کرچنرها، این زوج خوشبخت
گروه بینالملل - پرزیدنت نستور کرچنر در ماه ژوئن ۲۰۰۶ با لحنی که به شوخی میمانست، گفت که کاندیدای حزب متبوعش برای انتخابات ریاستجمهوری در سال ۲۰۰۷، یک پنگوئن خواه مرد، خواه زن خواهد بود. نستور کرچنر خود اهل پاتاگونیای جنوبی در آرژانتین است و اشاره او به پنگوئن، به مرزی بود که او هم ریشه در آن منطقه دارد. اشاره او به پنگوئینا (پنگوئن مونث) نشان داد که منظور او به همسرش، کریستینا فرناندز دو کرچنر بوده که قرار است پس از وی اداره کشور را بر عهده گیرد.
در روز یکشنبه ۲۸ اکتبر این پنگوئینا بود که سرانجام قاطعانه درانتخابات ریاستجمهوری به پیروزی رسید تا اولین ریاستجمهور زن آرژانتین باشد. او ۹/۴۴درصد آرا را به دست آورد و فاصله زیاد او با نزدیکترین رقیبش، نیاز به بازشماری را از بین برد و تقریبا جای شکی باقی نگذاشت. موفقیت کریستینا کرچنر، جایگاه خانواده کرچنر را در عرصه سیاست آرژانتین استحکام بخشید.
اگر آقای کرچنر در این انتخابات شرکت میکرد و برنده انتخابات هم میشد، براساس قانون اساسی نمیتوانست در انتخابات سال ۲۰۱۱ شرکت کند، حال با کنارهگیری به نفع همسرش هم او و هم کریستینا در انتخابات سال ۲۰۱۱ میتوانند کاندیدای ریاستجمهوری شوند.
در نتیجه فرصت انتخابات هیچ شکی وجود ندارد، اما پیروزی صعود خانم کریستینا کرچنر، به صدر قدرت در آرژانتین از سوی احزاب مخالف به یک تاجگذاری تشبیه میشود تا برنده شدن در رقابت انتخاباتی. در ایامی که پرونیستها شدیدا تحت کنترل دولت بودند و کرچنر هیچ کوتاهی در این زمینه نکرد، خانم کرچنر حمایت ماشین سیاسی حزب را در همه مراحل انتخابات داشت. نقطه قوت او اقتصاد بود که هر سال از زمانی که همسرش به کاخ ریاستجمهوری رفته بود بیش از ۸درصد رشد را تجربه کرده بود، البته پول ارزان آرژانتین واز طرفی قیمتهای بالای محصولات کشاورزی برای کرچنر موهبتی بود.
در طول دوران ریاستجمهوری اشتغال افزایش یافت و فقر کاهش پیدا کرد و این دو تقریبا به شعار انتخاباتی خانم کرچنر تبدیل شد.
نکته مهم درباره برنده شدن خانم کرچنر در انتخابات ریاست جمهوری، ضعف اپوزیسیون بود حزب پرو نیست، رقیب سنتی رادیکالها از زمانی که در سال ۲۰۰۱ در حیص و بیص بحران اقتصادی آرژانتین قدرت را از کف دادند، هنوز اعتماد به نفس کافی برای بازگشت به عرصه قدرت را پیدا نکردهاند. بنابراین بدون یک ساختار حزبی توانا که بتواند بر سر یک نفر به توافق برسد، ۱۳ کاندیدای مختلف در انتخابات شرکت کردند که فقط آرای ضد کرچنر را متفرق و پراکنده کردند و سببساز پیروزی خانم کرچنر شدند.
در چنین شرایط، خانم کرچنر توانست در یک رقابت بسیار محتاطانه به پیروزی برسد. او وقت زیادی را صرف مسافرت به خارج و ملاقات با شخصیتهای بینالمللی خارجی و همچنین سرمایهگذاران خارجی برای تشویق آنها برای سرمایهگذاری در آرژانتین کرد. او همچنین هیچ مصاحبهای با خبرنگاران محلی تا یک هفته قبل از انتخابات انجام نداد.
با اینکه در یک مصاحبه رادیویی او گفت بسیاری از سیاستهای شوهرش را تغییر خواهد داد، اما نتوانست یا نخواست که یکی از اشتباهات شوهرش را نام ببرد. به هر حال به اعتقاد مخالفان او از اتخاذ موضع روشنی درباره چالشهای احتمالی پیش رویش هم اجتناب کرد. احتمالا ریاستجمهوری وی از دوران شوهرش سختتر باشد.
آقای کوجز خیلی قاطعانه اقتصاد را با سیاست مالی جدید، افزایش هزینه دولت و کنترل قیمت غذا و سوخت، اداره کرد و حتی زمانی که رشد اقتصادی تسریع شد ولی دست از این سیاستها برنداشت. حالا تورم در حدود ۲۰درصد است البته آمار دقیقی در دست نیست. چرا که دولت آمار منتشر شده را برای اینکه به مردم بگوید نرخ تورم یک رقمی است، اصلاح و تعدیل میکند.
خانم فرنانور درست مانند دیگر اعضای خوب، در مبارزاتت انتخاباتیاش بر اعتبار و صحت آمار رسمی اقتصادی تاکید کرد و بحران انرژی را در زمینه رشد اقتصادی مقصر دانست. اما تحلیلگران آرژانتینی معتقدند، بدون اصلاحات ارتدوکس- نرخ بهره بالا، پزوی گران، کسادی هزینه و آزادسازی تعرفههای انرژی ممکن است اقتصاد آرژانتین در چنان تنگنایی گرفتار شود که مردم اقدامات جدید و تازهای را تقاضا کنند و این پاشنه آشیل خانم کریستیناست، او نمیتواند برای حل این مشکلات تاخیر کند.
خانم کریستینا در مبارزات انتخاباتی خود لحن آشتیجویانهای اتخاذ کرده بوده و گفت که آرزو دارد همه جامعه حتی اپوزیسیون را در گرد هم آورد. خانم فرناردو قرار است هفته آینده کابینه خود را معرفی کند و انتظار میرود حداقل سه یا چهار نفر از وزرای شوهرش را تغییر دهد.
خانم کرچنر میتواند در دوران خود سیاستهای اقتصادی که چندان هم محبوب نیستند، اما لازم هستند، اجرا کند. اولین شعار انتخاباتی کرچز این بود «زمان تغییر فرا رسیده است.» آرژانتینیها خیلی زود در خواهند یافت که منظور وی چه نوع تغییر است.
ارسال نظر