گروه بین‌الملل- افزایش سه ماهه وال‌استریت در میان رکود اقتصادی، کارشناسان را نگران کرده است که آیا این حد اکثر افزایش بوده است، یا موج دومی هم دارد.

افزایش‌های هفته گذشته شاخص‌های عمده را به محدوده مثبت برای سال ۲۰۰۹ رساند و تسلیم افراد بدبینی که انتظار مشکلات بیشتر را برای اقتصاد و بازار سهام در سال جاری داشتند، نشد.

شاخص میانگین صنعتی داوجونز در هفته گذشته ۱/۳‌درصد افزایش یافت و به ۱۳/۸۷۶۳ واحد رسید. این بهترین سطح این شاخص در پنج ماه گذشته بود. این شاخص اکنون تنها ۱۵/۰‌درصد در سال ۲۰۰۹ کاهش داشته است.

شاخص نسدک کامپوزیت ۲/۴‌درصد رشد کرد و به ۴۲/۱۸۴۹ واحد رسید و موجب شد این شاخص در سال جاری ۱۷‌درصد افزایش یابد و به بالاترین سطح خود از ماه اکتبر تاکنون نزدیک شود.

شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ نیز ۳/۲‌درصد افزایش یافت و به ۰۹/۹۴۰ واحد رسید. این شاخص طی هفته گذشته به بالاترین سطح هفت ماهه خود رسید و در سال جاری ۴‌درصد رشد کرد.

افزایش داغ سه ماه اخیر، شاخص داوجونز را نسبت به سقوط ۹ مارس ۳۴‌درصد افزایش داده است. طی سه ماه گذشته شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ نیز ۳۹‌درصد و شاخص نسدک کامپوزیت ۴۵‌درصد افزایش یافته است.

این افزایش‌ها از نظر تاریخی کلان هستند، اما بازار سهام هنوز نسبت به بالاترین سطح خود در اواخر سال ۲۰۰۷ کاهش دارد.

باب دیکی از مرکز مدیریت ثروت می‌گوید «مساله‌ای که مردم می‌خواهند فراموش کنند این است که روند بازار سهام بجای اخبار امروز، پیش‌بینی‌های شش ماه آینده را منعکس

می‌کند.»

تحلیل‌گران معتقدند بازار سهام یک بهبود اقتصادی را از رکود پیش‌بینی می‌کند، حتی اگر نشانه‌های آن موقتی باشند.

طی هفته گذشته پس از اعلام ورشکستگی شرکت جنرال‌موتورز و اخبار بازار کار که تداوم ضعف را نشان داد وال‌استریت توانست آرامش خود را حفظ کند.

وزارت کار آمریکا اعلام کرد نرخ بیکاری در ماه مه به ۴/۹‌درصد افزایش یافت. این درحالی بود که تعداد افرادی که شغل خود را از دست داده‌اند بهتر از حد انتظار بود و به ۳۴۵،۰۰۰ نفر رسید.

این گزارش که به عنوان بهترین معیار از قدرت اقتصادی در نظر گرفته می‌شود نشانه‌های متضادی درباره بازار ضعیف کار ارائه کرد، اما نشان داد آهنگ کاهش شغل در حال ملایم شدن است. این امر علامت مثبتی برای اقتصاد است.