پیشتازی اوباما در ایالتهای سرنوشتساز آمریکا
گروه بینالملل- شانس اوباما برای انتخاب دوباره به مقام ریاستجمهوری آمریکا افزایش یافتهاست. برپایه یک نظرسنجی، وی به ویژه در ایالتهای مهمی چون اوهایو و فلوریدا از رقیب جمهوریخواهش میت رامنی پیش افتاده است.
عکس: خبرگزاری آلمان
گروه بینالملل- شانس اوباما برای انتخاب دوباره به مقام ریاستجمهوری آمریکا افزایش یافتهاست. برپایه یک نظرسنجی، وی به ویژه در ایالتهای مهمی چون اوهایو و فلوریدا از رقیب جمهوریخواهش میت رامنی پیش افتاده است. به گزارش دویچهوله، سه روز پیش از انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا، نظرسنجیهای این کشور بخت باراک اوباما را برای انتخاب دوباره زیاد میبینند. براساس نظرسنجی فرستنده تلویزیونی «ان.بی.سی.» و «والاستریت ژورنال» اوباما بهویژه در ایالتهای اوهایو و فلوریدا که در آنها رقابت تنگاتنگی در جریان است از رقیباش میت رامنی پیش افتادهاست.
طبق این نظرسنجی اوباما در اوهایو با ۵۱ درصد به ۴۵ درصد از رامنی پیش افتاده و در ایالت فلوریدا با ۴۹ درصد به ۴۷ درصد پیشتاز است. دو رقیب در سراسر کشور شانه به شانه حرکت میکنند. به گزارش روزنامه «واشنگتن پست» و فرستنده «ای.بی.سی» اختلاف اوباما با رامنی تنها ۷/۰ درصد است.
در آمریکا انتخاب رییسجمهوری به صورت مستقیم صورت نمیگیرد بلکه توسط نهادی از انتخابکنندگان صورت میگیرد. هر ایالتی در این نهاد شماری رای دارد که آن آرا در بیشتر ایالتها به برنده آن ایالت تعلق میگیرد.
پیروزی مضاعف در ایالتهای با رقابت شدید اوهایو و فلوریدا به این معناست که عملا میتوان اوباما را برنده این انتخابات تلقی کرد. البته نظرسنجیهای دیگری هم بودهاند که در فلوریدا رامنی را جلوتر از اوباما دیدهاند.
«این بازی نیست»
همزمان و در ادامه رقابتهای انتخاباتی دو نامزد، اوباما در یک سخنرانی انتخاباتی در اوهایو از اظهارات رامنی درباره صنایع خودروسازی آمریکا انتقاد کرد. رامنی اخیرا کمپانیهای «جنرال موتورز» و «کرایسلر» را متهم کردهبود که فرصتهای شغلی را در آمریکا نابود و آنها را به چین منتقل میکنند. اوباما این ادعا را نادرست خواند و گفت که دادههای خودروسازی چنین گزارشی را تکذیب میکنند.
اوباما در سخنرانی خود گفت: «من میدانم که ما در آستانه انتخابات ایستادهایم، ولی این یک بازی نیست. موضوع بر سر شغل انسانها و زندگی انسانهاست و نباید آمریکاییهایی را که سخت کار میکنند به خاطر کسب چند رای بیشتر ترساند.» رامنی نیز متقابلا اوباما را متهم کرد که در چهار سال گذشته به کنگره بیتوجهی و به آن تعرض کردهاست. نامزد جمهوریخواهان گفت: «او هرگز کشور را رهبری نکرد، هرگز از مرزهای حزبی خود فراتر نرفت، هرگز نفهمید چطور باید برای اقتصاد فرصتهای شغلی ایجاد کرد.» رامنی خود را شخصی خواند که میتواند مانع رکود اقتصادی در آمریکا شود و با کنگره همکاری خواهد کرد. روز شنبه هم باراک اوباما برای تبلیغ به اوهایو، ویسکانسین، آیووا و ویرجینیا رفت و
میترامنی فعالیتهای تبلیغاتیش را در نیوهمشایر، آیووا و کلرادو دنبال کرد. رامنی در کلرادو گفت: «من طرحی دارم. نمیتوانم منتظر رفتن باشم. او (اوباما) امیدوار است که ما آرام بگیریم، ولی آمریکا آرام نمیگیرد. ما میسازیم، بلندپروازی میکنیم و به صدای درون که میگوید «بهتر از این میتوانیم عمل کنیم»، گوش میکنیم.» در ویرجینیا، بیل کلینتون، رییسجمهوری پیشین آمریکا به باراک اوباما پیوست. او گفت که اوباما این شایستگی را دارد که برای یک دور دیگر رییسجمهوری آمریکا باشد. دیروز هر دو نامزد انتخابات آمریکا به فاصله چند ساعت برای تبلیغ به آیووا رفتند.
همچنین اوباما در جمع هوادارانش در اوهایو گفت که انتخابات، انتخاب بین «دو دیدگاه متفاوت در قبال آمریکاست: دیدگاه بالا به پایین که اقتصاد را به انحطاط کشاند و دیدگاهی که به ساختن آینده بر مبنای داشتن طبقه متوسط قوی و در حال رشد معتقد است.»
ارسال نظر