گروه بین‌الملل - نرخ بیکاری در ماه جولای به دلیل حذف ۵۱۰۰۰شغل توسط کارفرمایان به ۷/۵درصد یعنی بالاترین میزان خود طی چهار سال اخیر رسید.

اما کاهش دستمزدها به شدتی که ۷۲۰۰۰ اقتصاددان پیش‌بینی کرده بودند، نبود و از دست دادن شغل برای هر دو ماه مه و ژوئن کمتر از گزارش‌های قبلی بود. ماه جولای هفتمین ماه پیاپی بود که کارفرمایان مشاغل را حذف کردند. امسال، تاکنون آمریکا به طور کلی ۴۶۳۰۰شغل از دست داده است. تازه‌ترین گزارشی که توسط وزارت کار منتشر شد، نشان می‌دهد کارفرمایان محتاط هستند، زیرا نبود اعتبار مانع توسعه برنامه‌ها و تمایل برای استخدام می‌شود.

رکود بخش مسکن و افزایش قیمت انرژی نیز بر دوش کارفرمایان سنگینی می‌کند.

افزایش نرخ بیکاری از ۵/۵درصد در ماه ژوئن به ۷/۵درصد تا حدی از هجوم جوانان به بازار کار برای یافتن شغل تابستانی ناشی می‌شود. دولت اعلام کرد امسال تعداد کمتری قادر به یافتن شغل خواهند بود.

نرخ بیکاری نوجوانان به ۳/۲۰درصد رسید که این بالاترین نرخ بیکاری از اواخر ۱۹۹۲ است.

اقتصاد، نگرانی‌ اصلی رای‌دهندگان است و به طور چشمگیری در انتخاب آنها برای انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه نوامبر نقش خواهد داشت. بازار کار متزلزل منشا نگرانی برای افراد جویای کار و برای کسانی است که نگران حفظ شغل خود در طی این دوران نامطمئن هستند.

از بین بردن مشاغل در ماه جولای در صنایعی که از فاجعه بخش مسکن، اعتبار و مالی لطمه دیدند بیشتر بود. تولیدکنندگان ۳۵۰۰۰، شرکت‌های ساختمانی ۲۲۰۰۰ و خرده‌فروشان ۱۷۰۰۰ شغل را حذف کردند.

این امر یافتن شغل را در مکان‌های دیگر از جمله بخش دولتی، آموزش و بهداشت و درمان تحت تاثیر قرار داده است. کارفرمایان نیروی کار خود را کاهش می‌دهند تا بتوانند بر مشکلات ناشی از بحران مسکن، اعتبار و بخش مالی غلبه کنند.

قیمت بالای انرژی نیز سود را تحت فشار قرار داده است.جنرال‌موتورز، کرایسلر ال‌ال‌سی، شرکت واچوویا، کاکس اینتر پرایز و فیتزر در میان شرکت‌هایی قرار دارند که در ماه جولای از تعداد مشاغل خود کاسته‌اند.با پیش‌بینی کاهش بیشتر مشاغل در ماه‌های آینده، این نگرانی وجود دارد که بسیاری از مردم در ادامه سال زمانی که اثر بازپرداخت مالیات از بین برود، پول خرج نکنند. این نگرانی‌ها به ترس از رکود اقتصادی دامن می‌زند.اما کارگران در ماه جولای درآمد نسبتا بهتری داشتند.

متوسط درآمد ساعتی در ماه جولای به ۰۶/۱۸دلار افزایش یافت، یعنی ۳/۰درصد افزایش نسبت به ماه قبل. این مساله با پیش‌بینی اقتصاددانان هماهنگ بود. طی سال گذشته دستمزدها ۴/۳درصد رشد داشته است.

به دلیل قیمت بالای غذا و انرژی، این رشد تاثیر چندانی نداشته است.

پیش‌بینی می‌شود فدرال رزرو هفته آینده نرخ بهره را ثابت نگه دارد، زیرا تلاش می‌کند با نگرانی‌های فعالیت اقتصادی ضعیف و تورم، دست و پنجه نرم کند.

در ماه ژوئن فدرال رزرو در مورد کاهش نرخ بهره برای تقویت اقتصاد مردد بود، زیرا نرخ پایین‌تر بهره تورم را تشدید خواهد کرد. از طرف دیگر افزایش سریع نرخ بهره ‌برای مهار تورم به اقتصاد لطمه خواهد زد.