پایان نشست کشورهای جنوب آسیا تحت‌الشعاع تنش هند و پاکستان

رهبران کشورهای جنوب آسیا (سارک) روز یکشنبه در پایان نشست خود بر انجام اقدامات ضد ترور و ایجاد امنیت غذایی بیشتر تاکید کردند، اما به خاطر وجود تنش‌ها میان هند و پاکستان تلاش‌ها برای گسترش همکاری‌ها از پیشرفت مطلوبی برخوردار نبود. در حاشیه این نشست که هشت کشور منطقه جنوب آسیا در آن شرکت داشتند، نخست وزیران هند و پاکستان برای کاهش یافتن تنش‌ها در روند صلح با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

برخی دیپلمات‌ها معتقدند این امکان وجود داشت که مان موهان سینگ نخست‌وزیر هند و همتای پاکستانی‌اش یوسف رضا گیلانی تا قبل از پایان رسمی نشست دو روزه کشورهای جنوب آسیا در «زمان تنفس» در پارلمان سریلانکا، با یکدیگر ملاقات‌های غیررسمی بیشتری داشته باشند.

رهبران هشت کشور شرکت‌کننده در «دوره تنفس» برای برگزاری ملاقات‌های غیررسمی به ساختمان پارلمان ملی سریلانکا در خارج از کلمبو رفته بودند.

یک دیپلمات سریلانکایی گفت: «زمان تنفس» در ساختمان پارلمان سریلانکا، این امکان را فراهم می‌کند تا سران کشورها ملاقات‌هایی بدون برنامه ریزی قبلی و در فضایی غیر رسمی برگزار کنند.

مذاکرات سینگ و گیلانی که شنبه در حاشیه نشست کشورهای جنوب آسیا (SAARC) برگزار شد، تبدیل به کانون توجهات شده بود و حتی بیش از خود نشست مورد توجه قرار گرفت.

در نشست دو روزه سارک، سران کشورهای منطقه خواستار انجام اقدامات جمعی در مبارزه با تروریسم شدند و هم چنین درخواست‌های معمول خود برای همکاری‌های منطقه‌ای را تکرار کردند.

حامد کرزای، رییس جمهوری افغانستان، اظهار داشت که تروریسم مانند شعله‌های سرکش آتش در جنوب آسیا در حال گسترش است. در جنوب آسیا حدود ‌٥/١میلیارد نفر زندگی می‌کنند که سه چهارم آنها روزانه درآمدی کمتر از دو دلار دارند. مقامات سریلانکا در پایان این نشست که در کلمبو، پایتخت سریلانکا، برگزار شد، با صدور بیانیه‌ای خواستار تحقق کامل پیمان ‌١٩٨٧ سارک برای مقابله با تروریسم شدند.

در زمان تشکیل سارک در سال ‌١٩٨٥، اعضای آن خواستار امضای توافقی برای انجام اقدامات ضد تروریستی بودند که دو سال بعد در سال ‌١٩٨٧ به تصویب رسید؛ اما تا به حال هرگز به طور کامل تحقق پیدا نکرده است.