جهان در هفته پیش رو به روایت اکونومیست - ۱۸ تیر ۸۷
گروه بینالملل - رهبران هشت کشور صنعتی جهان در ژاپن در تویاکو واقع در جزیره هوکایدو گرد هم آمدند تا در نشستی سه روزه درباره موضوعات مهم جهان با یکدیگر گفتوگو کنند. به احتمال زیاد سران ۸ کشور صنعتی جهان گرانی قیمت نفت و نیز مواد غذایی، مهمترین و اصلیترین موضوع مورد بحث آنها است. پائولسون در آستانه نشست سران گفت، قیمت نفت عامل اصلی بحران اعتبارات بود. فقر موضوعی که بحث تبعی گرانی قیمت مواد غذایی درحالحاضر در جهان است دیگر موضوع مورد بحث خواهد بود. از همین حالا روسا و اعضای سازمانهای فعال خیریه و مبارزه با فقر به ژاپن رفتهاند تا با اعتراض، توجه رهبران کشورهای ثروتمند را به موضوع فقر ناشی از بحران اخیر جلب کنند. سران هفت کشور آفریقایی نیز برای شرکت در این کنفرانس دعوت شدهاند تا درباره توسعه قاره آفریقا مذاکره کنند. ۸ قدرت اقتصادی بزرگ دیگر از قبیل چین و هند نیز به این نشست دعوت شدهاند تا جملگی درباره تغییرات جدی مذاکره کنند.انتظار میرود شورای امنیت سازمان ملل این هفته به وضع تحریمهای شدیدتر علیه زیمبابوه مانند منع سفر و نیز بلوکه کردن داراییهای مقامات دولتی کشور و به ویژه رابرت موگابه رای دهد. همچنین به احتمال زیاد تلاش خواهد شد تا تحریم خرید سلاح هم در مورد زیمبابوه اعلام شود. شورای امنیت رابرت موگابه را به دلیل تخلف در انتخابات ریاست جمهوری و اینکه نتوانسته است شرایطی فراهم کند تا رقیب وی بتواند در انتخابات منصفانه شرکت کند، محکوم کرده است. خشونت و ارعابی که توسط شبهنظامیان طرفدار موگابه قبل از برگزاری دور سوم انتخابات در سطح کشور اعمال شد، باعث کنارهگیری داوطلبانه چانگیرای از انتخابات شد تا راه برای انتخابات مجدد رابرت موگابه باز شود.
جایزه بوکر امسال هم بهترین نوشته به زبان انگلیسی را انتخاب خواهد کرد. شرط بهترین قطعه نوشته شده به زبان انگلیسی انتظار نوشتهای فاخر از ادبیات انگلیسی زبان را پیش آورده است. برنده این جایزه در روز پنجشنبه دهم جولای از میان ۶ نفر کاندیدا که در مرحله اول برگزیده شدهاند، انتخاب خواهد شد، هیاتی از داوران برنده نهایی را برخواهند گزید.
و اما نیکلاس سارکوزی چهره نامحبوب بینالمللی و خبرساز عالم سیاست در روز ۱۳ جولای میزبان نشست سران میان اتحادیه اروپا و کشورهای مدیترانه است که در پاریس برگزار خواهد شد. آقای سارکوزی میخواهد از فرصت این نشست استفاده کند تا ایده بلندپروازانه خود درباره اتحادیه مدیترانهای را مطرح کند که میتواند روابط میان فرانسه و همسایگان جنوبیاش را نزدیکتر و بهتر کند. پس از مخالفت آلمان، هدف اولیه و مهم سارکوزی که میتوانست دستور کار این نشست باشد، به نظر میرسد رنگ باخته است و احتمالا اهداف متعادلتر مانند پاکسازی آلودگی دریا و توسعه انرژی خورشیدی از جمله مواردی باشد که در این نشست مورد بحث قرار گیرد. بسیاری از کشورهای عربی از شرکت اسرائیل در این نشست راضی به نظر نمیرسند، اگرچه احتمال زیادی وجود دارد که بشار اسد، رهبر سوریه با ایهود اولمرت دیداری با یکدیگر برگزار کنند اما این دیدار هرچه باشد، کشورهای عربی اساسا از همکاریهای منطقهای با اسرائیل پرهیز دارند.
ارسال نظر