گروه بین‌الملل - بازار سهام توکیو در روزی که بر سرمایه‌گذاران روحیه «ببینیم چه پیش می‌آید» حاکم بود، کار خود را با کاهش اندک در شاخص‌ها به پایان برد.

به گزارش آسوشیتدپرس، بازار سهام توکیو در روزی کاملا بی‌انگیزه، ترجیح داد تا منتظر آغاز فعالیت وال‌استریت بماند که تعطیلات آخر هفته خود را از روز جمعه آغاز کرده بود. همچنین کنفرانس سران هشت کشور صنعتی هم بهانه‌ای برای احتیاط سرمایه‌گذاران شد، هر چند به قول برخی از فعالان و تحلیلگران این نشست چیزی بیش از آنچه تاکنون منتشر شده است، تولید نخواهد کرد.

فعالان بازار سهام توکیو می‌گویند: مهم‌ترین دلیل بی‌میلی سرمایه‌گذاران در توکیو ضعف بازار سهام وال‌استریت است. علاوه‌بر این تورم مهم‌ترین نگرانی سرمایه‌گذاران است، به‌ویژه آنکه قیمت نفت همچنان در حال افزایش است. افزایش تورم می‌تواند فشارهای تورمی را برای اقتصادهای نوظهور تشدید کند. فشار بر قدرت خرید در این کشورها می‌تواند بر اقتصاد ژاپن که بر صادرات متکی تاثیر منفی بگذارد. سرمایه‌گذاران بازار سهام توکیو همچنین معتقد هستند که قبل از انتشار گزارش‌های درآمد کمپانی‌ها و شرکت‌ها در ایالات‌متحده، مشکل بتوان دست به معامله زد، هر چند گزارش درآمد کمپانی‌های بزرگ که معمولا حاصل فعالیت‌های آن سوی آب‌ها است، چندان وضعیت اقتصاد آمریکا را منعکس نمی‌کند و ربطی به قدرت خرید مردم ندارد. به این ترتیب شاخص سهام نیکی ۸واحد یا ۰۶/۰درصد از دست داد و به عدد ۱۳۲۲۹ رسید. شاخص سهام توپیکس کمتر از یک واحد یا ۰۳/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۲۹۸ رسید. برندگان روز اول هفته بازار سهام توکیو، توشیبا، هیتاچی و تاکدا بودند و بانک‌ها مانند میتسویی، میزو و تعدادی از کمپانی‌های تکنولوژی مانند سونی از جمله بازندگان بزرگ توکیو بودند.

و اما وال‌استریت به انتظار آغاز انتشار گزارش درآمد کمپانی‌ها در سه ماه دوم سال، هفته را آغاز خواهد کرد، این در حالی است که بازار در دو هفته گذشته تحت تاثیر اخبار ناامید کننده مانند اشتغال، بحران دامنه‌دار اعتبارات و قیمت نفت بوده است که هر روز در حال شکستن رکورد جدیدی است. البته انتشار درآمدها، آغازی غیررسمی در روز سه‌شنبه هفته گذشته داشت که کمپانی آلومینیوم آلوکا گزارش درآمد خود را منتشر کرد.سرمایه‌گذاران وال‌استریت انتظار ضرر موسسات مالی مانند مریل‌لینچ، سیتی گروپ را دارند.در طول یک سال گذشته بانک‌ها حدود ۳۰۰ میلیارد دلار ضرر داده‌اند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که اجزای استاندارد اندپورز، ۱۰ درصد در سه ماه دوم سال، کاهش در درآمد خود داشته باشند.فقط می‌توان انتظار اخبار خوش از درآمد کمپانی‌های نفتی داشت که این روزها نفت ۱۴۶ دلاری می‌فروشند.به هرحال نفت بشکه‌ای ۱۴۶ دلار، در هفته جاری هم مهم‌ترین خبر بازارها خواهد ماند. در طول شش‌ماه گذشته نفت حدود ۵۰درصد افزایش یافت. همچنین در روز سه‌شنبه بازار گزارشی از وضعیت فروش خانه‌های موجود را دریافت خواهد کرد.در روز پنجشنبه، اداره کار، گزارش وضعیت هفتگی اشتغال را منتشر خواهد کرد و روز جمعه گزارش شاخص اعتماد مصرف‌کنندگان منتشر می‌شود.در بازار معاملات ارزی، ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب تقریبا ثابت ماند. سکون در بازار بین‌المللی ارز هم به دلیل تعطیلی وال‌استریت بود و هم سخنان بوش که در آستانه نشست گروه ۸ اعلام کرد، ایالات متحده از دلار قوی حمایت می‌کند. در روز دوشنبه در توکیو هر دلار به ازای ۷۳/۱۰۶ ین معامله شد که در مقایسه با روز جمعه در همین بازار که هر دلار به ازای ۷۲/۱۰۶ ین معامله شده بود، ارزش دلار تغییری نداشت. نرخ برابری دلار در برابر یورو، به ازای هر یورو ۵۶۹۲/۱ دلار بود که نسبت به روز جمعه که هر یورو به ازای ۵۷۱۵/۱ دلار معامله شده بود، ارزش یورو اندکی در مقابل دلار تقویت نشان می‌داد.