گزارش
بیخانمانی و قحطی در کوبا و هاییتی در پی «سندی»
گروه بینالملل- به دلیل ویرانیهای شدیدی که طوفان «سندی» در هاییتی برجای گذاشته، دولت این کشور نسبت به خطر قحطی و گرسنگی هشدار داده است. همچنین شمار زیادی از مردم کوبا با بیخانمانی و کمبود مواد غذایی روبهرو هستند. به گزارش دویچه وله، یک هفته از زمانی که طوفان «سندی» کشورهای منطقه کاراییب را درنوردیده میگذرد و حال ابعاد فاجعه بزرگ در حال آشکار شدن است. هاییتی و کوبا دو کشوری هستند که بر اثر طوفان آسیب بسیار دیدهاند.هاییتی هنوز از ضربهای که بر اثر زلزله سال ۲۰۱۰ متحمل شده کمر راست نکرده بود که طوفانی که آن را «ابرطوفان» و «طوفان قرن» نامیدهاند این کشور را در رنج و مضیقه نشاند. به گفته وزیر ارتباطات این کشور، ادی ژان گاردی، بر اثر بارانهای سیلآسا و بادهای طوفانی بخش اعظم محصولات کشاورزی این کشور نابود شده است و در نتیجه گرسنگی مردم هاییتی را تهدید میکند.روزنامه «لا نوولیست» در صفحه اینترنتی خود گزارش داد که طبق برآورد «دفتر هماهنگی ملی برای تامین مواد غذایی» خسارتی بیش از ۱۰۴ میلیون دلار وارد آمده است. وزیر ارتباطات هاییتی به این روزنامه گفته است که اعلام وضعیت اضطراری به دولت امکان میدهد که بتواند اقداماتی ضروری به عمل آورد تا به مردم کمک کند و جلوی قحطی را بگیرد.بر اثر طوفان «سندی» که دو هفته پیش به هاییتی رسید، ۶۰ نفر در این کشور جان خود را از دست دادند و ۲۰ هزار نفر بیخانمان شدند.در این کشور برای آخرین بار در ژانویه سال ۲۰۱۰ وضعیت اضطراری اعلام شده بود. در آن هنگام زلزلهای شدید پایتخت و بخشهای وسیعی از جنوب این کشور را ویران کرد و ۲۲۰ هزار نفر را به کام مرگ کشاند. با وجود کمکهای بینالمللی مداوم، هنوز هم این کشور از پیامدهای زلزله ۲۰۱۰ در رنج است.در سال ۲۰۱۰ همچنین در هاییتی وبا شیوع یافت که بر اثر آن تا کنون ۷۶۰۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. به گفته سازمانهای امدادگر، شمار مبتلایان به وبا از زمان طوفان «سندی» بهخاطر سیل بار دیگر افزایش یافته است. سازمان «پزشکان بدون مرز» اعلام کرد که تعداد بیماران مبتلا به وبا در روزهای اخیر تقریبا دو برابر شده است.
هزاران بیخانمان در کوبا
کارمندان سازمان ملل متحد در هاوانا، پایتخت کوبا، میگویند که این بدترین طوفان در ۵۰ سال گذشته بوده که کوبا با آن روبهرو بوده است. گرچه کوبا هر از چند گاه طوفانهایی سنگین را از سر میگذراند، اما این بار طوفان «سندی» شهر بزرگ این کشور «سانتیاگو د کوبا» را درنوردید که با جمعیتی بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر دومین کلانشهر کوبا است.به گفته منابع رسمی در کوبا، در این کشور ۱۱ نفر بر اثر طوفان کشته شدهاند. اما محافل اپوزیسیون کوبا معتقدند که شمار کشتگان بیش از تعدادی است که دولت اعلام کرده است. همچنین طبق اعلام سازمان ملل متحد، ۲۱۱ هزار خانه در کوبا ویران شده یا به شدت آسیب دیده است. بسیاری از مدارس و بیمارستانها نیز ویران شدهاند.در کوبا محصولات ۱۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی از بین رفته است. سازمان ملل هشدار داد که وضعیت تغذیه مردم در ماههای آینده بسیار سخت خواهد بود.