رییس‌جمهوری آلمان خواستار همبستگی بیشتر شهروندان کشورش شد

گروه بین‌الملل- یواخیم گاوک، رییس‌جمهوری آلمان، در نخستین نطق خود به مناسبت عید کریسمس شهروندان این کشور را فراخواند که همبستگی بیشتری با یکدیگر داشته باشند. وی همچنین گفت، کریسمس جشنی برای ادیان مختلف است.

به گزارش دویچه وله، به اعتقاد یواخیم گاوک، رییس‌جمهوری آلمان، پرشتاب‌تر، بی‌ثبات‌تر و سردرگم‌کننده‌تر شدن زندگی سبب شده است که در برخی از شهروندان این کشور حس نا‌امنی ایجاد شود. وی در نخستین نطق خود به مناسبت عید کریسمس که قرار است امشب سه‌شنبه (۲۵ دسامبر/ ۵ دی) از تلویزیون آلمان پخش شود، همچنین گفت: «شکاف بین فقیر و غنی روز به روز بیشتر می‌شود و برای پدیده‌هایی چون تغییرات اقلیمی و پیرتر شدن جامعه آلمان باید راهکارهایی یافت.» رییس‌جمهوری آلمان افزود: «دیگر نکته‌ نگران‌کننده خشونت است. شهروندان در ایستگاه‌های مترو یا در خیابان به خاطر آنکه موی سیاه دارند یا رنگ پوست‌شان تیره است، مورد حمله قرار می‌گیرند.»

«از همبستگی تا عشق»

وی با اشاره به اهمیت انسان‌دوستی در مقابله با این روند، تصریح کرد: «در زبان سیاست از همبستگی سخن می‌گویند، در زبان دین و ایمان از نوع‌دوستی و در زبان احساسات انسان‌ها از عشق.» به گفته‌ گاوک، آلمان می‌خواهد کشوری باشد که در آن پیر و جوان، کسانی که ریشه در این کشور دارند و آنانی که تازه‌واردند، بتوانند در کنار هم زندگی کنند؛ در یک کلام: کشوری همبسته.»

افزایش شمار پناهجویان در آلمان از دیگر نکاتی بود که رییس‌جمهوری این کشور در نطق خود به آن پرداخت. وی در این رابطه گفت: «ما قادر به پذیرش تمامی انسان‌هایی که به آلمان می‌آیند نخواهیم بود، اما قصد داریم کسانی که تحت تعقیب هستند را با رویی باز بپذیریم و با خوشرویی با مهاجرانی که کشورمان به آنها نیاز دارد، روبه‌رو شویم.»

گاوک در نطق خود همچنین به بحران مالی اروپا پرداخت و در این‌باره گفت که «اندیشه اروپا»ی متحد سبب شد که صلح در این قاره طی ۶۰ سال گذشته حفظ شود. وی خاطرنشان ساخت که آلمان تا کنون توانسته است بحران را به خوبی مهار کند.

جشنی برای همه ادیان

رییس‌جمهور آلمان که خود در گذشته کشیش پروتستان بوده است، در نطق خود به گوشه‌هایی از انجیل اشاره کرد.

وی کریسمس را جشنی برای همه ادیان خواند و در این رابطه گفت: «کریسمس برای مسیحیان وعده‌ خداوند است که ما انسان‌ها در عشق او جای گرفته‌ایم. برای مسلمانان، یهودیان، پیروان دیگر ادیان جشنی است برای تامل و تفکر؛ جشن بستگان و خویشاوندان که انسان‌ها را به هم پیوند می‌دهد، خواه از طریق دیدارهای متقابل و خواه از طریق دادن هدایا.»