اقتصاددانان پیشبینی کردند
رکودی طولانی در پیش است
دنیای اقتصاد- براساس یک نظرسنجی دقیق از اقتصاددانان، رکود اقتصادی آمریکا احتمالا طولانیترین رکود اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون خواهد بود؛ اکثر افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند، بر این باورند که رکود اقتصادی بهطور رسمی تا سال ۲۰۱۰ طول خواهد کشید و این مدت زمان طولانیترین رکود اقتصادی را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون رقم خواهد زد. اقتصاددانان پیشبینی کردند:
طولانیترین رکود اقتصادی آمریکا از جنگ جهانی دوم تاکنون
گروه بینالملل- براساس یک نظرسنجی دقیق از اقتصاددانان، رکود اقتصادی آمریکا احتمالا طولانیترین رکود اقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون خواهد بود و بدون صرف هزینه زیاد از طرف دولت بدتر هم خواهد شد.
این نظرسنجی اقتصادی که از ۵۲ اقتصاددان از شرکتهای مالی برتر، شرکتهای عمده و دانشگاهها صورت گرفت، نشان میدهد اغلب آنها پیشبینی میکنند اواخر سال جاری میلادی یک بهبود نه چندان جدی آغاز شود و در سال ۲۰۱۰ رشد اقتصادی به سطحی طبیعیتر برگردد.
اکثر افرادی که در این نظرسنجی شرکت کردند بر این باورند که رکود اقتصادی بهطور رسمی در پایان فصل سوم سال۲۰۰۹ به پایان خواهد رسید و این مدت زمان طولانیترین رکود اقتصادی را از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون رقم خواهد زد.
بیش از نیمی از پرسششوندگان معتقدند نرخ بیکاری قبل از سال ۲۰۱۰ به اوج خود نخواهد رسید اما مشکلات اقتصادی مدتها پس از پایان رکود اقتصادی، باقی خواهد ماند.
برای سال ۲۰۰۹ نظر اکثریت این است که تولید ناخالص داخلی واقعی ۶/۱درصد کاهش خواهد یافت.
این رقم بدتر از پیشبینی ماه پیش یعنی ۱/۱درصد کاهش است. ۶/۱درصد کاهش در تولید ناخالص داخلی واقعی بدترین عملکرد سالانه از سال۱۹۸۲ تاکنون خواهد بود.
مرکز مریل لینچ بدبینانهترین چشمانداز را داشت و ۸/۲ درصد کاهش را پیشبینی کرد در حالی که مرکز فدکس نظری خوشبینانه داشت و ۲/۰ کاهش را پیشبینی کرد.ماهنامه خبری بلوچیپ نوشت: «بخش اعظم این ماجرا بستگی به این خواهد داشت که راهکارهای محرک اقتصادی دولت چه میزان شکست یا پیروزی نسبی را تجربه کند.»
این ماهنامه افزود: «در صورت عدم وجود بسته محرک اقتصادی چشماندازها بسیار تیرهتر خواهد بود.»
نظر اکثریت این بود که برنامه محرک اقتصادی ۷۷۸میلیارد خواهد بود. محدوده تخمینها از ۶۳۵میلیارد دلار تا ۹۰۰میلیارد دلار بود. رییسجمهوری منتخب، باراک اوباما با برخی مخالفتها در کنگره مواجه شده است اما پیشبینی میشود یک بسته بزرگ مالی در ماه آینده تصویب شود.به نظر میرسد اقتصاددانان اینطور نتیجهگیری کرده باشند که تلاش دولت برای پایین آوردن نرخ بهره وامهای بانکی به بنبست میرسد.
پیشبینی اقتصاددانان حاکی از آن است که شاخص قیمت مصرفکننده در سال جاری میلادی ۴/۰درصد سقوط میکند و این اولین کاهش از سال ۱۹۵۵ خواهد بود و بیشک بر نگرانیهای سرمایهگذاران درباره کاهش قیمتها خواهد افزود. نزدیک به ۴۸درصد از اقتصاددانان بر این باورند که ارزش معاملاتی دلار در پایان سال۲۰۰۹ بالاتر از سطح کنونی آن خواهد بود.
ارسال نظر