روزنامه فرامنطقهای الحیات خبر داد
پیشنهاد ابراهیمی برای حضور اسد در دولت انتقالی
گروه بینالملل- منابع بلندپایه دیپلماتیک در شورای امنیت از طرح پیشنهادی فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه در شورای امنیت خبر دادند و اعلام کردند که در این طرح، ابراهیمی بر حضور بشار اسد، رییسجمهوری سوریه در قدرت بدون ایفای نقش در روند انتقالی سوریه تاکید دارد.
همزمان رهبر مخالفان سوری از آمادگی برای مذاکره با دولت سوریه خبر داد
گروه بینالملل- منابع بلندپایه دیپلماتیک در شورای امنیت از طرح پیشنهادی فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه در شورای امنیت خبر دادند و اعلام کردند که در این طرح، ابراهیمی بر حضور بشار اسد، رییسجمهوری سوریه در قدرت بدون ایفای نقش در روند انتقالی سوریه تاکید دارد. به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه فرامنطقهای الحیات، منابع بلندپایه دیپلماتیک غربی در شورای امنیت اعلام کردند که ابراهیمی در نشست خود با اعضای شورای امنیت که روز ۲۹ ژانویه به دور از چشم رسانهها برگزار شد، طرحی شش مادهای را به این شورا ارائه دادهاست.
بنابه گفته این منابع، ابراهیمی در این طرح بر باقی ماندن بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، در قدرت تاکید کرده است.
همچنین این منابع اعلام کردند که او اضافه کرده است که اسد در روند انتقالی سوریه هیچ نقشی نداشته باشد. منابع دیپلماتیک غربی در ادامه افزودند: «ابراهیمی در این طرح تاکید کرده است که علاوه بر باقی ماندن بشار اسد در قدرت، مذاکرات میان هیاتهای مخالفان و دولت نیز در خارج از خاک سوریه ادامه داشته باشد.»
این در شرایطی است که مقامات دیپلماتیک با انتقاد از این طرح و اعلام اینکه این طرح برای ارائه به شورای امنیت برای توافق درباره راهکاری سیاسی کافی نیست، تاکید کردند: «باقی ماندن بشار اسد در قدرت روند انتقالی را به شکست میکشاند هر چند که دولت انتقالی در سوریه تشکیل شود.» منابع دیپلماتیک غربی در ادامه تاکید کردند: «شورای امنیت طی چند روز آینده به بررسی بندهای طرح پیشنهادی ابراهیمی میپردازد.»
یکی از این منابع گفت: «ابراهیمی در طرح خود به شورای امنیت اعلام کرده است که باید در حل و فصل بحران سوریه حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه به طور کامل حفظ شود.»
همچنین ابراهیمی در طرح خود اعلام کرده است که هدف از روند انتقالی، اجازه دادن به ملت سوریه برای برخورداری از حقوق قانونیشان است.
بنابر نوشته روزنامه الحیات، منابع غربی اعلام کردند که ابراهیمی در طرح خود متذکر شدهاست عامل اساسی و محوری در روند سیاسی سوریه تشکیل دولت انتقالی با اختیارات کامل و اجرایی است و باید تا پیش از نشست طرفین درگیر سوری برای بررسی این مساله جزئیات آن مشخص شود. ابراهیمی همچنین در اظهارات خود در شورای امنیت تاکید کرده است: «مذاکرات میان دو طرف درگیر در سوریه باید بین هیاتی کامل و قدرتمند به نمایندگی از مخالفان و تیمی مدنی - نظامی به نمایندگی از دولت سوریه برگزار شود که توانایی رسیدن به توافق در مدت زمان مشخص شده را داشته باشد.»
همچنین ابراهیمی اعلام کرده است: «مذاکرات باید در خارج از سوریه آغاز و براساس جدول زمانی مورد توافق باشد تا بتوان در سریعترین زمان ممکن روند دموکراسی را که شامل برگزاری انتخابات و بازنگری در قانون اساسی و برگزاری همهپرسی است، آغاز کرد.»
بنا به گفته مقامات دیپلماتیک غربی، ابراهیمی در شورای امنیت اعلام کرده است: «با توجه به اطلاعاتی که در دمشق و سایر بخشهای سوریه به دست آوردم تضمین توافق بر سر انتقال سوریه از نظام ریاست جمهوری به نظام پارلمانی دشوار نیست.» ابراهیمی همچنین اضافه کرده است: «از انجام تحقیقات بینالمللی در خصوص جنایاتی که در دانشگاه حلب و سایر بخشهای سوریه رخ داده است، حمایت میکنم.» ابراهیمی در پایان تاکید کرده است که طرح جدیدش میتواند آغازی برای شروع مذاکرات مخالفان و دولت سوریه باشد.
نشست سه جانبه ابراهیمی، بایدن و لاوروف
همزمان ابراهیمی از تصمیم خود برای دیدار با معاون رییسجمهوری آمریکا و وزیر امور خارجه روسیه و رایزنی درباره سوریه در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، ابراهیمی اعلام کرد که در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با جو بایدن، معاون رییسجمهوری آمریکا و سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه دیدار و درباره بحران سوریه رایزنی خواهد کرد.
این در شرایطی است که احتمال میرود
معاذ خطیب رییس ائتلاف مخالفان سوری موسوم به «ائتلاف ملی» نیز در این دیدار حضور داشته باشد. مخالفان سوری روز جمعه از برگزاری این دیدار در حاشیه نشست امنیتی مونیخ که به داووس امنیتی معروف است، خبر داده بودند.
اگر که این نشست برگزار شود برای نخستین بار خواهد بود که آمریکا و روسیه، دو کشوری که درباره مشارکت بشار اسد در دولت انتقالی به همراه مخالفان اختلاف نظر دارند، با یکدیگر نشست برگزار میکنند. این در شرایطی است که دولت روسیه و سازمان ملل گزارشهایی که حاکی از نشست مشترک خطیب و ابراهیمی با مسوولان واشنگتن و مسکو در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در آلمان است را کم ارزش تلقی کردند.
این در شرایطی است که ابراهیمی در حاشیه نشست امنیتی مونیخ تاکید کرده است که بحران سوریه باید از طریق شورای امنیت حل و فصل شود.
از سوی دیگر معاذ خطیب روز جمعه بار دیگر آمادگی خود را برای گفتوگو با نظام بشار اسد اعلام کرد. او در اینباره گفتهاست: «آمادهایم با نمایندگان نظام بشار اسد در قاهره، تونس یا استانبول گفتوگو کنیم مشروط بر اینکه ۱۶۰ هزار زندانی آزاد شوند و گذرنامه سوریهای مقیم خارج تمدید شود.» همزمان و به گزارش ایسنا لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه با اشاره به پیشنهاد خطیب مبنی بر آمادگیاش برای مذاکره با دولت سوریه گفت: «این پیشنهاد شایان تقدیر است. خطیب فردی با اراده است و فرانسه از مواضع او و ائتلاف ملی مخالفان حمایت میکند.» به گزارش ایسنا درگیریها در سوریه از بیش از ۲۰ ماه گذشته آغاز شدهاست و تاکنون شمار زیادی از شهرها و استانهای این کشور ویران و بیش از صدها هزار تن کشته و میلیونها تن دیگر آواره شدهاند.
ارسال نظر