹/۱درصد به دست آورد و به واحد ۱۵۰۵رسید. شاخص سهام تکنولوژی نزدک هم ۴۵واحد یا ۷۰/۱درصد ترقی یافت و به واحد ۲۷۰۶ رسید.
اوضاع سایر بازارهای جهان هم روبهراه بود. شاخص FTSE لندن ۰۷/۱درصد در روز جمعه به دست آورد، داکس آلمان ۶۷/۰درصد ترقی یافت و CAC-۴۰ فرانسه هم ۷۹/۰درصد به دست آورد. در بازار معاملات ارزی ارزش در مقابل ارزهای رقیب پس از آنکه بانک مرکزی اروپا اعلام کرد احتمال افزایش فشارهای تورمی در سالجاری در منطقه یورو وجود دارد، تنزل یافت. این به معنای احتمال افزایش نرخ بهره در منطقه برعکس سیاست بانک مرکزی اروپا در کاهش نرخ بهره است. روز جمعه هر یورو به ازای ۴۶۳۳/۱دلار معامله شد.
همچنین نرخ برابری دلار در برابر ین به ازای هر دلار ۲۸/۱۱۱ین بود. تنزل فزآینده ارزش دلار در بازارهای جهانی در حالی صورت میگیرد که هنری پائولسون اعلام کرده است ایالات متحده سیاست دلار مدتی را دنبال میکند و معتقدند جریان رشد اقتصادی آمریکا، حتما باعث تقویت پول این کشور خواهد شد.
ارسال نظر