احتمال برقراری آتش‌بس میان حماس و رژیم صهیونیستی

عکس: خبرگزاری منا

همزمان دبیرکل اتحادیه عرب تاکید کرد خبری از صلح در افق روند سازش نیست

گروه بین‌الملل- «محمد مرسی»، رییس‌جمهوری مصر اعلام کرد که قاهره برای برقراری آتش‌بس تماس‌هایی با دولت رژیم صهیونیستی و فلسطینی‌ها برقرار کرده‌است. به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، مرسی در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «رجب طیب اردوغان» نخست‌وزیر ترکیه در قاهره گفت که نشانه‌هایی از امکان آتش‌بس در نوار غزه میان اسرائیل و فلسطینی‌ها دیده می‌شود اما هیچ تضمینی در این زمینه وجود ندارد.

مرسی در این کنفرانس مطبوعاتی تاکید کرد که هر گونه حمله زمینی اسرائیل به غزه پیامدهای وخیمی بر منطقه دارد و نه مصر و نه جهان آزاد آن را نمی‌پذیرند.

رییس‌جمهوری مصر افزود که غزه و ساکنان آن در موضع ملت اشغال شده و دارای حقوقی هستند و همه نسبت به آنها وظایفی دارند. او تاکید کرد که مرحله کنونی با گذشته فرق دارد زیرا رهبران جدید منطقه با رهبران گذشته فرق دارند و مصر تلاش می‌کند با جدیت تمام، تجاوز اسرائیل به نوار غزه را متوقف و آتش‌بس برقرار کند. مرسی با اشاره به پیمان صلح میان مصر و اسرائیل تاکید کرد که هنگامی که سخن از توافقنامه صلح میان مصر و اسرائیل و احترام قاهره به این توافقنامه می‌شود، به این معنا است که صلح عادلانه و فراگیر برای همه منطقه باشد اما شواهد حاکی از چنین چیزی نیست.

همزمان دبیر کل اتحادیه عرب خواستار بازنگری در همه طرح‌های عربی ارائه شده برای حل مساله فلسطین شد و تاکید کرد که دیگر خبری از صلح در افق روند سازش نیست.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین، منابع مصری اعلام کردند که نبیل العربی در جریان آغاز به کار نشست فوق‌العاده اتحادیه عرب تاکید کرد که تا زمانی که تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه اراضی فلسطینی ادامه داشته باشد، خبری از حل منازعه و دستیابی به صلح و برقراری امنیت در منطقه نخواهد بود.

العربی تاکید کرد که ما نباید با طرح‌های صلح ناقصی که هیچ فایده‌ای ندارند، موافقت کنیم، بلکه باید تحرک موثری در این زمینه انجام شود و کشورهای با نفوذ در عرصه بین‌المللی و نیز شورای امنیت برای عمل به مسوولیت‌های خود تحت فشار قرار گیرند. او همچنین خواستار هماهنگی فوری میان طرف‌های عربی به منظور مقابله با تجاوزات رژیم صهیونیستی و توقف هر چه سریع‌تر حملات علیه نوار غزه شده و بر لزوم اتخاذ مواضع روشن توسط برخی طرف‌های اروپایی نیز تاکید کرد. دبیر کل اتحادیه عرب با تاکید بر لزوم حمایت از ملت فلسطین و لغو حصر غزه و بازگشایی گذرگاه‌ها تاکید کرد که ملت فلسطین باید در یک صف واحد و در راستای تحقق وحدت ملی و تاسیس کشور مستقل حرکت کنند و خواسته ما برپایی کشور فلسطین به پایتختی قدس شرقی است.

اصابت موشک مبارزان فلسطینی به شهر عسقلان

همزمان با این تحولات موشک مبارزان فلسطینی که از نوار غزه شلیک شد، به خانه‌ای در شهر «عسقلان» در جنوب سرزمین‌های اشغالی اصابت کرد. به گزارش ایلنا به نقل از الجزیره، موشک مبارزان فلسطینی به خانه‌‌ای در شهر عسقلان اصابت کرد ولی این حمله موشکی تلفاتی در بر نداشت. این موشک در شرایطی به عسقلان اصابت می‌کند که هواپیماهای اسرائیلی صبح دیروز بیش از ۴۰ بار به نوار غزه حمله کردند.

این در شرایطی است که بر اثر حملات مستمر رژیم صهیونیستی به نوار غزه که از چهارشنبه گذشته تاکنون آغاز شده است، ۴۹ تن شهید و بیش از ۵۰۰ تن دیگر مجروح شده‌اند. بنا‌بر این گزارش، بامداد دیروز جنگنده‌های رژیم صهیونیستی ساختمان دولت در مرکز غزه را هدف قرار دادند. در حمله صبح دیروز به دو منزل مسکونی در «بیت حانون» و «بیت لاهیا» در شمال غزه نیز دو فلسطینی شهید و دو تن دیگر مجروح شدند. همچنین در پی بمباران ساختمانی که در آن چند دفتر رسانه‌ای وجود داشت، چند تن مجروح شدند.

تهدید نخست‌وزیر اسرائیل به گسترش جنگ علیه غزه

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیروز، یکشنبه، اعلام کرد که ارتش این رژیم آماده است تا عملیات نظامی این رژیم علیه نوار غزه را گسترش دهد. به گزارش ایسنا نتانیاهو همچنین اعلام کرد که سربازان اسرائیلی در برابر هر اتفاقی که بیفتد آمادگی دارند. نتانیاهو در ادامه اظهارات خود در جمع اعضای کابینه رژیم صهیونیستی، بر آمادگی نیروهای این رژیم برای رویارویی با هرگونه حادثه احتمالی تاکید کرد. نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: «ارتش اسرائیل تاکنون بیش از هزار بار سازمان‌های مقاومت فلسطینی در نوار غزه را هدف قرار داد و همچنان به عملیات خود ادامه خواهد داد.» نتانیاهو مدعی شد: «جنبش حماس و دیگر سازمان‌های فلسطینی کسانی هستند که بهای سنگین این حملات را پرداخت خواهند کرد.» وی در ادامه تاکید کرد که با جمعی از سران کشورهای مختلف جهان در این‌باره گفت‌وگو خواهد کرد. نتانیاهو همچنین از مواضع برخی از مسوولان کشورهای جهان به دلیل اعلام موافقت با حمله به غزه تقدیر و تشکر کرد. او گفت: «اسرائیل برای حفاظت از غیرنظامیان در مقابل حملات حماس و سازمان‌‌های فلسطینی تمام تلاش خود را به کار خواهد بست.» این در شرایطی است که پیش‌تر ایهود باراک وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از احتمال حمله زمینی به نوار غزه خبرداده بود. همچنین بنیامین بن الیعازر، یکی از اعضای پارلمان رژیم صهیونیستی (کنست) با اعلام مخالفت نسبت به حمله زمینی به غزه اعلام کرده بود که این مساله اسرائیل را به سختی می‌کشاند بنابراین نیازی به حمله زمینی نیست.