پرویز مشرف رسما از فرماندهی ارتش استعفا کرد

گروه بین‌الملل- از اینکه پس از ۴۶ سال از ارتش کناره‌گیری می‌کنم غمگین هستم. این جمله‌ای بود که ژنرال پرویز مشرف در هنگام خداحافظی با ارتش پاکستان بر زبان آورد. ژنرال چهار ستاره ارتش جمهوری پاکستان صبح دیروز پس از ۴۶ سال خدمت از ارتش خارج شد. انتقال فرماندهی ارتش به ژنرال اشفق کیانی

بنابر رای دادگاه عالی پاکستان ژنرال پرویز مشرف باید تا پیش از مراسم سوگند ریاست جمهوری از سمت فرماندهی ارتش کناره‌گیری کرد. پرویز مشرف دیروز طی مراسمی از پست فرماندهی ارتش کناره‌گیری کرده و همزمان بازنشسته شده است.

ژنرال مشرف در حالی که برق آفتاب برای آخرین بار در انبوه مدال‌های افتخار نصب شده بر سینه‌اش می‌درخشید خطاب به نظامیان حاضر در مراسم گفت که من جزئی از این ارتش هستم و افتخار می‌کنم که فرماندهی بهترین ارتش دنیا را در اختیار داشتم. سپس ژنرال مشرف لحظه‌ای مکث کرد و افزود: من مدت زمان زیادی فرمانده ارتش نبودم اما قلب من و ذهن من همیشه با شما خواهد بود.

پس از سخنان پرویز مشرف مراسم رسمی تحویل پست فرماندهی ارتش انجام شد و ژنرال اشفق کیانی جانشین فرمانده ستاد ارتش رسما فرماندهی نیروی نظامی پاکستان را بر عهده گرفت.

پرویز مشرف در سال ۱۹۹۹ میلادی طی یک کودتای بدون خونریزی قدرت را در پاکستان از چنگ محمد نواز شریف نخست‌وزیر وقت پاکستان خارج کرد. در سال ۲۰۰۴ وی متعهد شد که به حکومت نظامیان در پاکستان پایان دهد و انتخابات را برگزار کرد. اما با فرا رسیدن سال ۲۰۰۴ ژنرال سابق به وعده خود عمل نکرد و با نظامی‌گری به حکومت خود ادامه داد. سرانجام در ماه اکتبر گذشته پارلمان پاکستان ژنرال را برای یک دوره دیگر به ریاست جمهوری انتخاب کرد. دادگاه عالی پاکستان نیز که با قضاتی دست نشانده ژنرال تشکیل شده بود رای پارلمان را تایید کرد با این شرط که او تا پیش از مراسم سوگند ریاست جمهوری از فرماندهی ارتش کناره‌گیری کرد.

مشرف در حالی از ارتش بیرون رفت که به یکی از اصلی‌ترین خواست‌های مخالفانش پاسخ داده است. بی‌نظیر بوتو و محمد نواز شریف روسای حزب مردم و حزب مسلم لیگ (شاخه نواز) همواره تاکید کرده بودند که رییس‌جمهوری نظامی نمی‌تواند آرامش و دموکراسی را به پاکستان بیاورد. با این وجود هنوز این دو مخالف در مورد استعفای مشرف از پست فرماندهی ارتش و خروج از ارتش پاکستان ابراز عقیده نکرده‌اند.

به اعتقاد تحلیلگران در این شرایط مشرف از طریق ایالات متحده بار دیگر رایزنی خود را برای ائتلاف با بی نظیر بوتو آغاز خواهد کرد. بی نظیر بوتو در ابتدا به دنبال یک توافق با مشرف بر سر تقسیم قدرت به پاکستان بازگشت، اما این توافق در پی اعلام وضعیت فوق‌العاده در کشور از سوی دولت و انحلال پارلمان و دیوان عالی به هم خورد. در مقابل زمزمه‌هایی از اتحاد بین بوتو و شریف به گوش رسید. اتفاقی که ایالات متحده و پرویز مشرف بی هیچ عنوان مایل به تحقق آن نیستند. اتحاد بوتو و شریف می‌تواند یک پارلمان مخالف قدرتمند را در برابر دولت مشرف قرار دهد. دولتی دیگر که رییس آن فرمانده نیست!