مهر- یک روزنامه آمریکایی با بیان اینکه آمریکا و عراق مذاکرات خود را درباره توافقنامه وضعیت نیروها موسوم به توافقنامه امنیتی متوقف کرده‌اند، از تمرکز دو طرف بر سند جدیدی موسوم به «سند پل» خبر داد. روزنامه واشنگتن پست به نقل از مقام‌های ارشد پنتاگون گزارش داد: مذاکره‌کنندگان عراقی و آمریکایی، تلاش‌های خود را برای امضای توافقنامه جامعی درباره وضعیت حضور طولانی‌مدت نیروهای آمریکایی در عراق، تا پیش از پایان دوره ریاست‌جمهوری «جورج بوش» متوقف کرده‌اند و از این رو، انجام این گفت‌وگوها به دولت آتی آمریکا واگذار می‌شود.

به نوشته این روزنامه، به جای توافقنامه رسمی وضعیت نیروها که مذاکره‌کنندگان امیدوار بودند تا ۳۱جولای تکمیل شود، دو طرف هم‌اکنون در حال کار روی سند «پل» هستند که در دو بخش «زمان» و «حوزه» محدودتر شده و اجازه خواهد داد تا عملیات‌های اصلی نظامی آمریکا پس از مهلت انقضای حکم سازمان ملل متحد، در پایان سال‌جاری ادامه یابد.

در ادامه این مطلب آمده است : شکست ماه‌ها مذاکره درباره یک توافق مفصل‌تر که علت آن هم خودداری عراقی‌ها از پذیرش شرایط آمریکا و هم پیچیدگی کار است، ضربه‌ای به برنامه‌های دولت بوش برای ایجاد یک معماری نظامی رسمی در عراق است که می‌تواند به مدت چندین سال طول بکشد.

با وجود آنکه جورج بوش رییس‌جمهوری آمریکا بارها درخواست‌ها را برای جدول زمانبندی در جهت خروج نظامیان آمریکایی رد کرده، اما یک مقام آمریکایی نزدیک به مذاکرات گفت : «ما در حال مذاکره درباره تاریخ‌ها هستیم. رهبران سیاسی عراق هم همگی درباره همین موضوع با ما سخن می‌گویند. آنها به چیزی شبیه به این، در آنجا نیاز دارند. عراقی‌ها می‌خواهند بدانند

که نیروهای خارجی برای همیشه در آنجا نخواهند بود.

به نوشته این روزنامه، بر خلاف توافقنامه‌های امنیتی درباره وضعیت نیروها بین آمریکا و کشورهایی همچون کره جنوبی و ژاپن که تعداد زیادی از نیروهای آمریکایی به مدت چندین دهه در آنجا مستقر بوده‌اند، سندی که هم‌اکنون درباره آن با عراقی‌ها بحث و بررسی می‌شود احتمالا فقط شامل سال ۲۰۰۹ می‌شود. مذاکره‌کنندگان انتظار دارند که این سند «یک افق زمانی» با اهداف خاص برای عقب‌نشینی نیروهای آمریکایی از بغداد و دیگر شهرها و تاسیساتی از جمله کاخ صدام را شامل شود.

بر پایه این گزارش، این تاریخ‌های ثابت احتمالا شامل شرایطی می‌شود که به توانایی نیروهای امنیتی عراق برای گرفتن مسوولیت از واحدهای آمریکایی اشاره می‌کند، اما مذاکره‌کنندگان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که بدون آنها رضایت عراق جای تردید دارد. «نوری المالکی»، نخست وزیر عراق و مشاوران سیاسی وی به شدت تحت فشار قرار گرفته‌اند تا هر گونه تجاوز به استقلال عراق را رد کنند.

به گفته مقام آمریکایی مذکور، مالکی که هفته گذشته با صراحت بر جدول زمانبندی عقب‌نشینی تاکید کرد، خواستار توافقنامه‌ای است که در آن شرایط برای «خروج آمریکایی‌ها از عراق» تعیین شود نه اینکه شرایطی گنجانده شود که آنها در آنجا حضور داشته باشند.