گروه بین‌الملل- یک بررسی نشان داد تحت فشار بازارهای بدهی، کل حوزه یورو در حال تبدیل شدن به اقتصادی پویاتر و متوازن‌تر است.

به گزارش رویترز، سه سال بحران بدهی، که درپی بدهی بسیار بالای یونان آغاز شد، آتن و همچنین ایرلند،پرتغال،اسپانیا و ایتالیا را وادار کرده است برای بازگرداندن اعتماد به بازارها دست به اصلاحات اقتصادی بزنند. گزارش سالانه‌ای که توسط کارشناسان شورای لیسبون تدوین شده است، نشان می‌دهد درحال حاضر یونان پیشتاز اصلاحات اقتصادی و حرکت به سوی سلامت اقتصادی بنیادی است و پس از آن کشورهای ایرلند، استونی، اسپانیا و پرتغال قرار دارند.

در این گزارش آمده است:«تقریبا همه کشورهایی که نیازمند اصلاحات‌اند ، درحال کاهش کسری بودجه و بهبود رقابت‌پذیری خارجی خود با سرعتی قابل توجه هستند.»

این در شرایطی است که یونان، ایرلند، پرتغال و اسپانیا برای دریافت وام از حوزه یورو درخواست داده‌اند تا از این طریق بر تاثیرات منفی بحران بدهی‌ها غلبه کنند.

براساس گزارش لیسبون: «هر چهار کشور حوزه یورو که کمک خارجی دریافت کرده‌اند، یعنی یونان، ایرلند، پرتغال و اسپانیا، ظرف ۱۲ ماه گذشته تلاش برای اصلاحات را تشدید کرده‌اند. به بیان دیگر، کشورهایی که نیازمند تغییر سریع هستند تحت فشار بحران بدهی‌ها دست به تغییر زده‌اند.»

این گزارش نشان داد ناهماهنگی خارجی که یکی از علل بحران بدهی‌ها بوده است، کاهش یافته است و فشار دستمزدها در حوزه یورو به سرعت همگرا شده است.

هزینه‌های واقعی واحد کار در یونان، ایرلند، پرتغال و اسپانیا به شدت کاهش یافته است. از سوی دیگر، تعدیل دستمزدها که مانع تقاضای داخلی آلمان عنوان می‌شد، پایان یافته است.

این گزارش دراین باره می‌گوید: «این مساله بیش از هرچیز دیگر نشان می‌دهد که در محدوده اتحادیه پولی یورو، تغییرات ساختاری جدی رخ می‌دهد یا رخ خواهد داد.»

براساس این گزارش گرچه یورو و ساختار حکومتی آن هنوز نیازمند بهبود است، اما کشورهای این حوزه چارچوب مهمی را فراهم کرده‌اند که بر مبنای آن می‌توانند خود را با موفقیت اصلاح کنند.

اگر حوزه یورو بتواند از این بحران حاد عبور کند و در مسیر اصلاحات باقی بماند، درنهایت از این بحران به عنوان پویاترین اقتصاد غرب بیرون خواهد آمد.