گروه بین‌الملل- وال‌استریت در این هفته با یک شوک تاریخی روبرو می‌شود. زیرا شرکت خودروسازی جنرال موتورز، ستون صنعت آمریکا، به سمت ورشکستگی پیش می‌رود. اما اگر آمار اقتصادی نشان دهد که از شدت رکود اقتصادی کاسته شده است، بازارسهام می‌تواند افزایش بیشتری را ثبت کند. همچنین اگر سرمایه‌گذاران در بخش کالا نشانه‌هایی از بهبود تقاضا ببینند، این امر‌می‌تواند موجب افزایش شاخص‌ها شود. افزایش تقاضا برای کالا سود و قیمت سهام شرکت‌های منابع طبیعی بخصوص صنعت نفت را افزایش خواهد داد.

گرچه بازارسهام در ماه مه با سومین ماه متوالی افزایش به کار خود پایان داد، به نظر می‌رسد شاخص استاندارد اند پورز۵۰۰ در محدوده ۹۰۰ واحد باقی‌مانده است.

عملکرد بازار ارز و ناآرامی در اوراق قرضه دولت آمریکا می‌تواند شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ را تضعیف کند.

تحلیل‌گران براین باورند که بعید است ورشکستگی شرکت جنرال موتورز به خودی خود تاثیر چندانی بر بازارسهام داشته باشد. زمانی که ارزش سهام این شرکت به کمتر از یک دلار رسید، این امر تاثیر تعیین کننده‌ای بر وال‌استریت نگذاشت. با وجود این ورشکستگی، این شرکت از طریق از دست رفتن مشاغل احتمالا بر کل اقتصاد تاثیر می‌گذارد.

اگر شرکت جنرال موتورز اعلام ورشکستگی کند، به احتمال زیاد سهام این شرکت از شاخص داوجونز خارج خواهد شد. شرکت‌هایی که تصور می‌شود جای این شرکت را در شاخص داوجونز بگیرند، از شرکت گوگل گرفته تا موسسه مالی گلدمن ساکس و شرکت مونسانتو هستند. روز چهارشنبه این هفته همه چشم‌ها به رییس فدرال رزرو بن برنانکه خواهد بود که قانونگذاران را در کنگره آمریکا مخاطب قرار خواهد داد. زیرا سرمایه‌گذاران به دنبال نشانه‌هایی از تصور فدرال رزرو درباره افزایش میزان بدهی دولت آمریکا هستند. ناظران بازارسهام در جستجوی دلایل بیشتری هستند تا درمورد آمار اقتصادی که این هفته منتشر می‌شود خوش‌بین باشند. این آمار شامل بیکاری و دستمزدهای بخش غیرکشاورزی است. گزارش‌های بخش تولید و بخش خدمات نیز منتشر خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود آماری که روز جمعه منتشر خواهد شد، نشان دهد بیکاری از ۹/۸‌درصد ماه قبل به ۲/۹‌درصد افزایش یافته است. تحلیل‌گران انتظار دارند حتی با بهبود وضع اقتصادی بی‌کاری افزایش یابد زیرا شرکت‌ها برای استخدام بی‌میل باقی می‌مانند. اما امیدهای اقتصادی می‌تواند با افزایش دورقمی قیمت کالا و نگرانی درمورد اثر نرخ بالاتر بهره تضعیف شود.

کاریگ پکهام کارشناس معامله سهام در مرکز جفریز می‌گوید «ما با قیمت بالاتر بنزین و هزینه بیشتر وام‌گیری به مصرف‌کنندگان فشار بیشتری وارد می‌کنیم. فکر می‌کنم این امر دست‌کم زمان بهبود را تهدید می‌کند.»