ایسنا- مطالعات ۷۰۰ صفحه‌ای که از سوی ارتش آمریکا انجام شده است، نشان می‌دهد که فرماندهان مستقر در آمریکا در اوایل سال ۲۰۰۳ زودباورانه فکر می‌کردند که به اهداف خود در عراق دست یافته‌اند و نیروهای کافی برای کنترل اشغال به منطقه اعزام نکردند.

این تحقیقات حاکی از آن است که اظهارات ماه مه ۲۰۰۳ جورج بوش رییس‌جمهور آمریکا با این عنوان که عملیات عمده نظامی به پایان رسیده است، این نگرش را تقویت کرد. دونالد پی رایت و سرهنگ تیموثی آر.ریس، از تیم مطالعات عملیات‌های معاصر در فورت لیونورث کانزاس - نویسندگان این گزارش - بیان داشتند کسانی که درخواست نیروهای بیشتری می‌کردند نادیده گرفته شدند و فرماندهان در بغداد در مرحله گذار نامناسب و کمبود نیروی انسانی، جایگزین شدند.

ژنرال ویلیام اس. دالاس فرمانده کل آموزشی ارتش آمریکا، در مقدمه‌ این گزارش گفته است؛ یکی از بزرگترین ویژگی‌‌های ارتش ایالات متحده که کمتر به آن توجه شده، فرهنگ درون‌نگری و خودنگری است.

این گزارش آورده است، طرح‌های نظامی و غیر نظامی برای دوران پس از صدام در عراق ناکافی بود و ارتش باید برای طراحی و آماده‌سازی بهتر به ستاد مشترک فشار وارد می‌کرد.

رهبران، بازنشستگان ارتش، اعضای کنگره، اتاق فکر و دیگران در حال حاضر به این نتیجه رسیده‌اند که اشغال عراق دچار کمبود نیروی انسانی بوده است.

برای تهیه این گزارش با صدها تن از فرماندهان، سربازان و مقامات رسمی مصاحبه شده است.

ارتش آمریکا به گروه مطالعات دستور داد تا به بررسی ۱۸ ماهه پس از سقوط رژیم صدام بپردازد.

این گزارش می‌افزاید: پس از اینکه رژیم صدام از قدرت خلع شد، بسیاری از فرماندهان و واحدها انتظار داشتند که دوره انتقال، با ثبات و به پشتوانه عملیات‌ حمایتی صورت گیرد، دقیقا مشابه آنچه که در بوسنی و کوزوو دیده شد.

در ادامه این گزارش آمده است: فرماندهان با این ذهنیت که پیروزی در حال حاضر به دست آمده است، تصور کردند که عراق پس از جنگ تنها به تعهد محدود ارتش آمریکا نیازمند است و در حالی که عراقی‌ها به سرعت مسوولیت‌ها را به عهده می‌گیرند، این دوران عملا صلح‌آمیز و کوتاه خواهد بود.