رییس بزرگترین بانک جهان قربانی بحران مسکن در آمریکا شد
گروه بینالملل- در کمتر از یک هفته پس از استعفای رییس موسسه مالی و اعتباری مریل لینچ، دومین مدیر ارشد مالی نیز ناگزیر از استعفا شد.
گروه بینالملل- در کمتر از یک هفته پس از استعفای رییس موسسه مالی و اعتباری مریل لینچ، دومین مدیر ارشد مالی نیز ناگزیر از استعفا شد.
چارلز پرینس، رییس موسسه عظیم مالی و اعتباری سیتی گروپ ایالاتمتحده سرانجام زیر فشارهای وارده از سوی سهامداران و هیاتمدیره مجبور شد دفتر کار خود را ترک کند. چارلز پرینس را میتوان دومین قربانی بزرگ بحران بخش مسکن ایالاتمتحده نام نهاد. بحرانی که از سال 2005 شروع شده و اکنون در حال به کام کشیدن موسسات مالی و اعتباری است. موسسه سیتیگروپ که یکی از بزرگترین بانکهای جهان را در زیرمجموعه خود دارد، در سال 1812 تاسیس شد و هماکنون در بخشهای مختلف فعالیت خود بیش از 20میلیون مشتری دارد. یکی از شاخههای اصلی فعالیت موسسه سیتیگروپ پرداخت وامهای اعتباری (Subprime) است. این دقیقا همان چیزی است که شرکتهای مالی از جمله سیتیگروپ را با زیانهای فراوانی مواجه کرده است. در واقع مدیران موسسات مالی ایالاتمتحده قربانی همین وامها میشوند. وامهای اعتباری وامهایی هستند که موسسات مالی به افرادی میدهند که از اعتبار بانکی کمی برخوردارند. به همین دلیل وامهای اعتباری از نرخ بهره بالاتری نسبت به بانکها برخوردار هستند. مردم اغلب برای خرید ملک به این وامها مراجعه میکنند. اما با وقوع رکود در بخش خرید و فروش مسکن در
ایالاتمتحده بسیاری از افراد از عهده بازپرداخت وامها برنیامدند. بسیاری این وامها را برای تجارت مسکن اخذ میکنند و چون خانههای خریداری شده با این وامها فروش نرفتند، صاحبان وامها هم نتوانستند بدهی خود را بازپرداخت کنند.
بنابرگزارش بیبیسی، در دو سال اخیر سیتیگروپ ۵۵میلیارد دلار وام اعتباری پرداخت کرده است و این در حالی است که بخش اعظم آن بازپرداخت نشده است. عدم بازپرداخت این وامها ضربه سنگینی را به سیتی گروپ وارد کرده است.
بنابر گزارش، حسابرسان سود این شرکت طی سه ماه سوم امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان 57درصد کاهش داشته است. برآوردها این زیان را بین 8 تا 11میلیارد دلار عنوان کردهاند. این بزرگترین زیان سیتیگروپ در طول تاریخ 195 ساله آن به شمار میآید. داناوان راست از اعضای هیاتمدیره شرکت چارلز پرینس را مسوول این اتفاقات میداند. وی در گفتوگو با والاستریت ژورنال گفت: آنها نتوانستند ارزیابی درستی از آینده بازار مسکن داشته باشند. مدیریت خوبی از نظر پرداخت وام نداشتیم و این مساله موجب زیان هنگفتی شده است. بیل اسمیت، مدیر یک موسسه سنجش ریسک و مدیریت نیز عقیده دارد که چارلز پرینس و مشاورانش فریب دولتمردان ایالاتمتحده را خوردهاند که مدام قول میدادند که بحران بخش مسکن به زودی تمام میشود. به دنبال این اتفاق سهام موسسه سیتیگروپ در والاستریت سقوط کرد. هرسهم این شرکت دیروز 90/35دلار معامله شد که 85/4درصد سقوط را نشان میدهد. به عقیده تحلیلگران این آخرین قربانی بحران وامهای اعتباری بخش مسکن نخواهد بود و این رشته سردراز دارد.
ارسال نظر