فارس-اگر چه ضرب‌الاجل تکمیل مذاکرات میان دو حزب اصلی سیاسی زیمبابوه به پایان خود رسیده، اما مذاکرات در پایتخت آفریقای جنوبی همچنان به‌صورت مخفی و در مکانی نامعلوم ادامه دارد. با این حال جنبش تغییرات دموکراتیک، حزب اصلی اپوزیسیون، اعلام کرده است تاریخ پایان مذاکرات با حزب حاکم زانو - پی اف حاکم قابل تغییر است.

افراد نزدیک به مذاکرات زیمبابوه معتقدند تا پیش از جمعه (‌١٨ مرداد) توافق تقسیم قدرت روی میز خواهد بود.

مذاکرات در هفته گذشته با بازگشت مذاکره کنندگان به اصول احزاب خود متوقف شد. تابو امبکی، رییس‌جمهور آفریقای جنوبی و مذاکره‌کننده اصلی بحران زیمبابوه گفته بود که این مذاکرات می‌تواند به صورت مخفی نیز برگزار شود.

به نظر می‌رسد مذاکره کنندگان هر دو حزب در اعلامیه‌های خود به توافق رسیده‌اند که رابرت موگابه، رییس‌جمهور زیمبابوه در دولت آینده نقشی داشته باشد. مورگان چانگیرای، رییس حزب اصلی اپوزیسیون خواستار تشکیل یک دولت موقت به رهبری خود شده است تا بار دیگر انتخاباتی سالم برگزار شده و دولت جدید تشکیل شود. اما موگابه برداشته شدن تحریم‌های آمریکا و اتحادیه اروپا علیه هراره را به عنوان پیش شرط مذاکرات با اپوزیسیون خواستار شده است، اما به گفته منابع دیپلماتیک اتحادیه اروپا و آمریکا قاطعانه عنوان کرده‌اند این تحریم‌ها در صورتی لغو می‌شوند که حاصل مذاکرات توافقی براساس خواست مردم باشد، یعنی در نظر گرفتن آرای انتخابات ‌٢٩ مارس که اپوزیسیون معتقد پیروزی در آن است. در حقیقت این حزب بیشتر آرا را از آن خود کرده بود، اما نتوانسته بود ‌١/٥٠درصد از آرا را کسب کند تا از برگزار نشدن دور دوم انتخابات جلوگیری کند. دور دوم انتخابات در ‌٢٧ ژوئن تنها با حضور خود موگابه برگزار شد که محکومیت‌های شدید بین‌المللی را در پی داشت.

چانگیرای یک هفته پیش از این انتخابات عنوان کرده بود به دلیل ترس از جان خود و هوادارانش و نبود تضمینی برای برگزاری یک انتخابات آزاد و عادلانه در آن شرکت نخواهد کرد. این در حالی است که مقامات انتخاباتی عنوان کردند دیگر زمان برای کنار کشیدن دیر شده است و با وجود کاندیدا نشدن وی، نام چانگیرای روی برگه‌های انتخاباتی بود.

پس از این انتخابات، موگابه برای ششمین بار متوالی از سال ‌١٩٨٠ هنگام کسب استقلال از بریتانیا به عنوان رییس‌جمهور انتخاب شد.