نخست وزیر ایتالیا در کابل:
۲۰۱۴ سال پیشرفت است، نه بازگشت
گروه بینالملل- ماریو مونتی، نخستوزیر ایتالیا، در یک سفر غیر منتظره به افغانستان گفت که هر چند سال ۲۰۱۴ تحولاتی را برای افغانستان در پی خواهد داشت، اما سال بازگشت جامعه جهانی از افغانستان نیست. او که دیروز، یکشنبه، در کنفرانس مشترک با حامد کرزی رییس جمهوری افغانستان در کابل سخن میگفت، تاکید کرد که «سال ۲۰۱۴ سال پیشرفت خواهد بود و نه سال بازگشت»
نخستوزیر ایتالیا گفت: «ما چشم به راه سال ۲۰۱۴ هستیم سالی که سال تغییر و تحول خواهد بود و نه سال بازگشت.»
ماریو مونتی در نخستین سفر خود به افغانستان تاکید کرد که کشورش پس از ۲۰۱۴ افغانستان را تنها نخواهد گذاشت و به حمایت خود از این کشور ادامه خواهد داد.
مونتی افزود: به حضور سربازان کشورش در افغانستان برای تامین صلح جهانی افتخار میکند. وی افزود: «ما افتخار میکنیم که حدود ۳۵۰۰ سرباز زندگی خود را برای تامین صلح جهانی و پیشرفت صلحآمیز مدنی و اقتصادی افغانستان به مخاطره انداختهاند و این ارزش آن را دارد.» نیروهای ایتالیایی عمدتا در استان هرات در غرب افغانستان مستقر هستند. ایتالیا در نبرد ۱۱ ساله افغانستان، ۵۲ سرباز خود را از دست داده است. ایتالیا در شماری از طرحهای عمرانی و بازسازی افغانستان هم سهم گرفته است و از جمله در بازسازی فرودگاه بینالمللی هرات با هزینه حدود ۱۵۰ میلیون دلار و ساخت شاهراه میدان بامیان سرمایهگذاری کرده است. حدود ده ماه پیش افغانستان و ایتالیا موافقتنامه استراتژیک امضا کردند.
کرزی: در کار انتخابات نیازی به خارجیها نیست
در این کنفرانس کرزی بار دیگر بر مخالفت خود با عضویت دو نماینده سازمان ملل در کمیسیون شکایات انتخاباتی افغانستان پافشاری کرد.
کرزی گفت: «ما از انتخابات ۲۰۰۹ ریاست جمهوری و انتخابات پارلمانی، دو سال تجربه داریم و علاوه بر آن، افغانستان صاحب حاکمیت ملی و قانون اساسی است.»
او افزود: «هیچ کشور جهان که صاحب حاکمیت ملی و آزادی است، در امر حاکمیت قانون داخلی، انتخابات و حکومتداری (موافق با) حضور خارجی در نهادهای دولتیاش نیست.»
رییسجمهوری افغانستان با این استدلال تاکید کرد که «ضرورتی به آنها (نمایندگان سازمان ملل در کمیسیون شکایات انتخاباتی) نیست و حاکمیت ملی هم اجازه نمیدهد.»
پیش از این گفته شد که کرزی نمیخواهد قانون تشکیل و صلاحیتهای کمیسیون مستقل انتخابات را که این موضوع هم در آن از سوی مجلس نمایندگان تصویب شده، امضا کند.
مجلس نمایندگان، گروههای سیاسی و برخی نهادهای مدنی بر ضرورت حضور دو نماینده سازمان ملل در کمیسیون شکایات انتخاباتی برای تامین شفافیت در بررسی شکایات انتخاباتی تاکید کردهاند.
این کمیسیون پنج عضو دارد که همه آنها از سوی رییس جمهوری منصوب می شوند. در انتخابات گذشته هم دو عضو این کمیسیون به پیشنهاد سازمان ملل از سوی کرزی منظور شده بودند.
ارسال نظر