کاهش رشد اقتصادی اعضای سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه
تحقیقات این سازمان یک چشمانداز ضعیف در ماه ژوئن را برای هر هفت اقتصاد عمده نشان میدهد.
اما این کشورها هشدار دادند این افت احتمالا در منطقه یورو و انگلستان بیشتر از حد انتظار است. در مقایسه، رشد اقتصادی در چین و برزیل هنوز قوی است.
گروه بینالملل- بنا به اعلام سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه، همه کشورهای عضو این سازمان با افت اقتصادی روبهرو هستند.
تحقیقات این سازمان یک چشمانداز ضعیف در ماه ژوئن را برای هر هفت اقتصاد عمده نشان میدهد.
اما این کشورها هشدار دادند این افت احتمالا در منطقه یورو و انگلستان بیشتر از حد انتظار است. در مقایسه، رشد اقتصادی در چین و برزیل هنوز قوی است. اظهار نظرهای سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه بر مبنای یک شاخص بهنام شاخص کلی شاخصهای پیشتاز (سیالآی) است که شرایط اقتصادی را به مدت شش ماه پیشبینی میکند.
این شاخص برای کشورهای عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه از ۴/۹۷ واحد در ماه مه به ۸/۹۶ واحد در ماه ژوئن سقوط کرد.
همین شاخص برای کشورهای صنعتی گروه هفت در مدت مشابه از ۴/۹۷ واحد به ۹۷ واحد سقوط کرد.
آخرین دادهها از اقتصادهای غیر عضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه به توسعه در چین و برزیل و افت در هندوستان و روسیه اشاره میکند.
شاخص کشورهای منطقه یورو در ماه ژوئن تا ۸/۰ واحد سقوط کرد و در ۱۲ ماه در مجموع ۲/۵ واحد سقوط داشت.
شاخصهای اقتصاد آمریکا تا ۲/۰ واحد سقوط کرد و طی ۱۲ ماه شاهد سقوطی ۴/۵ واحدی بود.
شاخصهای ماه ژوئن ژاپن تغییر نداشت، اما سقوط ۱/۴ واحد را طی یک سال نشان داد. سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه گفت: شاخص این سازمان طوری طراحی شده است تا سیگنالهای اولیه نقاط عطف (اوجها و افتها) را بین افزایشهای ناگهانی و کاهشهای ناگهانی در چرخه رشد فعالیت اقتصادی نشان دهد.
شاخص چین در ماه ژوئن ثابت بود و تا ۸/۰ واحد در مبنای ۱۲ ماه افزایش داشت.
شاخص هندوستان در ماه مه ۵/۱ واحد کاهش داشت و ۴/۴ واحد کمتر از ماه مه در سال ۲۰۰۷ بود.شاخص روسیه در ماه مه ۲/۱ واحد کاهش یافت، اما طی ۱۲ ماه، ۹/۰ واحد افزایش نشان داد و برای برزیل در ماه ژوئن تا ۲/۲ کاهش یافت، اما تا ۴/۱ واحد نسبت به ماه ژوئن در سال گذشته افزایش داشت.
سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه و صندوق بینالمللی پول پیوسته در مورد پیشبینیهای خود در مورد کاهش رشد اقتصادی در سال ۲۰۰۹ تجدیدنظر کردهاند، البته صندوق بینالمللی پول به تازگی نظر خود را در مورد کشورهای غیرعضو سازمان همکاریهای اقتصادی و توسعه تغییر داده است.
پیشبینی رشد کمتر در اروپا که با هشدار رییس بانک مرکزی اروپا تقویت شد، بازارها را نگران کرده است و منجر به کاهش ارزش یورو در برابر دلار شده است.
ارسال نظر