گروه بین‌الملل - افزایش قیمت نفت و نیز افت درآمد برخی موسسات مالی، نگرانی‌های وال‌استریت را درباره تورم و نیز بحران اعتبارات احیا کرد و موجب تنزل شاخص‌ها در اولین روز هفته شد. به گزارش آسوشیتدپرس، موسسه مالی لمان برادرز گزارش درآمد خود را منتشر کرد که با آنچه پیش‌بینی کرده بود، تفاوتی را نشان نمی‌داد. براساس این گزارش، موسسه مالی لمان، در سه ماه دوم سال ۸۷/۲میلیارد دلار ضرر داده است. این اولین ضرر موسسه لمان‌برادرز از زمان تشکیل این کمپانی در سال ۱۹۹۴ تاکنون است. با این‌همه در بازار امیدواری‌هایی درباره تثبیت وضعیت موسسات مالی شکل گرفت، به ویژه آنکه گزارش‌های دقیق از میزان درآمد و یا ضرر کمپانی‌ها، خود به شفاف‌سازی میزان پول رد و بدل شده در این بخش اقتصاد کمک کرده است و از همین رو کمپانی‌ها و موسسات مالی دیروز در وال‌استریت رشد در ارزش سهام را شاهد بودند.

قیمت نفت روز دوشنبه بار دیگر خود را به رکورد هفته گذشته خود نزدیک کرد. تضعیف ارزش دلار در بازارهای ارزی جهان بار دیگر موجب صعود قیمت نفت شد. هر بشکه نفت روز دوشنبه در نیویورک با ۴دلار افزایش به ۸۹/۱۳۹دلار برای هر بشکه رسید و البته در پایان روز، پس از آنکه عربستان سعودی اعلام کرد میزان نفت تولیدی خود را افزایش خواهد داد، به ۶۱/۱۳۴دلار رسید. با اینکه واردکنندگان نفت و به ویژه آمریکا به محض گران شدن قیمت نفت، رو به سمت کشورهای تولیدکننده نفت برای افزایش تولید می‌کنند، این ارزان شدن دلار است که در این روزها دلیل اصلی افزایش قیمت نفت است.

ناامیدی‌های وال‌استریت را گزارش فعالیت صنعتی در ایالت نیویورک که باز هم کاهش داشت، تکمیل کرد. شاخص تولید صنعتی در این ایالت از واحد ۷/۸ به ۷/۳ در ماه ژوئن تنزل یافته است. به این ترتیب شاخص سهام داوجونز ۳۸ واحد یا ۳۱/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۲۲۶۹ رسید، این در حالی است که شاخص داوجونز در جلسه صبح روز دوشنبه بیش از ۹۵ واحد از دست داده بود اما با عقب‌نشینی قیمت نفت، شاخص داوجونز توانست بخشی از ضرر از دست رفته را به صندوق بازگرداند. شاخص استاندارد اندپورز کمتر از یک واحد یا ۰۱/۰درصد به دست آورد و به واحد ۱۳۶۰ رسید. افزایش قیمت نفت از دلایل بی‌ضرری استاندارد اند پورز بود. اما شاخص تکنولوژی نزدک که با اخبار خوش در بخش تکنولوژی مواجه شده بود با ۲۰ واحد یا ۸۳/۰ ترقی به واحد ۲۴۷۵ رسید. بازار سهام توکیو روز کاملا سرگردانی را در روز سه‌شنبه به پایان برد. نگرانی درباره بحران اعتبارات باعث سردرگمی بازار شد، بازار روز را با افزایش آغاز کرد؛ اما در ادامه روز سود اول وقت را از دست داد، به ویژه آنکه ارزش دلار در مقابل ارزهای رقیب تنزل یافت. شاخص سهام نیکی ۶ واحد یا ۰۴/۰درصد از دست داد و به واحد ۱۴۳۴۸ رسید. شاخص سهام توپیکس هم کمتر از یک واحد یا ۰۲/۰درصد ضرر کرد و به واحد ۱۴۰۲ رسید. بازارهای اروپا هم اولین روز هفته را با تنزل به پایان بردند. شاخص سهام FTSE لندن ۱۴/۰درصد از دست داد. داکس آلمان و CAC-۴۰ فرانسه هم هر دو ۵۲/۰درصد ضرر کردند. در بازار معاملات ارزی ارزش دلار اندکی در مقابل ارزهای رقیب تنزل یافت و صادرکنندگان ژاپنی را دلخور کرد. نرخ برابری دلار در برابر ین روز سه‌شنبه در توکیو به ازای ۸۷/۱۰۷ ین بود. این در حالی است که در روز دوشنبه در نیویورک هر دلار به ازای ۴۸/۱۰۸ ین معامله شده بود. نرخ برابری دلار در برابر یورو به ازای هر یورو ۵۵۲۸/۱دلار بود. روز دوشنبه در نیویورک هر یورو به ازای ۵۳۷۷/۱دلار بود. همچنین نرخ یوآن در برابر دلار به محض آغاز گفت‌وگوهای مقامات چین با آمریکا درباره تثبیت نرخ ارز به بالاترین سطح خود رسید. به این ترتیب هر دلار به ازای ۸۹۱۸/۶ یوآن در روز سه‌شنبه در آسیا معامله شد.