رایزنی برای عبور از بحران

عکس: AFP برای یافتن راه برون‌رفت از بحران انجام شد

دیدار اخضرالابراهیمی با اسد

گروه بین‌الملل- اخضر ابراهیمی، نماینده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه، امروز در دمشق با بشار اسد دیدار کرد. او گفته که در ملاقات خود با بشار اسد درباره وضعیت کلی سوریه و همچنین دو راه حل احتمالی پایان دادن به بحران با او گفت‌وگو کرده است.

به گزارش بی‌بی‌سی او گفت: «وضعیت سوریه همچنان مایه نگرانی است. امیدواریم همه طرفین برای رسیدن به راه حلی که مورد پذیرش مردم سوریه باشد بکوشند.» الابراهیمی همچنین اوضاع سوریه را نگران کننده توصیف کرد و گفت: با اسد درباره مشکلات و رنج‌های بی‌شمار مردم سوریه صحبت کردیم. وی محور مذاکراتش با اسد را برداشتن گام‌هایی درباره آینده سوریه اعلام کرد.

به گزارش ایسنا پیشتر اخضر الابراهیمی در مصاحبه تلویزیونی اعلام کرده بود که تهدید به استعفا نکرده است و هرگز از مقامات روسیه نخواسته است که به بشار اسد برای دیدار با وی اعمال فشار کنند.

این اظهارات الابراهیمی در پی آن بود که برخی رسانه های عربی خبری را مبنی بر تهدید الابراهیمی به استعفا از سمتش و درخواستش برای اعمال فشار بر بشار اسد برای دیدار با وی منتشر کردند.

سایت اینترنتی النشره نیز اعلام کرد که بشار اسد، در دیدارش با الابراهیمی بر همکاری دمشق با تلاش‌هایی که در راستای منافع ملت سوریه بوده و تمامیت ارضی سوریه و استقلال این کشور را حفظ کند، تاکید کرد.

در این دیدار، بشار اسد، الابراهیمی را در جریان آخرین تحولات سوریه قرار داد.

الابراهیمی نیز نتایج مذاکراتش با مقامات برخی از کشورهای جهان جهت کمک به حل و فصل بحران سوریه را به اطلاع اسد رساند.

تلویزیون سوریه نیز اعلام کرد که مذاکرات اسد و الابراهیمی در فضایی کاملا دوستانه صورت گرفته است.

الابراهیمی دیروز وارد دمشق شده بود. او سفر خود به سوریه را از طریق لبنان انجام داده، چون که به دلیل درگیری‌ها در اطراف فرودگاه بین‌المللی دمشق، سفر هوایی امکان‌پذیر نبوده است. دیدار اخضر الابراهیمی و اسد در شرایطی انجام شد که پیش از آن روزنامه فرانسوی لافیگارو مطلبی درباره جزئیات طرح آمریکا و روسیه برای سوریه منتشر کرد. به گزارش ایرنا بر اساس این طرح، دولت انتقالی متشکل از وزیران مورد قبول و توافق طرفین درگیر در سوریه تشکیل می‌شود. بر اساس این طرح، بشار اسد تا سال ۲۰۱۴ یعنی زمان پایان قانونی دوره ریاست جمهوری خود در این مقام می‌ماند ولی نمی‌تواند برای انتخابات آینده ریاست جمهوری نامزد شود. ، بر اساس قانون اساسی جدید سوریه که تابستان گذشته تصویب شد هر فرد دو دوره متوالی می‌تواند رییس‌جمهوری باشد وبرای انتخاب مجدد نیاز به حداقل یک دوره وقفه است. بشار اسد در سال ۲۰۰۰ به ریاست‌جمهوری سوریه رسید. دوره ریاست‌جمهوری در سوریه ۷ ساله است. درگیری مخالفان مسلح دولت و نیروهای ارتش سوریه برای نزدیک به ۲۱ ماه جریان داشته است.

از سوی دیگر، دیروز دو فیلم ویدئویی در اینترنت منتشر شد که به گفته مخالفان سوری، محل حمله در حلفایا را نشان می‌داد و در آن اجساد و پاره‌های بدن قربانیان در خیابان و در یک ساختمان کوچک دیده می‌شد. گفته شده است که این افراد زمانی که در یک صف نانوایی منتظر بودند، هدف حمله قرار گرفتند.

تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد که یک «گروه تروریستی مسلح» مسوول این حملات بودند. این گروه بعد از حمله، از محل فیلمبرداری کرده است تا نیروهای ارتش را مسوول معرفی کند.

عکس: AFP