اقتصاد بینالملل
آخرین مهلت برای اجتناب از پرتگاه مالی
گروه بینالملل- قانونگذاران آمریکایی میگویند امیدوار نیستند باراک اوباما، رییسجمهوری آمریکا، و کنگره برای جلوگیری از افزایش مالیاتها و کاهش هزینهها به توافق برسند. درصورت به توافق نرسیدن درباره این مساله، احتمال وقوع رکود اقتصادی در آمریکا وجود دارد. به گزارش بلومبرگ، سناتور جوزف لیبرمن، سیاستمدار مستقل بازنشسته ایالت کانتیکت، در مصاحبه با سیانان گفت: «برای نخستینبار احساس میکنم احتمال سقوط از پرتگاه مالی بیشتر شده است.»
به گفته لیبرمن پس از ناکامی جان بینر، «رییس مجلس نمایندگان در جلب حمایت کمیتههای پارلمانی برای تصویب «برنامه بی» که هدف از آن تمدید کاهش مالیات برای افراد دارای درآمد کمتر از یک میلیون دلار بود، اکنون رهبران سنا باید وظیفه حل بنبست بودجه را بر عهده بگیرند.
لیبرمن افزود: «هری رید، رهبر اکثریت سنا و میچ مکانل، رهبر اقلیت سنا، این توانایی را دارند که مساله را درکنار هم حل کنند. آنها میتوانند کاری کنند که از بدترین نتایج جلوگیری شود.»
در تاریخ ۲۷ دسامبر قانونگذاران آمریکایی به واشنگتن بازمیگردند تا مذاکرات درباره پرتگاه مالی را ادامه دهند. با امضای جورج بوش، رییسجمهوری پیشین آمریکا، کاهش مالیاتها به صورت قانون درآمد و در دوران ریاستجمهوری اوباما تمدید شد، اما این قانون در تاریخ اول ژانویه منقضی میشود. علاوه براین، کاهش خودکار هزینههای داخلی و برنامههای دفاعی قرار است از ماه ژانویه آغاز شود.
اوباما، پیش از سفر خانوادگی خود به هاوایی برای گذراندن تعطیلات کریسمس، در تاریخ ۲۱ دسامبر از رهبران دو حزب دموکرات و جمهوریخواه خواست برای اجتناب از افزایش مالیاتهای طبقه متوسط، یک لایحه موقتی طراحی کنند و همزمان بر روی برنامهای جامع کار کنند.
براساس گزارش دفتر بودجه کنگره، درصورتی که در زمینه بودجه آمریکا توافقی حاصل نشود، این کشور در نیمه اول سال ۲۰۱۳ وارد رکود اقتصادی خواهد شد.
با این وجود، سناتور کنت کنراد، سناتور دموکرات داکوتای شمالی و رییس کمیته بودجه سنا گفته است هنوز احتمال دستیابی به توافق پیش از پایان ضربالاجل وجود دارد. به گفته او:« اوباما و بینر بسیار به نظرات هم نزدیک شده بودند اما ناگهان بینر به برنامه بی روی آورد. نمیفهمم چرا این کار را کرد، این برنامه شانسی برای موفقیت نداشت.» میک مولوانی، نماینده جمهوریخواه، میگوید رد برنامه بینر به این معنی نیست که توافق مالی به دست خواهد آمد، زیرا دولت اوباما مصالحه نخواهد کرد. مولوانی در مصاحبه با سیانان گفت:«تصویب برنامه بی در زمانی دیگر نتیجه را تغییر نخواهد داد. ما به سمت پرتگاه میرفتیم و درحال حاضر نیز همچنان به سمت پرتگاه پیش میرویم. نمیتوان با کسانی که نمیخواهند مذاکره کنند، مذاکره کرد.»
استیون لاتورته، نماینده جمهوریخواه، به سیانان گفت بینر از برنامه خود دست کشید، زیرا با حمایت گسترده نمایندگان روبهرو نشد، به این دلیل که تمایل دارد درباره پرتگاه مالی توافقی حاصل نشود.
از سوی دیگر ناامیدی سرمایهگذاران از توافق سیاستمداران آمریکایی درمورد حل پرتگاه مالی پیش از پایان سال، بازارهای جهانی را دچار کاهش کرد. در اروپا شاخص فوتسی ۱۰۰ انگلستان ۲/۰ درصد افزایش یافت و به ۱۲/۵۹۱۰ واحد رسید. شاخص سیایسی-۴۰ فرانسه با اندکی کاهش به ۳۰/۳۶۶۰ واحد رسید. در آمریکا، وال استریت نیز کار خود را با کاهش آغاز کرد به طوری که فروش آتی شاخص میانگین صنعتی داوجونز با افت ۵/۰ درصدی به ۱۳۰۷۵ واحد رسید و فروش آتی شاخص استاندارد اند پورز ۶/۰ درصد تنزل کرد و به ۶۰/۱۴۱۷ واحد رسید.
در آسیا، شاخص هنگسنگ هنگکنگ که در ابتدای روز با کاهش رو به رو شده بود، درنهایت به محدوده مثبت بازگشت و با ۱/۰ درصد افزایش در رقم ۵۱/۲۲۵۳۱ واحد بسته شد. شاخص کاسپی کرهجنوبی کمتر از ۱/۰ درصد رشد کرد و به ۸۲/۱۹۸۱ واحد رسید. بورسهای ژاپن و آلمان به دلیل تعطیلات کریسمس بسته بودند.
ارسال نظر