کار می‌فروشیم

گروه بین‌الملل- کارگران مهاجر در دنیا روز به روز در حال افزایش هستند. این کارگران هر چند کار صادر می‌کنند اما به ازای آن سرمایه به کشور و وطن خود باز می‌گردانند.

با اینهمه بسیاری از این نوع کارگران هنوز در کشورهای پیشرفته خواهان دارند و کارفرمایان و کارخانجات تولیدی و نیز کمپانی‌های خدماتی علاقه زیادی به استخدام این کارگران به دلیل دستمزدها و هزینه‌های کم دارند. در مجادله‌ای که اخیرا در آمریکا بر سر مهاجران غیر قانونی و یا به عبارت بهتر کارگران غیرقانونی پیش آمده بود برخی از تحلیل‌گران استدلال می‌کردند، وجود این کارگران به هزار و یک دلیل به نفع اقتصاد امریکا است.

این کارگران از آنجا که صرفا به دنبال کار و کسب درآمد هستند تا پول آن را برای خانواده خود بفرستند، هزینه‌های جانبی مستمری دوران بازنشستگی و بیمه به کارفرماها تحمیل نمی‌کنند زیرا در پایان دوران کار خود آنها تمایل دارند به کشور خود باز گردند.

آنها کارگران اتفاقی و فصلی هستند که کمترین درد سر را برای کارفرمای خود دارند و به همین دلیل در همه جای دنیا به آنها خوشامد گفته می‌شود.

براساس تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول در سال ۲۰۰۶، ۱۵۰میلیون کارگر مهاجر سالانه ۳۰۱میلیارد دلار به خانواده‌های خود در ۱۶۲ کشور در حال توسعه فرستادند.

براساس تحلیل صندوق، ارسال وجه نقد عامل موثری در امحای فقر و افزایش قدرت خرید مردم بویژه در روستاها بوده است که دسترسی به پول نقد تقریبا غیرممکن است.

در این میان هند و مکزیک بالاترین میزان پول نقد حاصل از کار کارگرانشان (هر یک ۲۴میلیارد دلار) را دریافت کرده اند که حدود ۳درصد تولید ناخالص داخلی این کشورها را نشکیل می‌دهد، با این همه گینه بیسائو در صدر قرار دارد و میزان پول دریافتی آن نیمی‌از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد.