رکود اقتصادی آمریکا دامن ثروتمندانش را هم گرفت

گروه بین‌الملل - ثروتمندان آمریکا هم به مشکلات مالی دچار و در دردی که مردم عادی این کشور حس می‌کنند، سهیم شده‌اند. اگرچه ممکن است زمان بیشتری طول بکشد تا رکود اقتصادی گریبانگیر ثروتمندان شود یا شاید به شدتی که مردم دیگر حس می‌کنند برای آنها ملموس نباشد، اما شواهد تازه حاکی از این است که رکود اقتصادی آمریکا سبک زندگی ثروتمندان این کشور را تحت تاثیر خود قرار داده است.

سرمایه‌گذاری در این کشور محافظه‌کارانه‌تر انجام می‌شود، ثروتمندان هزینه کمتری صرف کالاهای لوکس می‌کنند و با خست بیشتری از کارت‌های اعتباری خود استفاده می‌کنند.

بسیاری از آنها از مسوولان خریدهای شخصی و تامین‌کنندگان مسافرت با جت‌های شخصی‌شان می‌خواهند مقرون به صرفه‌ترین معاملات را برایشان انجام دهند و دیگر رکوردشکنی در ارزش معاملات نکنند.

شاید این خبر در مقایسه با بسیاری از افرادی که در اقتصاد آمریکا مشاغل یا خانه‌های خود را از دست داده‌اند، بسیار بی‌اهمیت جلوه کند، اما مشکل کنونی اقتصاد آمریکا این است که وقتی ثروتمندان کشوری ممسک شوند، شرایط سخت سریع به همه جامعه رخنه می‌کند.

جوزف دیرنزو، یک پدر ۳۸ ساله دارای سه فرزند که دو سال پیش شغل خود را در یک موسسه مالی- اعتباری پرداخت کننده وام ترک کرد تا به بازار تجارت املاک وارد شود، می‌گوید: اقتصاد آمریکا بسیار کند شده است و مشکلات در همه بخش‌ها محسوس است.دیرنزو می‌گوید: از بسیاری جنبه‌ها به خصوص در مورد کاهش ارزش خانه‌اش احساس خطر می‌کند.

بی‌شک فقرا و قشر متوسط جامعه آمریکا بیشتر آسیب می‌بینند اما کمتر خرج کردن ثروتمندان می‌تواند در سرتاسر اقتصاد تاثیرگذار باشد.

طبق آمار منتشره براساس یک نظرسنجی در سال ۲۰۰۶، ۱۰درصد از خانوارهای آمریکایی که بالاترین درآمد را دارند،نزدیک به یک چهارم کل هزینه‌های این کشور را به خود اختصاص می‌دهند.

اسکات هویت، مدیر موسسه انجام‌دهنده این نظرسنجی که مودی نام دارد، می‌گوید: «این آمار نشان می‌دهد که این ثروتمندان برای چشم‌انداز هزینه‌ها و در نتیجه کل چشم‌انداز اقتصادی آمریکا مهم هستند.»

سارا جانسون، اقتصاددان مرکز گلوبال اینسایت می‌گوید: سایر آمار دولتی حاکی از آن است که خانوارهایی که در یک پنجم صدر فهرست درآمدی آمریکایی‌ها قرار دارند، حدود نیمی از کل درآمدهای آمریکایی‌ها پیش از تخصیص مالیات را به خود اختصاص می‌دهند. این عدم‌تعادل باعث می‌شود ثروتمندان اهمیت اقتصادی زیادی برای کشور داشته باشند.وی می‌افزاید: «هزینه‌های مصرف‌کننده ۷۰درصد تولید ناخالص داخلی آمریکا را تشکیل می‌دهد و وقتی یک گروه از جامعه سهم بسیار بزرگی از هزینه‌های مصرف‌کننده را دارند، می‌توان گفت سهم بزرگی هم در فعالیت‌های اقتصادی را که اشتغالزا است به خود اختصاص می‌دهند.»