لبنانیها در میان تدابیر شدید امنیتی به پای صندوقهای رای رفتند
انتخابات حساس، زیرنظر ناظران بینالمللی
گروه بینالملل- دیروز مردم لبنان برای شرکت در انتخاباتی حساس که ممکن است به شکست طرفداران غرب منجر شود در شهرهای ساحلی مدیترانه و شهرهای کوهستانی به پای صندوقهای رای رفتند.
این رقابت که برای کسب ۱۲۵ کرسی از ۱۲۸ کرسی مجلس لبنان برپا شده است، سیاست چهار سال آینده لبنان را شکل خواهد داد. انتخابات پارلمانی لبنان در میان رقابتهای شدید گروههای ۱۴ مارس و ۸ مارس (حزب حاکم و معارض) برگزار شد.
جریان ۱۴ مارس به رهبری سعد حریری، پسر رفیق حریری، نخست وزیر پیشین لبنان در حال حاضر دارای اکثریت شکنندهای در پارلمان است.
حدود سهمیلیون و ۲۵۷هزار رایدهنده لبنانی با حضور در پای صندوقهای رای، آرای خود را برای انتخاب نمایندگان جدید پارلمانشان به این صندوقها ریختند. انتخابات مجلس لبنان از ساعت هفت صبح دیروز به وقت محلی به طور رسمیآغاز شد و تا ساعت ۱۹ دیروز ادامه یافت. بر اساس قانون مدت اخذ رای قابل تمدید نبود.
رایگیری با نظارت اعضای کمیتههای آمریکایی ، اروپایی و عربی که برای مشارکت در روند انتخابات پارلمانی و نظارت بر انجام آن در لبنان حضور یافتند، شروع شد.
جیمیکارتر، رییسجمهوری اسبق آمریکا و اعضای مرکز دموکراسی کارتر و کمیته اتحادیه اروپا برای نظارت بر انتخابات لبنان به سرپرستی خوزه اگناسیو سالا فرانکا و کمیته فرانکفونی برای نظارت بر انتخابات به سرپرستی اوبان دلا میسوزیا و
همچنین یک کمیته از اتحادیه عرب بر انتخابات لبنان نظارت داشتند. در مجموع حدود ۲۲۰۰ ناظر داخلی و بیش از ۲۰۰ ناظر خارجی که برجستهترین آنها از اتحادیه اروپا و سازمانهای غیر دولتی به لبنان آمده بودند، نظارت بر این انتخابات را عهده دار بودند.
پنجهزار و ۲۰۰ صندوق اخذ رای در یکهزار و ۷۰۰ شعبه در ۲۶ حوزه انتخابیه در سر اسر لبنان دایر شده بود.۵۰هزار تن از نیرویهای نظامیو انتظامیلبنان در حوزههای رایگیری و مناطق مختلف کشور، امنیت انتخابات را بر عهده داشتند.
در این انتخابات ۵۸۷ نامزد رقابت کردند که سه نفر از آنان به دلیل نداشتن کاندیدای رقیب از هم اکنون برنده اعلام شدهاند.
حدود ۵۰هزار تن از عناصر ارتش به نیروهای امنیتی لبنان در استانهای مختلف از جمله بیروت، جبل لبنان، نبطیه، البقاع، بعلبک، الهرمل، طرابلس، عکار و دیگر مناطق مستقر شدهاند.
نیروهای امنیت داخلی لبنان نیز تدابیر امنیتی شدیدی را برای برگزاری انتخابات اتخاذ کردند. بر اساس سیستم سیاسی لبنان، کرسیهای پارلمان این کشور به نسبت مساوی میان مسیحیان و مسلمانان و در میان شاخههای مختلف آنها تقسیم میشود.
نمایندگان پارلمان لبنان برای یک دوره چهار ساله انتخاب میشوند و افراد از ۲۱ سالگی میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.
میشل عون از برجستهترین رهبران مسیحی لبنان، حزبالله لبنان و حزب امل، از ائتلاف قدرتمند مخالفان در لبنان به شمار میرود.
برخی کشورهای غربی از پیروزی احتمالی حزبالله در این انتخابات ابراز نگرانی کردهاند.
در لبنان طبق قوانین، رییسجمهوری از مسیحیان، رییس مجلس از شیعیان و نخست وزیر از سنیها انتخاب میشود و در مناطق مختلف ۱۲۸ کرسی پارلمان طبق یک سیستم پیچیده، به نسبت جمعیت قومی-مذهبی، بین گروههای مختلف تقسیم میشود.
لبنان که جمعیت آن از مسیحیان و مسلمانان سنی و شیعه تشکیل یافته، از سال ۱۹۷۵ تا ۱۹۹۰ درگیر جنگ داخلی بود که هزاران کشته برجای گذاشت و اقتصاد این کشور را به ویرانی کشاند. این اولین بار در تاریخ لبنان است که انتخابات در تمامیمناطق این کشور در یک روز برگزار میشود.
انتظار میرود نتایج رسمیاین انتخابات بعد از ظهر روز دوشنبه اعلام شود.
ارسال نظر