نمایندگان سازمانهای امدادگر چون «نان برای جهان» و «سنترو لاواستیدا» از اوضاعی بغرنج سخن میگویند و گزارش میدهند که به خانهها، زیربنا و کشاورزی آسیبی فاجعهآمیز وارد آمده است. این سازمانها میگویند که دولت کوبا به سرعت به مناطق فاجعهزده کمک فرستاد، اما ابعاد فاجعه چنان وسیع است که کمک دولت کوبا کافی نیست.در این میان سازمانهای بینالمللیای چون «کاریتاس»، «دیاکونی» و «کمک به گرسنگان» در کوبا وارد عمل شدهاند و حسابهای بانکی برای جمعآوری کمک مالی باز کردهاند. همچنین روسیه، ونزوئلا و بولیوی به کوبا کمک فرستادهاند.به گفته یک دیپلمات اروپایی در هاوانا، سازمان ملل متحد و برخی کشورهای دیگر نیز آمادگی خود را برای کمک به کوبا اعلام کردهاند، اما دولت کوبا برخوردی محتاطانه در پذیرش کمک در پیش گرفته است. این دیپلمات گفت که کوبا به طور معمول کمکهای سازمانهای کلیسایی را راحتتر میپذیرد.هم اکنون سازمان «صلیب سرخ جهانی» نیز حسابی بانکی برای کمکهای نقدی بینالمللی به کوبا، هاییتی و جاماییکا گشوده و اعلام کرده است که نیاز به کمکی بیش از ۹ میلیون دلار وجود دارد تا بتوان از قحطی و گرسنگی جلوگیری کرد.
هشدار فرماندار و شهردار نیویورک درباره کمبود مسکن
اندرو کومو، فرماندار ایالت نیویورک میگوید با فرا رسیدن زمستان دهها هزار نفر از مردم نیویورک که به دلیل طوفان سندی خانههای خود را از دست دادهاند به محل سکونت احتیاج دارند.سازمانهای دولتی به دنبال آن هستند تا مردم را از پناهگاهها به آپارتمان و هتلها انتقال دهند.به گزارش بیبیسی، بیش از ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در دو ایالت نیویورک و نیوجرسی برق ندارند و با کمبود سوخت و بنزین مواجه هستند.در آمریکا و کانادا حداقل ۱۰۶ نفر که ۴۰ نفر آنها در نیویورک بودهاند بر اثر طوفان سندی جان خود را از دست دادهاند.کومو گفت کسانی که تا کنون خانههای خود را ترک نکردهاند انتخاب دیگری ندارند.او در یک کنفرانس خبری و پس از ملاقات با مسوولان خدمات رسانی به مناطق طوفان زده گفت: «مردم در خانههایی زندگی میکنند که قابل زیست نیستند و وقتی دمای هوا کاهش یابد و خانهها گرم نباشد زندگی در آنها امکان پذیر نخواهد بود.»کومو گفت: «مردم دوست ندارند خانههای خود را ترک کنند اما دمای هوا مسالهساز خواهد بود. در نتیجه لازم است که به سرعت راهحلی برای مسکن موقتی و دائمی دهها هزار نفر پیدا کرد. طراحی سیستمی برای حل این مشکل مساله اصلی بحث ما بود.» مقامهای شهر نیویورک برای مردم این شهر پناهگاه باز کردهاند و به ساکنان شهر پتو میدهند.مایکل بلومبرگ شهردار شهر نیویورک هم گفت سی تا چهل هزار نفر به مسکن نیاز دارند.بلومبرگ از مردمی که برق ندارند خواسته است تا منازل خود را ترک کنند.او هشدار داد که سرما خطر مرگ خواهد داشت.بلومبرگ درباره روز رایگیری هم گفت که مقامهای نیویورک تا آنجا که میتوانند به هیات اجرایی انتخابات کمک خواهند کرد.در همین شرایط قرار است امکان رای دادن از طریق ایمیل و فکس برای ساکنان ایالت نیوجرسی فراهم شود.به گفته یکی از خبرنگاران بی بی سی، شیوه عملکرد دولت پس از وقوع طوفان سندی در هفته گذشته، واکنشهای مثبتی را به دنبال داشته است و مجال بیشتری را برای موفقیت فعالیتهای تبلیغاتی باراک اوباما رییسجمهوری آمریکا فراهم ساخته است.
ارسال نظر