روز انتخابات در آمریکا
مقایسه برنامههای اوباما و رامنی
بهبود اقتصادی با کدام نامزد؟
براساس برآورد روزنامه لسآنجلس تایمز/ اجرا: رامین براتی
مقایسه برنامههای اوباما و رامنی
بهبود اقتصادی با کدام نامزد؟ آخرین تلاش در آخرین روز
انتخابات ریاستجمهوری ایالاتمتحده امروز در شرایطی برگزار میشود که سرنوشت این انتخابات در تقریبا ۹ ایالت تعیین میشود
احسان ابطحی
باراک اوباما، رییسجمهوری دموکرات و میترامنی، نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، دیروز آخرین مبارزات خود برای راهیابی به کاخ سفید را در ایالتهای کلیدی و سرنوشتساز انجام دادند.
دیروز، اوباما با همراهی بروس اسپرینگستین، خواننده معروف، به شهر مدیسون واقع در ایالت ویسکانسین رفت و قرار بود بعد از آن به ایالتهای آیوا و اوهایو هم برود.
رامنی هم دیروز به ایالت مهم فلوریدا سفر کرد، ایالتی که به استناد نظرسنجیها در آن از رقیب دموکرات خود پیش است. او قرار بود به ویرجینیا، نیوهمشایر و اوهایو هم سفر کند.
به گفته تحلیلگران مسائل سیاسی آمریکا، نتیجه انتخابات ریاستجمهوری این کشور در ایالتهای کلیدی و سرنوشتساز تعیین میشود. به این ایالتها اصطلاحا ایالتهای «آونگی» گفته میشود، یعنی ایالتهایی که بر خلاف اکثر ایالتهای دیگر نتیجه انتخابات در آن از پیش مشخص نیست و در نهایت این ایالتها هستند که نتیجه را مشخص میکنند.
این در شرایطی است که اوباما و رامنی در نظرسنجیهای سراسری تقریبا دوشادوش هم پیش میروند اما مهم آن است که اوباما در اکثر ایالتهای آونگی اندکی از رقیب خود پیش است.
با این همه و با توجه به خطای احتمالی نظرسنجیها هیچ نامزدی قاطعانه نمیتواند از پیروزی خود مطمئن باشد.
رقابت انتخاباتی در ایالت آونگی اوهایو به شدت تنگاتنگ است و میتواند تعیین کننده باشد.
اوباما و رامنی روز یکشنبه هم به مبارزات انتخاباتی خود ادامه دادند. میت رامنی به پنسیلوانیا رفت، ایالتی که اکنون نزدیکانش بر این باورند که او میتواند برنده آن باشد.
اوباما هم در نیوهمشر و فلوریدا به مبارزات انتخاباتی پرداخت و عصر روز یکشنبه به اوهایو و کلورادو رفت.
در فلوریدا، دموکراتها با استناد به درخواستهای بیسابقه مردم برای شرکت در انتخابات پیش از موعد، با تشکیل یک پرونده قضایی خواستار تمدید مهلت برای مردم برای شرکت در انتخابات شدند.
در اوهایو، مقامات انتخاباتی جمهوریخواه، قرار بود دیروز، دوشنبه به دادگاه بروند تا از دستور یک مقام قضایی برای تمدید مهلت انتخابات شکایت کنند.
بر اساس قانون، انتخابات پیش از موعد باید روز جمعه پیش از انتخابات اصلی به پایان برسد. این قانون البته استثنا دارد و شامل رایدهندگانی که خارج از ایالاتمتحده هستند و همچنین نظامیان نمیشود. برگزارکنندگان انتخابات این قانون را در ایالت اوهایو لغو کردند، موضوعی که باعث خشم جمهوریخواهان شدهاست زیرا آنان بر این باورند که این اقدام و مشارکت بیشتر مردم در انتخابات به نفع اوباما خواهد بود.
میانگین نظرسنجیها در ایالت آونگی اوهایو حکایت از آن دارد که اوباما با اختلاف ۹/۲ درصد آرا از رقیب جمهوریخواه خود پیش است.
هر دو نامزد روز یکشنبه از این ایالت کلیدی بازدید کردند. رامنی در شهر کلولند این ایالت خطاب به هوادارانش گفت که اوباما نتوانست همانطور که وعده داد رییسجمهوری فراحزبی باشد. نامزد جمهوریخواهان همچنین به شدت از عملکرد اوباما در چهار سال گذشته انتقاد کرد.
رامنی درباره اوباما گفت:«او تفرقهافکن بوده، افراد را مقصر جلوه داده، کشور را تقسیم کردهاست، او نه تنها گوش شنوایی برای جمهوریخواهان نداشت، که حتی به سخنان افراد مستقل هم توجه نکرد.»
در اواخر روز یکشنبه، رامنی به شهر موریسویل در ایالت پنسیلوانیا رفت. دموکراتها بر این باورند که تصمیم تیم رامنی برای سفر به این ایالت در واپسین روزهای منتهی به انتخابات نشان دهنده ناامیدی جمهوریخواهان از پیروزی در این ایالت است.
میانگین نظرسنجیها در این ایالت هم نشان میدهد که اوباما با اختلاف ۹/۳ درصد آرا از رقیب جمهوریخواه خود پیش است.
رامنی در این شهر خطاب به هوادارانش گفت:«مردم آمریکا متوجه شدهاند که ما به کاخ سفید باز خواهیم گشت زیرا در حال پیروز شدن در پنسیلوانیا هستیم.»
همزمان اوباما به سینسیناتی در ایالت اوهایو رفت. در این شهر یک همایش بسیار بزرگ در حمایت از اوباما با اجرای استیو واندر، خواننده آمریکایی آغاز شد.
پیش از این اوباما در شهر کنکورد واقع در ایالت نیوهمشایر خطاب به جمعیت حاضر گفت:«ما آنقدر پیش آمدهایم که دیگر نمیتوانیم به عقب برگردیم.»
آخرین نظرسنجیها نشان میدهند که رامنی در میان سفیدپوستان، افراد سالخورده و مسیحیان انجیلی محبوبیت دارد اما اوباما در میان زنان، غیرسفید پوستان و جوانان از اقبال بیشتری برخوردار است.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا امروز در شرایطی برگزار میشود که اوباما در ۹ ایالت آونگی که نتیجه انتخابات را تعیین میکنند اندکی از رقیب جمهوریخواه خود پیش است.
انتخابات آمریکا بر اساس آرای کالج انتخاباتی تعیین میشوند. هر نامزدی که بتواند ۲۷۰ رای از مجموع ۵۳۸ رای کالج انتخاباتی را به دست آورد برنده انتخابات و رییسجمهوری آینده آمریکا خواهد بود.
میانگین نظرسنجیها سراسری نشان میدهد که اوباما ۵/۰ درصد از رقیب جمهوریخواه خود پیش است.
بررسیهای روزنامه نیویورکتایمز هم نشان میدهد که اوباما موفق به کسب حدود ۲/۳۰۷ آرای کالج انتخاباتی خواهد شد. این روزنامه همچنین شانس پیروزی اوباما را ۳/۸۶ درصد برآورد کردهاست. نیویورکتایمز همچنین نوشتهاست که اوباما موفق به کسب ۶/۵۰ درصد آرای مردمی خواهد شد در شرایطی که سهم رامنی تنها ۵/۴۸ درصد خواهد بود.
عکس:AFP
ارسال نظر