هفته پیش رو به روایت اکونومیست - ۱۳ آذر ۸۶
در سال جاری توجه گروهها و محافل بینالمللی به محیط زیست و پدیده خطرناک تغییرات آب و هوایی افزایش یافته است. تلاش دبیرکل سازمان ملل متحد و توجه خاص او به این موضوع به حساسیت و اهمیت این موضوع افزوده است به نحوی که حتی جایزه صلح نوبل ۲۰۰۷ به فعال محیطزیست اعطا شد.
گروه بینالملل- نمایندگان ۱۹۰ کشور دیروز در جزیره بالی در اندونزی گرد هم آمدند تا در کنفرانس سران درباره تغییرات آب و هوایی که از طرف سازمان ملل هم حمایت میشود شرکت کنند. هدف این کنفرانس، بحث و گفتوگو در یافتن راهی برای کاهش تولید گازهای گلخانهای و دی اکسید کربن است.
در سال جاری توجه گروهها و محافل بینالمللی به محیط زیست و پدیده خطرناک تغییرات آب و هوایی افزایش یافته است. تلاش دبیرکل سازمان ملل متحد و توجه خاص او به این موضوع به حساسیت و اهمیت این موضوع افزوده است به نحوی که حتی جایزه صلح نوبل ۲۰۰۷ به فعال محیطزیست اعطا شد. سازمان ملل امیدوار است که گزارشهایی که توسط این سازمان و نیز برخی موسسات تحقیقی همکار درباره تغییرات آب و هوایی تهیه شده است بتواند بر کشورها فشار آورد تا توافقنامهای در این خصوص تنظیم کنند و نیز چین و آمریکا را متقاعد کند تا به قرارداد کیوتو بپیوندند و علیه پدیده گرم شدن زمین با اتخاذ اقدامات مناسب مبارزه کنند.
سران اوپک فردا قرار است در ابوظبی گرد هم آیند تا درباره افزایش قیمت نفت و نیز از طرفی کاهش ارزش دلار بحث و گفتوگو کنند. در پی افزایش قیمت نفت، محافل بینالمللی از اوپک انتظار داشتند تا با افزایش تولید، جلوی افزایش سریع قیمت نفت را بگیرد و اوپک هرچند ترقی اخیر قیمت نفت را به دلایل سیاسی نسبت میدهد، اما در جلسه سپتامبر موافقت کرد تا از اول نوامبر ۵۰۰هزار بشکه نفت را به تولید روزانه خود اضافه کند. با این همه قیمت نفت در ماه نوامبر تا چند قدمی ۱۰۰دلار برای هر بشکه رسید. اما به نظر نمیرسد اوپک قصد افزایش دیگری در میزان نفت تولیدی خود داشته باشد و این موضوع با توجه به افزایش مصرف نفت در زمستان احتمال افزایش دیگری در قیمت نفت را در بر دارد. توان بالقوه اوپک در افزایش عرضه نفت محدود است و تنها عربستان است که میتواند در مدت زمان کوتاهی اقدام به افزایش تولید نفت روزانه خود کند. و اما آخر هفته، حامل خبرهای مهم و بزرگ اقتصادی است. در روز پنجشنبه ۶دسامبر بانک انگلیس و بانک مرکزی اروپا درباره نرخ بهره تصمیمگیری کنند، این هر دو بانک و به ویژه بانک مرکزی اروپا با شرایط دشواری مواجه هستند.
نرخ تورم در منطقه یورو افزایش بیسابقهای در سال تا ماه نوامبر داشته است و از طرفی رشد اقتصادی هم علائمی از کندی نشان میدهد، ریسک فشارهای تورمی قطعا بر تصمیم هر دو بانک در مورد نرخ بهره تاثیر خواهد گذاشت. روز جمعه هم گزارش ماهیانه اشتغال در ایالاتمتحده منتشر خواهد شد که نشان میدهد بحران کمبود اعتبارات چه اندازه بر مسیر منطقی اقتصاد تاثیر گذاشته است. تحلیلگران پیشبینی میکنند که گزارش اداره کار افزایشی را در بیکاری در ماه نوامبر و نیز ریزش مشاغل در بخش صنعت را که ناشی از کاهش هزینه مصرفکنندگان است، نشان دهد. و اما این هفته سراسر شاهد کنفرانس سران در نقاط مختلف جهان هستیم و آخرین آن یعنی کنفرانس سران آفریقا و اتحادیه اروپا در روز شنبه هشتم دسامبر آغاز میشود. این کنفرانس در حالی آغاز میشود که درگیری لفظی دیپلماتیک میان بریتانیا و زیمبابوه بر آن سایه انداخته است.
ارسال نظر