فارس- رییس صندوق بین‌المللی پول گفت: افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت آثار نامطلوب زیادی بر اقتصاد ۵۰ کشور در حال توسعه داشته است. رییس این سازمان تاکید کرد اگرچه همه توجه جامعه جهانی به بحران بازارهای مالی امریکا است ولی نباید از وضعیت نگران کننده افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت در کشورهای فقیر و در حال توسعه غافل شویم. بحران بازارهای مالی آمریکا سایر بحران‌ها مثل گسترش فقر در جهان را تحت‌الشعاع قرار داده است. دومینیک استراس‌هان تصریح کرد: اگرچه قیمت مواد غذایی و سوخت طی ماه‌های اخیر کاهش داشته است ولی همچنان بالاتر از میانگین آن طی سال‌های اخیر است.

افزایش قیمت مواد غذایی و سوخت شوک شدیدی را بر اقتصاد کشورهای در حال توسعه به خصوص کشورهای آفریقایی وارد کرده است. اگرچه قیمت نفت نسبت به ماه جولای ۴۰‌درصد کاهش داشته ولی همچنان نسبت به پایان سال ۲۰۰۶ از رشد دو برابری برخوردار است. بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول افزایش قیمت سوخت، فشار مالی ۶۰‌میلیارد دلاری را بر کشورهای در حال توسعه وارد کننده انرژی وارد خواهد کرد.

۴۳ کشور فقیر وارد کننده مواد غذایی نیز با فشار مالی ۲/۷‌میلیارد دلاری روبرو خواهند شد. هان گفت: نرخ تورم کشورهای در حال توسعه و فقیر طی سه ماه دوم ۲۰۰۸ بیش از ۳‌درصد رشد داشته است و تا پایان امسال به بیش از ۱۳‌درصد خواهد رسید. البته تورم به ضرر همه کشورها است ولی ضرر آن برای کشورهای در حال توسعه بیشتر است.