پیروزی «موگابه» در انتخابات تک نفره

تحلیل اکونومیست از اوضاع اقتصاد سیاسی زیمبابوه. رابرت موگابه پیروزی خود را اعلام کرد

گروه بین‌الملل - در حالی که هنوز نتایج انتخابات زیمبابوه به طور رسمی اعلام نشده است، ظهر دیروز رابرت موگابه پیروزی خود را در دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام کرد. این انتخابات در شرایطی برگزار شده بود که مورگان چانگیرای کاندیدای حزب مخالف در اعتراض به غیردموکراتیک بودن این انتخابات از نامزدی کناره‌گیری کرد.

درخواست دولت وحدت ملی

به دنبال اعلام پیروزی رابرت موگابه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۷ ژوئن وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه آفریقا خواستار تشکیل یک دولت وحدت ملی در زیمبابوه با حضور مخالفان شدند. وزرای خارجه اتحادیه آفریقا در نشست خود در شرم‌الشیخ مصر خواستار پذیرش پیروزی رابرت موگابه برای رسیدن به یک راه حل در مسیر تشکیل دولت وحدت ملی شدند. در همین حال رابرت موگابه عنوان کرد که با وجود پیروزی در انتخابات ریاست‌جمهوری آماده گفت‌وگو با مخالفان است.

واکنش جهانی منفی

ایالات‌متحده به عنوان اولین کشور، انتخابات زیمبابوه را غیردموکراتیک خوانده و خواستار ابطال نتایج آن شد.

جورج بوش با نیرنگ خواندن این انتخابات خواستار تشکیل یک دولت آشتی ملی در زیمبابوه شد. آفریقای جنوبی که تلاش زیادی برای برگزاری انتخابات آزاد در زیمبابوه به خرج داده بود، دیروز ۴۰۰ مهاجر غیرقانونی را اخراج کرد.

جورج بوش همچنین از اعمال تحریم‌های تازه علیه زیمبابوه خبر داد و گفت: دستور اعمال تحریم‌‌های بیشتر علیه زیمبابوه و حامیانش به وزارت خارجه آمریکا ابلاغ شده است. گوردون براون، نخست‌وزیر بریتانیا با غیردموکراتیک توصیف کردن این انتخابات از کشورهای آفریقایی خواست تا فشار را به زیمبابوه برای تشکیل یک دولت فراگیر افزایش دهند و خواست تا به حاکمیت موگابه پایان داده شود.

خوزه مانوئل باروسو، رییس اتحادیه اروپا نیز با انتشار بیانیه‌ای انتخابات در زیمبابوه را محکوم کرده و خواستار تجدیدنظر در آن شد.

اتحادیه اروپا اعمال تحریم علیه زیمبابوه را منتفی ندانست. دزموند توتو، اسقف اعظم آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل از امبکی رییس‌جمهوری این کشور خواست تا نتایج انتخابات زیمبابوه را به رسمیت نشناسد.

شورای امنیت قرار است طی روزهای آینده باز هم به بررسی شرایط در زیمبابوه بپردازد. گفته می‌شود انتخابات در زیمبابوه با تقلب‌های گسترده‌ای همراه بوده است. به گزارش بی‌بی‌سی در برخی مناطق مردم از خانه‌ها بیرون کشیده شده و به زور پای صندوق‌های رای آورده شده‌اند.