رکورد مازاد تجاری چین شکسته شد
آمار و ارقام رسمی تازه منتشر شده توسط دولت چین حاکی از آن است که مازاد تجاری چین در ماه اکتبر به ۲/۳۵میلیارد دلار افزایش یافت و برای سومین ماه متوالی رکورد تازهای را از خود به ثبت رساند. دادههای متفاوت حاکی از آن است که تورم در این اقتصاد بزرگ به پایینترین حد خود طی ۱۷ ماه اخیر رسید و این امکان را فراهم کرد که کاهش نرخ بهره تداوم یابد.
شادی آذری
آمار و ارقام رسمی تازه منتشر شده توسط دولت چین حاکی از آن است که مازاد تجاری چین در ماه اکتبر به ۲/۳۵میلیارد دلار افزایش یافت و برای سومین ماه متوالی رکورد تازهای را از خود به ثبت رساند. دادههای متفاوت حاکی از آن است که تورم در این اقتصاد بزرگ به پایینترین حد خود طی ۱۷ ماه اخیر رسید و این امکان را فراهم کرد که کاهش نرخ بهره تداوم یابد. روز یکشنبه دولت چین برنامهای ۵۸۶میلیارد دلاری را برای ایجاد محرکهای اقتصادی جهت افزایش رشد اقتصاد معرفی کرد. این طرح با هدف افزایش رشد اقتصادی داخلی از طریق کاهش مالیات و سرمایهگذاری بر پروژههای زیرساختاری، تدوین شده است. یکی از علل تدوین این طرح اقتصادی وجود این نگرانی بوده است که اگر رشد اقتصادی چین رو به کندی نهد، عواقب جهانی شدیدی بر جای خواهد گذاشت.
نرخ بهره:
بر اساس ارقام به دست آمده از دفتر ملی سازمان آمار چین، شاخص قیمت مصرفکننده در این کشور در ماه گذشته به پایینترین حد خود از ماه مه سال ۲۰۰۷ تاکنون رسید.
در ماه اکتبر، قیمتها نسبت به یک سال پیش از آن ۴درصد افزایش یافت در حالی که این افزایش در ماه سپتامبر ۶/۴درصد بود. یک اقتصاددان از مرکز گلکسی سکیوریتیز به نام ژانگ شینفا میگوید: «اکنون دولت میتواند در زمینه حفظ رشد اقتصادی در سطح بالا موفقتر باشد بدون آنکه هیچ گونه نگرانی در زمینه مقابله با افزایش قیمتها از خود نشان دهد.»
اقتصاددان مرکز مودیز، شرمن چان میگوید: «کندی نرخ تورم چراغ سبزی برای بانک خلق چین است که طی ماههای پیش رو نرخ تورم را کاهش دهد و این مساله اقتصاد رو به سردی گراییده کشور را تقویت میکند.»
ملزومات:
بر اساس آمار ملی گمرکات چین، مازاد تجاری ماهانه چین با ایالات متحده نسبت به سال پیش ۶/۱۳درصد افزایش یافته است و این مازاد تجاری با اتحادیه اروپا به ۲/۱۲ ارتقا یافته است.میزان صادرات چین نسبت به یک سال پیش ۲/۱۹درصد افزایش یافته است در حالی که واردات آن ۶/۱۵درصد بیشتر شده است.
ژوخی، تحلیلگر مرکز بوهایی سکیوریتیز میگوید: «میزان زیادی از صادرات چین جزو ملزومات روزمره مردم جهان است و به همین دلیل نسبت به چرخه اقتصادی حساس نیست. بسیاری از توزیعکنندگان و فروشگاههای بزرگ جهان هنوز از چین خرید میکنند.»
ارسال نظر