گروه بین‌الملل- کره شمالی اعلام کرد که خاک آمریکا در برد موشک‌های این کشور قرار دارد.

به گزارش بی.‌بی.‌سی، سخنگوی کمیسیون دفاع ملی کره‌شمالی دیروز، سه‌شنبه، هشدار داد که این کشور موشک‌های قاره‌پیما در اختیار دارد و می‌تواند علاوه بر پایگاه‌های نظامی آمریکایی در منطقه، سرزمین اصلی ایالات متحده را نیز هدف قرار دهد. کمیسیون نظامی کره شمالی عالی‌ترین نهاد نظامی این کشور محسوب می‌شود و این نخستین‌باری است که یک مقام نظامی حکومت کمونیستی آشکارا در مورد احتمال حمله موشکی به خاک ایالات متحده هشدار می‌دهد.

این هشدار واکنشی نسبت به توافق اخیر کره جنوبی و ایالات متحده است که براساس آن، کره جنوبی امکان آن را خواهد داشت تا برد موشک‌های بالیستیک خود را از سیصد کیلومتر به هشتصد کیلومتر افزایش دهد.

کره جنوبی و آمریکا دارای پیمان نظامی هستند و طبق توافقنامه‌ای که در سال ١٩٧٤ بین دو کشور امضا و در سال ٢٠٠١ بازنگری شد، کره جنوبی اجازه داشت موشک‌هایی را حداکثر با برد سیصد کیلومتر و بار انفجاری پانصد کیلوگرم در اختیار داشته باشد. با توافقنامه اخیر، همه خاک کره‌شمالی و بخش‌هایی از ژاپن در برد موشکی کره‌جنوبی قرار می‌گیرد.

در بیانیه سخنگوی کمیسیون دفاع ملی کره شمالی که خبرگزاری رسمی این کشور آن را مخابره کرده، آمده‌است که «ما این واقعیت را کتمان نمی‌کنیم که نیروی استراتژیک موشکی ما نه تنها پایگاه‌های نیروهای دست نشانده بلکه پایگاه‌های نیروهای خود امپریالیسم مهاجم را در خاک کره و همچنین ژاپن، گوام و سرزمین اصلی ایالات متحده در برد خود دارد.»

با وجود لحن تهدید‌آمیز حکومت کمونیستی کره شمالی، تحلیلگران کره جنوبی دستیابی کره شمالی به توانایی موشکی برای هدف قرار دادن خاک ایالات متحده را مورد تردید قرار داده و اظهارات سخنگوی کمیسیون دفاع ملی آن کشور را واکنشی تبلیغاتی نسبت به توافقنامه اخیر بین کره‌جنوبی و آمریکا دانسته‌اند.

مقامات و منابع تبلیغاتی کره‌شمالی در کاربرد لحنی تند و کاربرد اصطلاحاتی خصمانه نسبت به کره جنوبی، ایالات متحده و متحدان آنان در منطقه تردیدی به خود راه نمی‌دهند.

از کره شمالی به عنوان یکی از منزوی‌ترین کشورهای جهان یاد می‌شود که دولت آن توانسته‌است به شکلی موثر ارتباط مردم با جهان خارج را محدود کند.

حکومت کره شمالی، همواره بر خطر حمله نظامی دشمنان، شامل آمریکا و متحدان منطقه‌ای این کشور، به خصوص کره‌جنوبی و ژاپن و لزوم آمادگی و فداکاری ملت برای مقابله با چنین خطری تاکید کرده ‌است.

نیروهای مسلح کره‌شمالی نقشی مهم در تشکیلات حکومتی دارند و گفته می‌شود که بخش عمده‌ای از منابع داخلی را از جمله برای دنبال کردن طرح‌های عمده نظامی به خود اختصاص می‌دهند.

افزایش توانمندی موشکی از جمله طرح‌هایی ‌است که ارتش کره شمالی اجرای آن را اعلام کرده و در گذشته، بارها از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک‌هایی با برد بیشتر و فناوری پیشرفته‌تر خبر داده‌است.

با این‌همه، کارشناسان موشکی کره‌جنوبی گفته‌اند که شواهدی در دست نیست که ثابت کند کره شمالی توانسته است موشک‌های قاره‌پیما تولید کند و افزوده‌اند که پرتاب آزمایشی یک موشک قاره‌پیما در ماه آوریل با موفقیت همراه نبوده است.

به گفته آنان، موشک «قاره‌پیمایی» که در مراسم رژه نظامی بزرگداشت یکصدمین سالگرد تولد کیم ایل سونگ، رهبر اسبق کره‌شمالی، به نمایش گذاشته شد به احتمال زیاد «ماکت موشکی» بوده و به همین دلیل هم، واکنش بین‌المللی خاصی را به دنبال نداشته است.

کره شمالی همچنین اعلام کرده‌است که برنامه هسته‌ای خود را با هدف دستیابی به تسلیحات اتمی ادامه می‌دهد و قبلا از آزمایش نوعی وسیله انفجاری اتمی هم خبر داده ‌است.

برنامه‌های هسته‌ای و موشکی کره شمالی باعث وضع تحریم‌های بین‌المللی شده که نتیجه آن، وخامت اوضاع اقتصادی این کشور بوده‌است به نحوی که تامین نیاز غذایی جمعیت نیز بدون کمک‌های خارجی امکان‌پذیر نیست.

براساس پیمان نظامی بین کره‌جنوبی و آمریکا، حدود سی هزار نظامی آمریکایی در کره جنوبی مستقر هستند و آمریکا این کشور را در برابر حمله احتمالی اتمی، تحت «چترحمایت اتمی» خود قرار داده‌است. در مقابل، کره جنوبی برخی محدودیت‌ها از جمله در زمینه برد و نوع موشک‌های تهاجمی را پذیرفته است.