خبر
پرش سهام با سقوط نفت
گروه بینالملل - با افزایش ارزش دلار، سقوطی دیگر در قیمت نفت و کاهش نگرانی سرمایهگذاران درمورد ضررهای شرکت مالی فانیمایی، والاستریت روز جمعه گذشته شاهد جهش شاخصهای خود بود. شاخص صنعتی داوجونز بیش از ۳۰۰ واحد افزایش یافت که این افزایش بسیار بیشتر از جبران کاهش روز پیش از آن بود. همه شاخصهای عمده هم بهترین افزایش هفتگی خود را از آوریل گذشته تاکنون تجربه کردند. روز جمعه ارزش دلار که با کندی اقتصاد آمریکا افت کرده بود، به بالاترین رکورد خود در برابر یورو از ماه فوریه تاکنون رسید. نتیجه آنکه موجی از اعتماد در بازار سهام به جریان افتاد.
از سوی دیگر، سرمایهگذاران افت قیمت نفت را رونقی بزرگ برای اقتصاد تلقی میکنند، زیرا به مصرفکنندگان اجازه خواهد داد آزادانهتر خرج کنند و درحالحاضر باعث شده است بازار نگرانیهای خود را در رابطه با بخش مالی کنار گذارد.
شاخص داوجونز ۸۹/۳۰۲ واحد یا ۶۵/۲ درصد افزایش یافت و به ۳۲/۱۱۷۳۴ واحد رسید. این شاخص روز پنجشنبه بهخاطر نگرانی از بخش مالی، ضعف خردهفروشی و افزایش بیکاری نزدیک به ۲۲۵ واحد سقوط کرده بود. افزایش روز جمعه هفتمین تغییر سهرقمی شاخص داوجونز را ظرف دوهفته اخیر رقم زد.
سایر شاخصها هم روز جمعه افزایشی شدید را شاهد بودند. شاخص استاندارد اند پورز ۵۰۰ با ۲۵/۳۰ واحد یا ۳۹/۲درصد افزایش به ۳۲/۱۲۹۶ واحد رسید و شاخص نسدک کامپوزیت با ۳۷/۵۸ واحد یا ۴۸/۲ درصد افزایش، به ۱۰/۲۴۱۴ واحد رسید. در کل هفته شاخص داوجونز رشدی ۶/۳درصدی، استاندارد اندپورز رشدی ۹/۲درصدی و شاخص تکنولوژیک نزدک رشدی ۵/۴درصدی را شاهد بودند. از هفته منتهی به هجدهم ماه آوریل، این بهترین هفته برای این سه شاخص بود. شرکت مکدونالد با اعلام اینکه تقاضای زیاد برای صبحانه این رستوران زنجیرهای کمک کرده است که فروش آن در ماه جولای ۸درصد افزایش یابد، در بورس نیویورک افزایش ۷/۶درصدی را تجربه کرد. این یکی از ۳۰ شرکتی بود که شاخص صنعتی داوجونز را تشکیل میداد. ارزش هر سهم مک دونالد ابتدا با ۸۱/۳دلار یا ۲/۶درصد افزایش به ۶۷/۶۵دلار رسید و سپس رکورد جدید ۲۴/۶۶دلار را زد.
شاخص شرکتهای کوچکتر، راسل ۲۰۰۰، افزایش ۸۹/۲۰ واحدی یا ۹۳/۲درصدی را تجربه کرد و به ۳۰/۷۳۴ واحد رسید. شاخص داوجونز ویلشایر ۵۰۰۰ کامپوزیت، یعنی شاخصی که نشاندهنده اوضاع ۵۰۰۰ شرکت آمریکایی است، روز جمعه با افزایش ۴۰/۲درصدی یا ۹۲/۳۰۸ واحدی به ۱۳/۱۳۱۹۷ واحد رسید. یک سال پیش این شاخص ۰۳/۱۴۶۴۱ واحد بود.
کاهش شدید شاخص سهام در کشورهای عربی
تقریبا همه بورسهای مهم و بزرگ کشورهای عربی حوزه خلیجفارس در اوایل ماه اوت با کاهش چشمگیر ارزش سهام و شاخصهای مالی روبهرو شدند.
شاخص سهام بورس ابوظبی موسوم به ای دی ایکس روز هفتم اوت با ۰۶/۴درصد کاهش به کمتر از ۴۷۷۴ واحد رسید. این رقم در هفته گذشته به بیش از ۴۹۷۶ واحد رسیده بود. کاهش شاخص سهام ابوظبی به این دلیل تعجببرانگیز بود که شرکت نیروگاهی تاکا طی شش ماه نخست امسال با افزایش چشمگیر سود روبهرو شده است. شاخص سهام ۳۰ شرکت بزرگ مصر نیز در این مدت بیش از ۰۲/۴ درصد کاهش یافت و به کمتر از ۸۸۷۸ واحد رسید. شاخص سهام بورس مصر نسبت به پنجم مه بیش از ۶/۲۵درصد کاهش داشته است. شاخص تاسی عربستان نیز عملکرد کاملا ضعیفی داشت و با ۳/۳درصد کاهش به کمتر از ۸۴۵۱ واحد رسید. شاخص سهام تاسی طی ماه گذشته بیش از ۹/۱۰درصد کاهش داشته است. اکثر شرکتهای بزرگ عربستان در این مدت با کاهش ارزش سهام روبهرو بودند. شرکت سامبا که با کاهش ۹/۲درصدی ارزش سهام روبهرو شده جایگاه خود را به عنوان سومین بانک بزرگ در بین کشورهای عربی از دست داده است. بانک ملی کویت بهرغم کاهش ۲/۲درصدی ارزش سهام، جای بانک سامبای عربستان را گرفته است. میزان داراییهای این بانک به بیش از ۱۷میلیارد دلار رسیده است. بانک سامبا حدود ۲/۱۶میلیارد دلار دارایی در اختیار دارد. بانکهای الریهی عربستان و کویت فایننس هاوس دو بانک بزرگ در بین کشورهای عربی به شمار میروند. بازار بورس کویت نیز با افت ۲/۱درصدی شاخص سهام روبهرو شد و شاخص سهام آن به کمتر از ۱۴۸۲۸ واحد رسید. شاخص بازار بورس تهران تنها شاخص در بین کشورهای منطقه است که در این مدت با افزایش ۰۶/۰درصدی روبهرو شده است. عرضه ۵درصد سهام شرکت مخابرات ایران تاثیر زیادی در افزایش شاخص سهام تدپیکس داشته است.
ارسال نظر